Ons Wereldwijven team

mm
Bonjour. Ik ben Aisha, ik heb veel soorten werk gedaan maar weet nog altijd niet wat ik wil worden. In 2012 ben ik met mijn vriend naar Marseille verhuisd. In 2016 en 2018 werden onze zonen geboren. Onze tijd in Marseille zit er bijna op, maar we weten nog niet waar we straks zullen gaan wonen. Het leven heeft zoveel te bieden, en de wereld staat voor ons open!
mm
Hej, ik ben Amanda en ik woon sinds begin 2018 met mijn man en jongste zoon in hartje Tokio. Onze oudste zoon studeert in Rotterdam. Ik heb mijn baan als HR-manager opgezegd om me in een totaal andere cultuur onder te dompelen. Dat bleek een goede keuze en ik geniet volop van mijn leven in Japan. Via De Wereldwijven laat ik jullie graag meegenieten!
mm
Hi, Ik ben Amel, student 'social work' oftewel geestelijke gezondheidszorg. Ik woon in Rotterdam en ben actief in allerlei maatschappelijke bewegingen rondom diversiteit en vrouwenrecht. Naast mijn studie werk ik in de forensische zorg waar ik ex-gedetineerden ondersteun bij de terugkeer in de maatschappij. Ik hou van reizen, verhalen van anderen ervaren maar vooral ook, om de wereld in al haar kleuren en verschijningen steeds weer opnieuw te ontmoeten. Ik schrijf er graag over voor De Wereldwijven.
mm
Hallo, ik heet Ana van Valen en woon in Surabaya. Ik geef Nederlandse Taal en Cultuur lessen en help Special Needs kinderen. Voor Stichting Mijn Roots zoek ik biologische families van mede-geadopteerden uit Indonesië. Super leuk om als wereldwijf ervaringen te delen over het Verre Oosten.
mm
Na 6 jaar te hebben gewerkt in Kenya en Tanzania als expert op het gebied van drinkwater, zette ik in januari 2019 voet terug op Brabantse bodem. Ik switchte mijn carrière en werk nu met veel plezier als Export Sales Manager Afrika bij een fabrikant van geneesmiddelen, voedingssupplementen en desinfectants voor de veterinaire sector. Ik schrijf graag over mijn observaties in mijn werk, dagelijks leven en multi-culturele relatie. Ik trouwde in 2017 met mijn Swahili man, Dulla.
mm
Hej! Reizen geeft mij inspiratie en helpt mij de wereld om mij heen beter te begrijpen. Eind 2018 heb ik mijn baan in Nederland opgezegd en mijn huis verkocht om een nieuwe start te maken samen met mijn Deense vriend in Denemarken, en in 2020 verwachten wij gezinsuitbreiding! Ik schrijf vanuit mijn nieuwe land over mijn verwonderingen en belevenissen.
mm
Hoi, ik ben Anita en ik woon in Bangalore, India. In 2015 ben ik naar India vertrokken met mijn toenmalige Indiase vriend. Inmiddels zijn we getrouwd en ben ik helemaal ondergedompeld in de Indiase samenleving. Ik werk hier als lerares op een internationale school en geef ook online scriptiebegeleiding. Ik schrijf over onderwijs, familie leven, cultuur en reizen.
mm
Hi, ik ben Anne. In augustus 2019 zijn we het expat avontuur aangegaan en vanuit Den Haag naar Houston verhuist. De komende periode staat in het teken van reizen, fotografie, schilderen, schrijven, werk zoeken en uiteraard wennen aan een nieuwe cultuur. Wat de USA me gaat brengen ontdek ik elke dag een beetje meer en dit avontuur zal ik met jullie gaan delen!
mm
Hi, how are you? Ik ben Anne-Barbara. Ik woon met mijn man en drie kids niet zo ver van New York City, in Connecticut USA. Na mijn carriere als management consultant in Amsterdam en NYC, zette ik mijn eigen bedrijf Vermilliontalent op waar ik vrouwen na een 'break' hielp om weer aan de slag te gaan. Inmiddels heb ik voldoende munitie verzameld om hierover een boek te schrijven met 'oordelen' als hoofdthema. Bewuste en onbewuste (voor)oordelen zijn de kernwoorden waar ik mij mee bezig houd. Iedereen heeft ze, dat is een universeel gegeven maar wij Nederlanders zijn er sterren in om ze ook daadwerkelijk uit te spreken!
mm
Bula! Mijn naam is Anneke van der Heide. Ik ben sinds juni 2015, samen met mijn man, op wereldreis op onze zeilboot NOK. Na zo'n 43.000 km varen zijn we nu in Fiji beland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld, dus. Ik hoop jullie te kunnen inspireren met verhalen over onze belevenissen onderweg.
mm
Hi! Ik ben Annemarie Middelburg, ik ben gepromoveerd mensenrechtenjurist en gepassioneerd over vrouwenrechten. Dagelijks houd ik me bezig met vrouwenbesnijdenis, gedwongen huwelijken en andere vormen van geweld tegen vrouwen. Sinds 2015 werk ik als zelfstandig consultant voor de VN, NGOs en universiteiten. De afgelopen jaren heb ik meer dan 20 Afrikaanse landen bezocht. Voor de Wereldwijven zal ik jullie meenemen in mijn werkzaamheden en inspirerende ontmoetingen. Meer informatie over mijzelf vind je op mijn website.
mm
Hallo, Ik ben Annemieke en alweer een ongelofelijke 23 jaar weg uit Nederland. Ik mis bitterballen nog steeds! Van TV-producer in Hilversum en Londen ben ik nu docent Engels en Media in een land dat achteraan hobbelt op digitaal gebied. Onze oudste zoon is in Londen geboren, de tweeling hier en mijn man reist als correspondent door heel Oost-Europa. Ik deel graag mijn ervaringen in de multi-culti bubble die Berlijn heet.
mm
¡Hola! Ik ben Anouk en begin 2017 vertrok ik op mijn 34e naar Barcelona. Verliefd op het Spaanse leven en al snel ook mijn Spaanse prins tegengekomen, met wie ik inmiddels in Girona woon, samen met ons dochtertje en hond. Aan de UvA psychologie gestudeerd en ruim tien jaar werkzaam als marktonderzoeker. Mijn passie is verhalen delen, lees je mee?
mm
Hello! Mijn naam is Antonietta, getrouwd met een Engelsman en heb twee zonen, een is gaan studeren in Amsterdam en ‘voorlopig’ blijven hangen en de ander is nog thuis. Ik ben vanaf mijn 27ste weg uit Nederland, via de Franse Alpen, Zuid Frankrijk, Canada, ben ik nu in Engeland beland. Heb eigen bedrijven gerund met mijn partner in Frankrijk en Canada en nu een Holiday Let Business in Bath, Engeland. Daarnaast ben ik de oprichter van het NIHB en de Stichting GOED - Grenzeloos Onder Een Dak, die opkomt voor de belangen van Nederlanders in het Buitenland. Ik deel graag mijn ervaringen met jullie en de lezers van De Wereldwijven.
mm
Hola! Voor mijn werk als journalist en reisleider, woonde en reisde ik menigmaal elders ter wereld. Van Maleisië, tot Zuid-Afrika en Costa Rica, maar Latijns-Amerika blijft mijn favoriete continent. Verschillende culturen en mensen bijeenbrengen vind ik geweldig. Soms door verhalen, soms door eten. Dat deed ik ook met mijn kookboek ‘Eten als Liefdestaal’ – waarbij ik 19 migrantenvrouwen in Nederland interviewde en samen met hen 100 wereldgerechten kookte.
mm
Hi. Mijn naam is Assia, geboren in Bergen (NH) waar ik al op jonge leeftijd een niet te stillen honger ontwikkelde naar het ontdekken van de wereld. Hierbij altijd zoekende naar de afgelegen straatjes en de verhalen en eetgewoonten van de locals. Inmiddels heb ik, geheel per ongeluk, mijn thuis gevonden in Zimbabwe, een knotsgek land waar bizarre verhalen en avonturen voor het oprapen liggen.
mm
Ik ben Astrid van Genderen Stort en woon in Geneve, Zwitserland. Sinds 1995 werk ik voor de VN voor Vluchtelingen, UNHCR (United Nations High Commissioner for Refugees). Ik heb twee super kids en één Italiaanse man. Ik ervaar, hoor, leer en zie zoveel in mijn werk en leven, verhalen die me ontroeren, doen lachen en inspireren en die wil ik graag met anderen delen.
mm
Hallo, ik ben Astrid en ben na vijf jaar in Casablanca, Marokko gewoond te hebben met man, twee kinderen, twee honden en een paard in de zomer van 2016 weer teruggekeerd naar Nederlandse bodem. De mooiste verhalen liggen op straat of het nu in Marokko of in Nederland is en ik probeer deze verhalen te vangen in woorden op papier.
mm
Hoi ik ben Astrid en besloot mijn droom en gevoel te volgen en samen met onze zoon, man en golden retriever te emigreren naar Zuid Afrika. Via de wijnlanden van de West-Kaap zijn we beland op een gamefarm in Limpopo. Zeelandhuys @ die Huys OpiKopi zal de plek zijn waar ik al mijn passies bij elkaar kan brengen en vanwaar ik mijn leven en emoties met anderen hoop te delen.
mm
Hi, ik ben Babette, een tweetalige journalist, schrijver en redacteur. Mijn stukken zijn verschenen in Womanly Magazine, Elephant Journal, Het Parool en NRC Next. Ik woonde in Den Haag, Utrecht en Amsterdam, voordat ik verhuisde naar San Francisco.
mm
Ciao! Ik ben Barbara en woon sinds kort in Milaan, Italië. Nieuwsgierig als ik ben geniet ik van nieuwe plekken, mensen en gebruiken en heb ik een enorme drang deze te doorgronden. En daar heb ik m’n handen vol aan in dit complexe land waar niets is wat het lijkt. Schrijven voor De Wereldwijven biedt me een mooi excuus om op onderzoek te gaan en mensen te spreken die een verschil maken op terreinen die mij aan het hart gaan, zoals vrouwenrechten, migratie en duurzaamheid. Want dat daar nog een hoop te doen is, dat is me inmiddels wel duidelijk.
mm
Merhaba! Nieuwsgierig en vol verwondering stap ik (weer) een nieuw land binnen, Turkije. Ik ben Bianca, 39 jaar en moeder van 3 kinderen. In september 2018 zijn wij van Moskou naar Istanbul verhuisd. In Moskou heb ik de kans gekregen om, al werkend voor de lokale overheid, te ondersteunen bij de bouw van een International Medisch Cluster. Ik kijk uit naar de ongetwijfeld onvergetelijke momenten die het wonen in Turkije ons gaat brengen en deel ze graag bij De Wereldwijven!
mm
Bonjour, je m'appelle Bianca. Ik woon al bijna 15 jaar in Frankrijk met mijn fransman en we hebben 2 kinderen, Jules en Fien van 13 en 8. Ik ben 2e jaars studente psychologie aan de universiteit van Aix-en-Provence (op mijn 40e!) en daarnaast werk ik als vertaalster. Verschillen in cultuur en opvoeding zijn binnen Europa groter dan ik dacht.
mm
G’day, mijn naam is Birgitta en ik woon sinds 2012 met mijn man en twee kinderen in Australië, de eerste jaren in Byron Bay en nu sinds twee jaar in Brisbane. Na mijn vertrek uit Nederland heb ik mijn corporate carrière aan de wilgen gehangen om van mijn passie mijn beroep te maken. Ik werk als mindset coach met vrouwen in leidinggevende posities en help hen sterker in hun ‘vrouwelijke’ schoenen te staan en op die manier een postitieve bijdrage te leveren aan de balance @ work.
mm
Gruäß di! Ik ben Bonny Neven, veertiger en woon vanaf oktober 2019 in de bergen van Oostenrijk. Na 10 jaar dromen, wikken en wegen zei ik mijn baan als projectleider bij een gemeente op om in Oostenrijk een leven als bergwandelgids en hospitalty ondernemer vorm te geven. Ik schrijf over de ontwikkelingen daaromtrent, mijn dagelijks leven en worstelingen met (oude) overtuigingen en gedachten.
mm
Marhaba, welkom. Ik ben Brenda, al 9 jaar zwervend door woestijnen in Jordanië. Levend in een tent, nu in een echt huis samen met Saluki Wurad, mijn trouwe hond. Ik ben gids te paard, soms per kameel in de Wadi Rum woestijn. Het Bedoeïenenleven delen Abdullah, mijn collega en 'broer', met veel liefde met onze gasten. Inspiratie op Jordan Desert Journeys. Over mijn Jordanië-avontuur schrijf ik een boek. Voor De Wereldwijven inspirerende blogs over het woestijnleven.
mm
Hi Lovelies! Mijn naam is Brigitte Van Zaal. Geëmigreerd voor de liefde, sindsdien met Bert in 4 verschillende landen en 3 continenten gewoond. Nieuw-Zeeland, Denemarken, Nederland en nu in Delta B.C., Canada. Als gepassioneerd Emigratie Coach support ik families en individuen met hun aankomende emigratie om overzicht te creëren Via mijn passie voor schrijven wil jullie graag meenemen in mijn wereld als emigrant en wereldwijf. Maar bovenal ben ik rasechte levensgenieter, Life is Good!
mm
Hi there! Ik ben Carol Rock en hoewel mijn naam anders doet vermoeden, woon ik ‘gewoon’ in Nederland. Tot twee jaar geleden woonde ik met mijn gezin in New York, en diep van binnen zal ik altijd een New Yorker blijven. Ik werk als freelance journalist en verslaggever voor televisie. Af en toe verschijn ik op de radio of een podium om over Amerika te praten en tussendoor blog ik wat af over alles wat me bezighoudt en vanaf nu dus ook als Wereldwijf!
mm
Hey, Ik ben Carole Overmaat en woon in Australië. Ik studeerde CMV Vrijetijdskunde in Rotterdam en woon sinds 2005 samen met mijn man Ron en twee kinderen in Melbourne. Het avontuur vinden we in de dagelijkse dingen. Acht jaar geleden startte ik mijn programma Dutch TV. In 2018 nam ik ook nog de Nederlandse krant de Dutch Courier over. Voor de wereldwijven zal ik voornamelijk vloggen over mijn avonturen hier 'Down Under.'
mm
Marhaba! Ik ben Carolien en woon sinds kort in Dubai met mijn Libanese man en kinderen. We hebben hiervoor jaren in Liberia gewoond en gewerkt. In Liberia heb ik het bedrijf Peppa opgericht, waarmee we mooie, eerlijke kinderkleding maken. Daarnaast ben ik sinds kort medeoprichter en bestuursvoorzitter van de stichting International Institute for Community Based Sociotherapy. Een methode die gericht is op het herstellen van veiligheid, vertrouwen, sociale cohesie en eigenwaarde in (post-)conflict gebieden. Met de filmpjes en verhalen die ik voor De Wereldwijven maak, wil ik je graag meenemen in mijn wereld als moeder en ondernemer.
mm
Grüß Gott! Ik ben Cathy en woon sinds 2006 in een klein Beiers dorpje bij München. Dit is het zevende land waar ik woon, en ik kijk ernaar uit om leuke lokale lifestyle en mindfulness verhalen met jullie te delen. Ik werk als Executive Assistant en naast tijd met mijn gezinnetje bouw ik met veel liefde mijn Girls with Guts network op!
mm
Ola! Mijn naam is Ceciel en ik woon met mijn man Arjen en onze zoontjes Thomas en Benjamin in Lima, Peru. Dit is ons derde land op rij, hiervoor woonden we in Tanzania en in Israël. Ik schrijf over ons avontuurlijke leven met al z’n ups en downs in2Peru en dat zal ik eveneens doen voor De Wereldwijven.
mm
Hallo, ik ben Cecile Korevaar en woon met mijn man en onze drie kinderen vlakbij Utrecht. In 2006 richtte ik Stichting Samburu Child op, een stichting die onderwijs mogelijk maakt voor jongeren in het Samburu-district in Kenia. Deze ervaringen heb ik verwerkt in de jeugdroman ‘Wat jij niet weet’, waarmee ik onlangs debuteerde. Voor De Wereldwijven neem ik jullie mee in mijn werk voor Stichting Samburu Child, maar ook in ‘the making of’ van mijn tweede boek.
mm
Hallo! Ik ben Daphne. Twintig jaar geleden kwam ik naar Oostenrijk om één seizoen skiles te gaan geven. Het werden er tien en dat kwam niet alleen door de liefde voor de bergen. Inmiddels ben ik alleenstaande moeder van vijf kinderen en probeer weer in mijn oude beroep in te stappen. Dat is nog niet zo makkelijk in een land, dat nog steeds door mannen wordt bepaald…
mm
Gewoond in België, Tunesië en Curaçao, en gesetteld in Nederland. Een handlezeres vertelde me ooit dat mijn leven zich rijkelijk over de grenzen zal afspelen. Ik was niet verbaasd. Ik ben van kind af aan geboeid door andere culturen. Al tijdens het schrijven van mijn boek Rijk Zakendoen – zaken die menselijk, maatschappelijk en financieel rijke vervulling geven – kon ik deze visie delen in India. Inmiddels heb ik in meer dan 30 landen wereldwijd trainingen en coaching gegeven over overvloed, geluk en rijkdom.
mm
Als nieuwe vlogger bij De Wereldwijven stel ik mijzelf graag aan jullie voor. In de komende tijd zullen jullie vlogs van mij zien vanuit Indonesië en Nepal. Ik ga enkele avontuurlijke en actieve reizen beleven, en jullie gaan kennismaken met de kinderen met een beperking op Bali. Benieuwd naar mijn activiteiten? Bekijk dan snel mijn vlogs.
mm
Hoi! Ik ben Dorine en na 7,5 jaar in Polen en India te hebben gewoond is mijn thuis nu Rotterdam. Als loopbaancoach en HR-adviseur ben ik altijd bezig op het snijvlak van loopbaan & leven, waarbij het thema "werkgeluk" voor mij centraal staat. Voor De Wereldwijven schrijf ik niet alleen over vrouwen die keuzes maken die inspireren en voor verandering zorgen, maar ook over zaken als culturele verschillen & emancipatie. Als het maar zorgt voor een nieuwe blik, inspiratie, verdieping of verrassing.
mm
Hola. Mijn naam, Edith, klinkt gelukkig internationaal. Eerder woonde ik in Duitsland en Australië. Sinds een jaar ben ik thuis in Caracas. Venezuela is in een diepe economische en humanitaire crisis. Ik schrijf graag voor De Wereldwijven, omdat ik geloof in de kracht van persoonlijke verhalen. Ervaringen die ontroeren, inspireren en vooral verbinden.
mm
Hoi. In de afgelopen 12 jaar ben ik werkzaam geweest bij de Koninklijke Luchtmacht. Als militair ben ik op plekken in de wereld geweest waar je niet zomaar komt. Daar is ook mijn liefde voor Nederland ontstaan. In mijn verhalen wil ik jullie meenemen langs mijn eigen levenspuzzel en ontwikkeling. “Wie in de wereld ben ik?' Ah, dat is de geweldige puzzel!” - Alice in Wonderland -
mm
Marhaba! Ik ben Els en woon sinds begin 2016 in het Midden-Oosten. Voor het werk van mijn man woonden wij twee jaar in Teheran, Iran. Maar tegenwoordig wonen we in Dubai. Wat een wereld van verschil! Op ExpatinIran schreef ik over mijn ervaringen in Iran. Voor De Wereldwijven schrijf ik over het leven in Dubai. Van mijzelf en van vrouwen die ik hier ontmoet. En ja, aan een terugblik naar mijn ervaringen in Iran ontkom ik daarbij niet. Lees je mee?
mm
¡Hola! Ik ben Else Beekman en woon sinds 2003 in Zuid-Spanje. Voor mijn websites InSpanje, MeerSpanje en andere opdrachtgevers schrijf ik al jarenlang over dit prachtige en diverse land, dat mijn thuis is en waar mijn twee zoons opgroeien. Voor De Wereldwijven deel ik graag op een persoonlijke manier ervaringen uit mijn leven als ‘guiri’ in Andalusië.
mm
Hoi! Ik ben Elvira, woon gewoon in Nederland met gezin en beestenboel. Ik werk grotendeels locatie onafhankelijk. Maar nu de dochters binnenkort uitvliegen, kan ik mijn inwendige Globetrotter meer ruimte geven. De laatste jaren zeilden we in etappes door Europa. En nu wil ik langer, meer en verder weg. Hoe pak ik dat aan? Ik schrijf erover voor De Wereldwijven.
mm
Ciao! Io sono Esther, een maatschappenlijk betrokken ondernemer met een achtergrond in de antropologie. Ik werk vanuit Lucca aan We Nurture, een bedrijf dat ouders helpt bij het opzetten van een goede samenwerking met hun nanny, d.m.v. on-the-job nanny training en coaching. Met mijn Italiaanse vriendin, geniet ik van wandelingen in de bergen en het ontdekken van de hedendaagse Italiaanse cultuur haar geschiedenis.
mm
Hej. Ik ben Esther en ik woon sinds 2014 met mijn partner in Västerbotten, Zweden. Daarvoor woonden we 7 jaar in Estland en oorspronkelijk kom ik uit Amsterdam. Ik houd ervan om afgelegen in de natuur te wonen, waar ik heerlijk kan schrijven aan mijn boeken en waar mijn partner zich met zijn sledehonden bezighoudt. Voor de Wereldwijven schrijf ik graag over de wisselwerking tussen de natuur, mijn belevenissen en mij als persoon.
mm
Hoi! Ik ben Eva van Dorst-Smit, wonend tot 2019 in Frankrijk maar sinds kort weer terug op Nederlandse bodem. Hoe dat is? Dat is nog wat te vroeg om te zeggen but it feels ‘ok’. We runnen reclamebureau BEEVEEDEE en een groothandel in brocante, antiek en industriële Franse meubelen, Decorage. Als mede-oprichtster van De Wereldwijven voel ik mij ontzettend verrijkt door alle wereldse contacten en krachtige ideeën en ervaringen die we delen. Ik schrijf mee!
mm
Wereldwijf Femke liet zich in Amerika omscholen tot docent yoga en Boeddhisme. Als oprichtster van Dutch Dharma ontwikkelt ze yoga-, mindfulness en meditatietrainingen voor volwassenen, kinderen en scholen. Ze schrijft erover voor diverse media. Voor De Wereldwijven schrijft ze elke maand een Boeddhistische reflectie op het thema van de maand.
mm
Hola! Ik ben Floor Veer en woon sinds 2011 in Colombia. Samen met mijn man heb ik een exportbedrijf van biologisch fruit. Daarnaast ben ik lokale vertegenwoordiger voor PUM en heb ik een eigen tekstbureau . Colombia is een heel mooi, maar vaak ook spannend land, met behoorlijk wat corruptie en inkomensongelijkheid. Welke impact dat heeft op vrouwen en meisjes, zet ik graag voor de Wereldwijven op papier!
mm
Hello there! Ik ben Francoise van Buytenen. Na Ierland, Schotland en Dubai ben ik in Vancouver beland. Met drie kinderen, mijn grote liefde en een flinke dosis ADHD. Na de komst van onze surprise baby, die inmiddels drie is, heb ik mijn baan als Systems Engineer bij een groot bouwbedrijf ingeruild voor tijd met mijn kinderen. Mijn ambitie om te schrijven heb ik lang genegeerd en verborgen gehouden. Tijd om hier iets aan te veranderen: Vanaf nu ga ik voor jullie mijn nieuwe plek met een enorme diversiteit aan bewoonsters onderzoeken en beschrijven. Ga mee ontdekkingsreis en verbaas je, net als ik, over deze wereldplek!
mm
De Wereldwijven nodigen ook gastschrijvers en gastfilmers uit om zo nu en dan hun inspirerende verhalen te delen. Deze verhalen of videos gaan over onderwerpen die nauw aansluiten bij onze zoektocht naar authenticiteit, echtheid, diepgang en verbinding. Lees mee en laat je inspireren.
mm
Hei! Ik ben Gerdien en woon sinds 2016 als expat-vrouw met mijn gezin in Oslo. Na een jaar avontuurlijk reizen door Afrika zijn we neergestreken in Haarlem, hebben we meer mooie reizen gemaakt en zijn onze jongens geboren. Na een Noorse periode als ‘moeder-en-vrouw-van’, ben ik onlangs gestart met mijn bedrijf NOW WE’RE TALKING, virtual travel & event support. Nu reist mijn werk met mij mee en kijk ik er naar uit om mijn ervaringen te delen met De Wereldwijven.
mm
Sawadee ka, Hanneke Langschmidt is mijn naam en ik woon sinds drie jaar samen met mijn gezin in Thailand. Ons levensmotto is: ‘Living our dream in Bangkok’ ... ik schrijf over onze belevenissen en woonervaring in deze chaotische maar enerverende stad. Naast het bloggen houd ik mij bezig met een project om Engelstalig onderwijs te bieden op twee Thaise scholen. Lieve groet, Hanneke
mm
Hola! Ik ben Hanneke Vaanhold en woon in Buenos Aires. Ik ben freelance schrijver en editor. Ik heb hier regelmatig portretten geschreven over vrouwen die ik als een voorbeeld zie. Creatieve en zelfbewuste vrouwen, sommige beroemd, andere bescheiden maar zonder uitzondering met projecten die de gecompliceerde Argentijnse samenleving beter en rechtvaardiger maken. Dat wil ik ook graag voor jullie doen.
mm
Hoi, ik ben Heidi, zelfstandig communicatieadviseur en redacteur. Mijn bedrijf heet GRIJP! omdat met elkaar beGRIJPen volgens mij alles begint. Vrouwenthema’s, vrijheid en rechtvaardigheid zijn de thema’s waarbij ik wat rechter op ga zitten. Sinds juni 2019 woon ik in Duitsland, net over de grens. Het doel van deze emigratie is met mijn Tunesische partner samen kunnen wonen in Europa, omdat dit in Nederland niet lukt. Dus nu emigreren we allebei en ben ik ook zoekende naar de mores van mijn nieuwe Heimat! Met mijn bijdragen wil ik onder andere wat meer bekendheid genereren over immigratie- en inburgeringsproblematiek. Om te beginnen.
mm
Hello / Halò, ik ben Heleen. In 2001 ben ik door een kilt-dragende man naar Schotland gelokt, waar onze twee kinderen zijn geboren. Ik werk als onafhankelijk strategie consultant en ben betrokken bij start-ups en andere soorten ondernemerschap, waar ik over schrijf. Ook geef ik graag inzicht in de stand van (vrouwen-)zaken hier in ‘Alba’
mm
Salaam, Ik ben Hester Ezra en heb inmiddels in meer dan 15 bijzondere, vaak uitdagende landen gewerkt waar, vrede, of vrijheid van meningsuiting niet is gegarandeerd. Ik werk met gepassioneerde ondernemers en onverschrokken kunstenaars om positieve sociale en economische impact te maken. Samen met Ibrahim en mijn zoontje Khalil zijn we een nomade familie tussen Nederland en Marokko.
mm
Muraho! Ik woon met mijn man en hond in Zambia. Na ruim twintig jaar werken in Nederland besloten we een aantal jaar geleden dat het tijd werd voor iets nieuws. Via Rwanda wonen we nu in Zambia Ik werk nu als schrijver en editor voor lokale media en organisaties en laat jullie graag de ins en outs van Zambia en de omringende landen zien.
mm
Hola! Ik ben Imke, een Brabantse Amsterdamse met een voorliefde voor alles wat met Spanje en Latijns-Amerika te maken heeft. Als tekstschrijver en lifestyle mentor leef ik volgens het nooit-spijt-hebben-van-iets-níét-doen-motto. Ik werk locatie onafhankelijk en deel graag avonturen, lessen en triggerende levensvragen vanuit inspirerende plekken over de hele wereld.
mm
Buen dia, ik ben Ingeborg. In 2004 kwam ik voor het eerst in Guatemala en ik wilde eigenlijk niet meer weg! Mijn Guatemalteekse man en ik hebben tussendoor nog een aantal jaren in België gewoond, maar we hebben uiteindelijk besloten dat we toch het liefst in ons ietwat geïsoleerde dorp Livingston wonen. Ik probeer zo duurzaam mogelijk te leven in een cultuur waar dat helemaal (nog) niet belangrijk gevonden wordt… hopelijk doet een groen voorbeeld volgen!
mm
Hi there, mijn naam is Ing(eborg) Hofman. Momenteel woon ik in de buurt van Miami in Amerika. Mijn man werkt vanuit NYC, onze dochter studeert in Maastricht en onze zoon zal over niet al te lange tijd gaan studeren ergens in Amerika. En ik? Ik probeer tussen alle verhuizingen door, gemiddeld elke twee jaar, een beetje te genieten van en te schrijven over dit (te) gekke land!
mm
Hi! Ik ben Ingeborg en woon sinds 2010 met mijn gezin in New York. Ik schreef tot nu toe voor online platforms en tijdschriften, publiceerde de bundel #Familie Jansen Goes New York en mijn debuutroman #Kroniek van een erfenis. Voor De Wereldwijven schrijf ik over vrouwen in de USA waar ongelijkheid, onrecht en seksisme maar ook vrouwelijke strijdkracht en energie dagelijkse kost zijn!
mm
Bonjour, ik ben Iris en ik woon in Tsjaad. Voor natuurbeschermingsorganisatie African Parks manage ik samen met mijn Willem een klein safari kamp in het Zakouma National Park. In dit exclusieve kamp komen maximaal 160 gasten per jaar. Aan het begin van deze eeuw werd Zakouma bijna ontdaan van olifanten door stroperij vanuit buurland Soedan. Verlost van deze brute aanvallen herstelt het park en de haar inwoners van dit trauma.
mm
Hi, ik ben Janneke Bazelmans en na enkele jaren in Californië te hebben gewoond, woon ik nu weer in Nederland. Ik combineer mijn juridische praktijk met onderzoek en publicaties, waarbij natuur, klimaat en mensenrechten de rode draad vormen. In 2014 logeerde ik bij de Dayaks op Borneo. Hun strijd tegen ontbossing en de palmolieplantages verwerkte ik in de ecothriller Verkapt. Voor De Wereldwijven schrijf ik over de verhalen achter ontbossing en andere milieuproblemen en over de totstandkoming van mijn nieuwe boek.
mm
Hi, mijn naam is Jasmijn en ik ben na vier jaar Zuid-Amerika weer terug in Nederland. Ik heb in Uruguay gewoond en veel van Brazilie, Paraguay en Argentinie gezien. In Uruguay heb ik verschillende projecten opgezet. Ik ben altijd nieuwsgierig naar andere culturen en plekken in de wereld. Er valt nog zoveel te ontdekken!
mm
Hi! Ik ben Jennifer Joedo. In 2008 reden mijn vriend en ik in onze eigen Landrover Defender overland naar Australië en weer terug naar Nederland via de oostkust van Afrika. Vervolgens hebben we op meerdere plekken op de wereld gewoond (Kuala Lumpur, Sydney en Corfu) en zijn we in 2015 weer naar Nederland terug gekeerd. Nu 5 jaar later en twee kindjes rijker zitten we middenin de voorbereidingen om opnieuw een overland trip te maken. Dit keer in onze Steyr brandweerwagen die we nu aan het ombouwen zijn tot een heuse 4WD overland expeditietruck. Onze reiservaringen deel ik niet alleen hier, maar ook op mijn website Travelguppies. Verder schrijf ik voor de Wereldwijven graag over inspirerende vrouwen die iets moois bijdragen aan deze wereld.
mm
Shalom! Mijn naam is Joanne Nihom. Ik woon sinds dertien jaar in Israël, in het noorden van het land, in een Joods dorp. Onze buurdorpen worden bewoond door Arabieren en Druzen en daar doe ik mijn boodschappen en heb ik vrienden wonen. Ik ben freelance journalist en zie het als mijn ‘missie’ om het andere Israël te laten zien. Een gebied waar co-existentie tussen Joden, Arabieren en Palestijnen zorgt voor vrede op menselijk niveau.
mm
Marhaba! Mijn naam is Jojanneke. Samen met mijn vriend en twee dochters woon ik in Jordanië. Ik verdwaal, lees en schrijf graag. Voor De Wereldwijven ga ik op zoek naar de vraag of Nederlandse kinderen in het buitenland net zo gelukkig zijn als kinderen in het koude kikkerland.
mm
Bom dia! Na in Zambia, Peru & Ierland gewoond en gewerkt te hebben ben ik nu met mijn man terecht gekomen in het mooie Belo Horizonte, Brazilië. Binnenkort verwachten we ons eerste kindje. Als ik hier over straat loop, verwonder ik me over kleine en grote dingen in in de Braziliaanse cultuur, wat een enorme contrasten! Ik zet graag mijn nieuwsgierigheid om in interessante verhalen voor jullie.
mm
Selamat pagi, ik ben Karien, geboren en getogen expat, momenteel woonachtig met mijn gezin in Bali, Indonesië. Ik ben schrijfster, en werk aan mijn tweede roman voor volwassenen en een spannend kinderboek. Mijn debuutroman A Yellow House verscheen in 2018, en gaat over het wel en wee van huishoudelijke hulpen in Singapore. Graag vertel ik over onze avonturen bij de Green School en de fascinerende Balinese cultuur op De Wereldwijven.
mm
Hi, ik ben Kim en ik neem jullie graag mee in de bijzondere en ongerepte wereld van Gabon, waar ik vier jaar heb gewoond. En hopelijk over enige tijd ook in de belevenissen vanuit een nieuwe plek. Want na drie jaar Nederland gaat het bij mij al wel weer kriebelen.
mm
Kia Ora, Ik ben Kitty Flisijn woonachtig in Auckland, Nieuw Zeeland. Ik ben zelfstandig ondernemer en o.a. eigenaar van een Master Franchise bedrijf: Fit20 NL en Fit20 NZ. Ik zal schrijven om te motiveren, te inspireren en te verwonderen om wellicht de wereld een stukje beter achter te laten! Van vrouwen, over vrouwen. Mijn motto: Yes, I/you/we can!
mm
Griaß di! Ik ben Kristel (45), inmiddels bijna 1/3 van mijn leven op deze aarde woonachtig in Oostenrijk, middenin de Tiroler bergen. Met man, bergboer in hart en nieren, en onze twee berggeiten van 12 en 10 jaar, geboren en getogen Tiroler Mädels. Das Leben in Tirol heeft vele pieken en dalen, ik geef jullie graag een kijkje in mijn leven: mijn belevenissen, verwonderingen, ontdekkingen, frustraties, geluksmomenten und vieles mehr...
mm
Hallo! Ik ben Laura. Ik woon in Genève met mijn Zwitserse man en kinderen. Ik werk parttime op een post van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en in mijn privé tijd schrijf ik op mijn blog Let’s Explore. Ik schrijf daar over reizen en ontdekken als gezin, en deel recepten en verhalen van vrouwen uit de prachtige multiculturele samenleving waar wij in wonen! Heel divers dus, want op het ene moment wandel ik met mijn gezin in de bergen, en op het andere moment leer ik een Senegalees recept te koken met een buurvrouw. Ik kijk er naar uit om mijn verhalen als Wereldwijf te delen!
mm
Hallo, ik ben Laura. Op mijn derde stond ik al met mijn koffertje klaar, ik zou de wijde wereld in gaan. Het werd het Midden-Oosten (Riyad en Dubai), inmiddels al 18 jaar. Ik runde er een succesvol PR bureau en schrijf als freelancer voor publicaties. Maar sinds 2018 zette ik weer voet op eigen Nederlandse bodem, maar hoe eigen is die bodem werkelijk nog?
mm
Hi, ik ben Lies en ik ben verslaafd aan koffie en work-outs in de gym nadat ik mijn 2 kinderen op school heb afgezet. Eerder woonde ik 4 jaar op Malta en na wat verhuizingen binnen Nederland nu in Virginia, Amerika. Van hbo-docent en projectmanager naar een ‘over de top’ fulltime thuisblijfmoeder inclusief Amerikaans cupcakeschort, én met een onbedwingbare blog-drang.
mm
Hi,ik ben Liesbeth, geboren in België en ik heb net mijn 40ste verjaardag gevierd in mijn nieuwe thuishaven; Canada. Mijn man, onze 2 kindjes (2 en 6) en ik hebben in April 2019 de grote stap gezet en zijn sindsdien wonende en werkende in Québec, de enige uitsluitend Franstalige provincie van Canada. We zijn voorlopig niet van plan terug te keren naar België. Het enige dat we echt missen is onze familie en een paar vrienden, maar die komen ons liever hier opzoeken! Voor De Wereldwijven zal ik schrijven over mijn uitstapjes, de mensen en de mentaliteit hier, wel of niet een huis kopen, mijn kinderen en hun Canadese activiteiten en de taal.
mm
Hoi ik ben Linda en ik heb de afgelopen 12 jaar in prachtige steden als Montreal, Rome, Parijs en Chicago doorgebracht met man en mijn 2 kinderen. Deze zomer zouden wij eigenlijk terug verhuizen naar Nederland maar na 5 weken in Nederland kon ik plots onze koffers weer pakken en gingen wij met het gezin naar Basel. Ik ben inmiddels gestart mijn leven op te pakken, ben weer begonnen met schrijven (food en cocktail recepten), fotograferen en natuurlijk gaat er veel energie naar opnieuw inburgeren. Een drukke boel op het moment maar ik geniet van elk moment!
mm
Ni Hao, ik ben Linnie en ik woon sinds 2001 in Singapore met Iain en 4 kinderen. Ik werk voor Gain Brands, een distributeur en brand manager van voornamelijk gin! Voor De Wereldwijven schrijf ik over de ups en downs van een start-up in een mannenwereld en de eeuwige zoektocht naar de juiste werk/thuis balans!
mm
Hi, mijn naam is Lisette, sinds juli 2018 woonachtig in Washington, DC. Hiervoor woonde ik een ruim jaar in San Francisco, nadat ik in 2017 vijf maanden na de ontmoeting met mijn (nu) man trouwde en acht maanden later vanuit Amsterdam emigreerde. Rescue dog Louie maakt onze familie compleet. Guilty pleasures: Britney Spears & Justin Bieber. Hartstochtelijk Ajax-fan.
mm
Jasou, mijn naam is Lizzy, ik ben een “creator”, coach, connector, lichtwerker en een visionair en woon sinds 2002 op het Griekse eiland Aegina met mijn dochter, honden en katten. In mijn filmpjes voor de Wereldwijven neem ik je mee in mijn leven en maak je kennis met het Griekse eilandleven. Zie mijn websites: Aeginagreece, Lizzy en Aegina healing.
mm
Hi there! Ik ben Loeke en ik woon in Los Angeles; the City of Angels. Als documentairemaker, journalist en copywriter beweeg ik me van wijk naar wijk en evenement naar evenement, want met Hollywood op steenworpafstand is er hier op het gebied van entertainment, horeca én nieuws altijd wel wat te beleven. Mijn op jonge leeftijd ontwikkelde liefde voor Amerika heeft me hier gebracht, maar mijn ambities in de media zullen mij hier voorlopig houden!
mm
Ik ben Lucinda Douglas en woon al sinds 25 jaar in Nederland. Heb 3 kinderen, 2 katten en een man. Ik schrijf, creëer empowerment programma’s en schrijf boeken . Mijn Nederlandse en Engelse boeken gaan altijd over de vrouw. Boek nummer 5 is net uitgekomen en heerlijk om mijn ideeën te delen. De komende tijd zal ik vertellen over mijn leven, verhalen, wat indruk maakt en wat ik meemaak door mijn boeken of hoe mijn leven er dagelijks uitziet. Soms is het een zin van een ander wat het verschil maakt en bij mij gaat het altijd om het leven.
mm
Failte! Ik ben Madeleine en ik woon in Edinburgh. Wat gaat Brexit brengen voor Schotland waar een meerderheid tegenstemde? Dat vertel ik jullie graag, maar ook minder serieuze zaken want Schotten zijn enorm leuke, grappige en gepassioneerde mensen. Ik schrijf voor bedrijven, ben auteur van meerdere boeken en adviseer bedrijven als consultant en commissaris. Klik hier voor mijn website.
mm
Bom dia! Mijn naam is Manon en begin 2019 ben ik samen met mijn man (een ‘vernederlandste’ Egyptenaar) en onze dochter Jade (destijds 3 maanden) verhuisd naar de stad van de Zeven Heuvels: Lissabon! Vanuit hier houd ik jullie op de hoogte van ons Portugese leven als jong gezin.
mm
Hello! Ik ben Marcia en woon sinds 2012 samen met man en twee dochters aan de westkust van Canada. Vanaf Salt Spring Island werk ik als freelance journalist voor Nederlandse en Canadese opdrachtgevers. Mijn favoriete onderwerpen zijn reizen, sport en human interest stories.
mm
“Vanaf mijn zevende jaar wist ik dat ik in Portugal wilde zijn.” Ik ben Margaret Krijnen ; met een achtergrond in anesthesie, farmaceutische industrie en transformerende zorgorganisatie ben ik op 41-jarige leeftijd naar Portugal vertrokken. Vanuit Portimão werk ik (met mijn collega’s in Nederland) aan Alegria Health (health toerisme) en hoop ik mijn droom An integrated health village daadwerkelijk gestalte te geven.
mm
Salaam! Ik ben Margo. In juni 2012 verliefd geworden. Vijf maanden later woonden we samen: in Dubai. Inmiddels getrouwd en genieten dagelijks van alle fratsen en beslommeringen die ons eigen bedrijf met zich meebrengt. We gaan elk weekend op stap in ‘eigen land’ om verborgen plekjes te vinden. De foto’s, verhalen en filmpjes vind je ook op onze blog Go-stories
mm
Hallo, ik woon in Pune en pendel als interieurdesigner/kleurspecialist tussen Nederland en India. Als designer ben ik nauw betrokken bij de organisatie Women on Wings, met als doel 1 miljoen vrouwen op het platteland in India aan een baan te helpen. Begin 2020 vloeit hieruit een mooi interieurmerk voort: Something Good. Ik geef trainingen over kleur en interieur in diverse landen
mm
Hi, ik ben Marieke sinds 2016 woon ik in Dominica, een eiland in het Caribisch gebied. Op deze prachtige plek dompel ik me onder in de lokale cultuur en alles wat daar mee te maken heeft. Naast mij fulltime baan als office manager bij een bouwbedrijf, ben ik druk mijn Breadfruit House Dominica Foundation op te zetten, een creatief centrum voor kinderen. Graag neem ik jullie mee in dit avontuur op The Nature Island.
mm
Xin chào! Ik ben Marieke en woon met man en vier kinderen in Ho Chi Minh City, Vietnam. Opgeleid als econometrist, lang gewerkt als strategisch adviseur en leider van een scale-up company, en nu ondernemer. Oprichter van Kiki&Co, een fotolijst voor (groot)ouders waar je vanaf je telefoon foto's naar toe kunt sturen. En mede-oprichter van STRWBRRY waarmee we rietjes van gedroogd gras en bamboe exporteren naar Europa. Ik doe af en toe nog strategie werk voor McKinsey & Company en ben volstrekt onervaren met bloggen:-) We reizen veel & vinden het heerlijk om nu ook een aantal jaar ver weg van Nederland te wonen en nog meer van de wereld te zien!
mm
Hello, ik ben Mariel en ik woon sinds 1996 aan de west kust van de Verenigde Staten. Ik heb een leuke baan in Silicon Valley, waar ik voor Amazon aan Alexa werk. Ik reis veel, zowel voor mijn werk als prive en voor De Wereldwijven schrijf ik over mijn leven in California, de tech wereld en mijn international vriendenkring.
mm
Ciao tutti. Mi chiamo Mariët Bloemendal. Het authentieke Italiaanse stadje Bolsena zo`n 100 km boven Rome is mijn thuisbasis. Mijn liefde en passie voor Italië deel ik graag met mijn gasten. Net als de Italianen ben ik gek op de kleur rood. De kleur rood van mijn bedrijf Volg de Rode Schoentjes staat voor warmte, passie en actie. De kleur van het (Italiaanse) leven, vitaliteit, energie, kracht en de liefde, het symbool van mijn liefde voor Italië. De schoentjes staan voor beweging en hoe ik in het leven sta. Nieuwsgierig, ondernemend, innovatief, vol humor ga ik volop voor het leven in La Dolce Vita. In Bolsena en Rome organiseer ik mooiste beleefvakanties voor alleengaanden.
mm
Mingalabar! Mijn naam is Marije en sinds 2018 woon ik met mijn lief en kids (tien en acht) in Yangon, Myanmar. Van 2003 tot 2007 hebben we ook in Azië gewoond, maar nu voor het eerst als gezin. Een heel andere en erg leuke dimensie. Ik werk in Myanmar als Responsible Business Manager. Ik betrek bedrijven bij het bevorderen van arbeidsomstandigheden, eerlijke betalingen, verantwoorde consumptie enz. Daarnaast schrijf ik blogs, vanaf 2019 ook voor De Wereldwijven.
mm
Hi, how are you? Ik ben Marije Elizabeth en eind 2017 ben ik vanuit Nederland naar Liberia, West-Afrika verhuisd. Mijn man werkt hier als Finance Manager bij een NGO en samen met onze twee kinderen wonen we in de hoofdstand Monrovia. Leven in een andere cultuur, bijzondere momenten en mooie ontmoetingen: ik schrijf erover op mijn blog en voor De Wereldwijven.
mm
Hi, ik ben Marije en woon sinds de zomer van 2018 met man en onze zesjarige zoon in de smeltkroes van culturen en religies: Kuala Lumpur, Maleisië. Voor ons eerste expat avontuur heb ik mijn baan als marketeer opgezegd en schrijf nu (gast)blogs over mijn ervaringen, verbazingen, de momenten van het leven waarbij een vleugje zelfspot en humor niet mogen ontbreken. Ik word blij van mooie verhalen, inspirerende en positieve mensen met humor, eerlijkheid, de rauwe rafelrandjes en imperfecties. Samen de wereld een beetje mooier maken #useyourimagination
mm
Hi! Ik woon sinds 2012 parttime in Amerika - eerst in San Francisco en nu in New York City - en in Amsterdam. Yup, dat zijn twee woonplaatsen. Best of both worlds! Ik werk als freelance filmmaker/regisseur en daarnaast ben ik 'dog walker'. Mijn business heet Redhead Media. Ik hou van yoga, reizen en (vegan) eten.
mm
Oi, ik ben Marijke en woon sinds 2012 op het kleinste en meest afgelegen Kaapverdische eilandje Brava. Samen met mijn (ook Nederlandse) vriend bestier ik in het vissersdorp Fajã d’Água onze Kaza di Zaza en maken we actief deel uit van de gemeenschap. Als een echte Kaapverdiaan mis ik m’n overzeese familie, houd ik kippen en geiten en probeer ik van elke dag een feestje te maken.
mm
Hoi, mijn naam is Marijke. Sinds 2008 woon ik in Leeuwarden, Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. Terug op Friese bodem, vanuit Amsterdam, genieten jeugdliefde Erik en ik van het opgroeien van onze drie jongens. Observaties en herinneringen deel ik op m´n website. Voor De Wereldwijven schrijf ik over vrouwen die mij raken.
mm
Hello! Ik ben Marijn en sinds 2014 woon ik met mijn gezin in het buitenland. Eerst 4,5 jaar in Amerika en sinds de zomer van 2018 in Singapore. Verwondering en nieuwsgierigheid drijven mij om te schrijven over het land waar ik woon. Met mijn schrijfsels op mijn website Curiouslifebymarijn.com en voor De Wereldwijven hoop ik mensen te informeren en inspireren!
mm
Bonjour ! Je m’appelle Marike en sinds 2012 woon ik in het buitenland. Eerst Frankrijk, daarna op de Caraïben en nu weer in de mooie Franse Loirestreek. Samen met vriend, dochter, zoontje en de kat mogen wij genieten van het mooie Franse leven. Integratie op het Franse platteland, daarover kunnen we hele blogs schrijven. Van wonen op een kasteel, in een kleine gite op wijngronden, naar een vrijstaande eigen woning met oprijlaan. Dit gastronomische gezin heeft het goed!
mm
Mijn naam is Marja. Twee jaar geleden heb ik gewerkt in een ziekenhuis voor de Masaai in de Ngorogoro in Tanzania. Begin 2018 heb ik twee maanden gewoond bij een Ugandees gezin in een klein dorp. Ik heb een dagboek bijgehouden om alle mooie, gekke, rare, bijzondere maar soms ook totaal onbegrijpelijke belevenissen te beschrijven. In 2019 ga ik weer, eerst naar Uganda maar ook India, Shri Lanka, Bhutan en Mongolië staan nog op mijn lijst. Ook in deze landen wil ik een periode bij de plaatselijke bevolking inwonen om zo te ervaren hoe het dagelijks leven werkelijk is, met een speciaal oog voor de positie van meisjes en vrouwen in deze landen.
mm
Hi! Ik woon met mijn man en drie kinderen in Arusha, Tanzania. Ik run hier een lodge, Arusha Villa en organiseert safari’s via mijn bedrijf Good Safari. Daarnaast ben ik betrokken bij allerlei projecten die bijdragen aan een betere wereld. Met mijn eigen bomen project plant ik 10.000 bomen in de omgeving waardoor de zwart-witte franje apen straks via de bomen naar andere bosgebieden kunnen trekken. Ik plaatst prullenbakken langs de grote weg, help dorpen in de omgeving aan water en ben vrijwilliger bij de zwerfhonden opvang. Daarnaast schrijf ik over wat me opvalt in het dagelijks leven in Tanzania.
mm
Hi! Ik ben Marleen Hoftijzer. Fotograaf en filmmaker. Sinds enkele jaren ga ik als digital nomad door het leven. Naast mijn gewone foto en filmklussen in het buitenland, werk ik ook hard aan mijn eigen project "Can I come over". Ik overnacht bij locals zodat ik niet steeds alleen in hotels kom te zitten. Ik stel mijn hosts telkens één vraag; wat betekent thuis? Inmiddels heb ik bij zestig mensen gelogeerd in twaalf verschillende landen. Alle te gekke avonturen worden gebundeld in een boek. Ik kan niet wachten om deze te publiceren in het najaar van 2019!
mm
Olá! Ik ben Marlies en zolang ik me kan herinneren heb ik een fascinatie voor andere culturen. Het was dus een logische stap dat ik na mijn studie Journalistiek op een enkeltje naar het buitenland vertrok. In de 17 jaar die volgden, woonde en werkte ik op verschillende plaatsen in de wereld, waaronder Brazilië, Suriname en Zuid-Afrika. Tegenwoordig woon ik in Leiden en run ik Magpie Communications, waarin ik mijn passie voor en interesse in communicatie en andere culturen met elkaar heb weten te combineren. Ik blog over de dingen die mij bezighouden en vanaf nu dus ook als Wereldwijf!
mm
Mabuhay! Ik ben Martha en woon sinds 2013 met mijn gezin in Manila, de Filipijnen. Notadaydream is de sociale onderneming die ik gestart ben, waarin we moeders uit de sloppenwijken opleiden en werk geven zodat ze een inkomen hebben en hun kinderen naar school kunnen sturen. We helpen hen met productontwikkeling en de verkoop van hun tassen van prachtige, lokale, handgewoven stoffen. Voor de wereldwijven schrijf ik over mijn ervaringen. Meer informatie over ons kun je vinden op Notadaydream.com.
mm
Namaste! Ik ben Maud en op mijn 23e verhuisd naar Nepal om samen met mijn Nepalees onze Stichting INSPIREnepal te runnen. Ik doe hier te veel verschillende dingen maar mijn passie is werken als muziektherapeut (special needs/brandwondenafdeling), mijn kennis delen met de locals en mijn stagiaires uit Nederland. Naast, appeltaarten bakken met onze special need meiden in onze eigen bakkerij.
mm
Mambo, habari, Ik ben Melanie en ik woon sinds 2007 in Zanzibar. Gestart met de eerste kiteschool op het eiland en een guesthouse van destijds 4 kamers. In maart ga ik parttime terug naar Nederland met mijn zoontjes van zes en vier jaar.
mm
Dag! Ik ben Merel. Tot voor kort woonde ik in Kampala, Uganda. Eerder in Tanzania, Frankrijk en Italië. Met mijn man, tropenarts, en drie kleine kinderen heb ik veel avonturen beleefd in Afrika, waar ik graag over schrijf. Momenteel werk ik als freelance tekstschrijver vanuit Haarlem. Ik geef ook Nederlandse taal en cultuurles aan vluchtelingen. Lees meer op mijn website.
mm
Hallo, ik ben Michele, moeder van 3 pubers. Als kind heb ik de wereld rondgereisd met mijn ouders, broer en zus. Ondertussen woon ik al 25 jaar in België. Ik ben een echt mensen mens en zet mij via mijn eigen online platform Mies Magazine en De Wereldwijven in om de wereld een mooier en samenhoriger plekje te maken voor ons allemaal.
mm
Hej! Ik ben Mijke en ik woon sinds mei 2018 in Göteborg, Zweden. Ik werk als zelfstandig vertaler en tekstschrijver en ik werk met Engels, Nederlands en sinds kort ook Zweeds. Door mijn beroep en dankzij mijn verhuizing ben ik me erg bewust van cultuurverschillen en wat onze taal over ons zegt. Ik ben van nature vrij nieuwsgierig dus ik vind het heel leuk om uit te zoeken hoe we als mensen van elkaar verschillen en wat ons met elkaar verbindt.
mm
Ola! Ik ben Mirjam, een Rotterdammer die vanwege de liefde in 2018 haar stad inruilde voor een plaatsje vlakbij Porto. Met mijn artikelen wil ik de lezer informeren, inspireren en motiveren. Van locals met een bijzonder verhaal tot aan mooie plekjes en levenswijzen. Goede initiatieven die een betere wereld & het welzijn van mens en dier bevorderen hebben mijn aandacht.
mm
Hiello, mijn naam is Mirjam Sterk. Sinds Kerst 2017 woon ik met man en drie kinderen vlak bij Washington DC. Na een leven in de politiek ben ik nu expat. Over mijn belevenissen in het land van Trump houd ik een blog bij en schrijf ik artikelen.
mm
Ik ben Mirjam, samen met mijn man Paul, en onze 3 kids Zoë, Perrin en Maylin ruilden we eind 2016 ons leven vol zekerheden in voor een onzeker leven in Zuid Afrika, het land waar we al 18 jaar verliefd op waren. Midden 2019 kwamen we noodgedwongen tijdelijk weer terug naar Nederland en we hopen zo snel mogelijk weer terug naar Zuid Afrika te keren. Met alle liefde neem ik jullie af en toe eens mee op avontuur.
mm
Serian, vanuit de Afrikaanse bush waar ik naartoe verhuisde met mijn hond, nadat mijn nu ex man aangaf nog een keer verliefd te willen worden. De Afrikaanse bush trok, ik dacht 'its now or never’! Leeuwen rond mijn huis, wilde olifanten die mijn vrienden werden. Bushlife, tribal war, battling cancer, een leven waarbij commedy en drama elkaar afwisselen.
mm
Habari! Elf jaar geleden volgde ik mijn hart en verhuisde naar mijn Keniaanse lief in Nairobi. Verliefd, verloofd, getrouwd én inmiddels moeder van onze eigen Nederlands-Keniaanse remix, zoonlief die het beste van beide werelden in zich verenigt. Ik besefte meteen dat ons mannetje in zoveel betere omstandigheden op mag groeien dan het merendeel van de kinderen in Kenia en de rest van Afrika. Voor mij de belangrijkste motivatie om actief bij te dragen aan een betere wereld voor juist die kinderen. Van huis uit politicologe gespecialiseerd in internationale betrekkingen, met een stevige marketing-communicatie achtergrond in Nederland, werk ik daarom bij kinderrechtenorganisatie Terre des Hommes, voor de regio Oost-Afrika.
mm
Ik ben Monique Janssens en ben vanuit Zeeland via een half leven in Utrecht nu in Rotterdam beland. Mijn expertises zijn ethiek en communicatie. Ik heb adviesbureau Ethisch Bedrijf opgericht en houd me daarnaast bezig met vraagstukken rond dierproeven, onder andere bij de Universiteit Utrecht en Nationaal Comité advies dierproevenbeleid. Mijn belangrijkste kernwaarde is welzijn van mens en dier. Dus ik eet plantaardig en leef zo duurzaam als ik kan.
mm
Van ‘City Girl’ to ‘Island Girl’. Holá ik ben Monique Tarée, samen met mijn man en zoon ben ik vanuit Amsterdam naar het Caribische eiland Roatan verhuisd, een van de baaieilanden van Honduras. Als voormalig uitgeefster van magazines heb ik van mijn hobbie mijn werk gemaakt. Ruim negen jaar geef ik nu duik- en onderwaterfotografie les en fotografeer en schrijf ik voor mijn eigen blog en website over mijn duikavonturen en het prachtige tweede grootste rif ter wereld! Voor De Wereldwijven neem ik jullie graag mee in mijn onderwaterwereld en de fascinerende gebeurtenissen van het eilandleven.
mm
I-ni-tilé, ik ben Monique. Sinds 2010 woonachtig in Ségou, Mali, waar ik samen met Ibrahim Papillon Reizen run. Met hart en ziel organiseren we reizen met win-win voor klanten en lokale bevolking. Mali is een bron van inspiratie en verwondering; me uitdagend met open-mind naar de wereld te kijken. Naast reizen (organiseren), wandel ik graag. Ik schreef het boek Mijn Camino. Hier ga ik schrijven over het leven in Mali.
mm
In Ethiopië noemen ze me Marta. Mijn echte naam is Myrthe. Na eerder in Thailand en Japan te hebben gewoond, sta ik nu aan het begin van een avontuur op een ander continent: Afrika. In juli 2018 verhuisden mijn man en ik van Nederland naar Ethiopië voor zijn werk (op de Nederlandse ambassade) in de hoofdstad Addis Abeba. Via De Wereldwijven schrijf ik artikelen over de cultuur, geschiedenis en mensen van het prachtige Ethiopië!
mm
As Salam Alaykom, Ik ben Myrthe en woon sinds 2014 in het midden oosten. Eerst in Saoedi-Arabië en nu in Qatar. Met een man als piloot wist ik dat we een internationaal leven zouden krijgen en dat bevalt ons erg goed. Ik schrijf voor De Wereldwijven graag over alledaagse dingen die in het buitenland net even anders gaan.
mm
Shalom! Ik ben Nele, een Vlaamse woonachtig in Tel Aviv. Als sociaal werker van opleiding met een carrière in hightech, ben ik een sterke voorvechter van vrouwen in de technologische wereld. De activiste in mij zet maar wat graag haar schouders onder zinnenprikkelende projecten. Het project Tech2Peace voedt de vredesactivist in mij. Met De Wereldwijven geef ik nu ook gehoor aan mijn creatieve ziel!
mm
Hi, ik ben Nicole. Sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en met name op avontuur gaan in Afrika. Mijn pad bracht me naar Oost-Afrika, waar ik 13 jaar land heel wat avonturen hebt beleefd. Ik heb er mijn man gevonden, gezin gesticht en mijn carrière opgebouwd. Met onze vier kinderen zijn we naar Europa gegaan, en via Zweden zijn we uiteindelijk terecht gekomen in België waar we nu al weer een aantal jaar wonen. Hier in België hebben we onszelf opnieuw uit gevonden en ons leven opgebouwd. De passie voor het buitenlandse avontuur wakkert echter nog altijd in ons, klaar voor nieuwe avonturen op ons pad.
mm
Hi mate! Ik ben Nicolien en zal de komende drie jaar met man en vijf kinderen in Melbourne, Australië, wonen. Mijn politieke werk en leven in Nederland heb ik bij vertrek stop moeten zetten. Dat deed aanvankelijk pijn, maar hier Down Under zal ik vast ook ruimte vinden voor nieuwe ervaringen. Ik schrijf columns voor de Gooi- en Eemlander.
mm
Hoi! Ik ben Noortje en woon met mijn Oostenrijkse vriend gewoon in Scheveningen. Wij zijn nu samen op de motor aan het reizen van de Noordkaap in Noorwegen naar de Zuidkaap in Zuid Afrika. Ik leg al deze avonturen vast onder de naam Adventurism op YouTube en nu ook voor de wereldwijven. Gaan jullie mee op avontuur?
mm
Patricia Snel studeerde Italiaanse taal-en letterkunde en kunstgeschiedenis. Zij werd bekend met De expat, een van de best verkochte thrillers van 2013. Na een jarenlang verblijf in Singapore en op de Kaaimaneilanden keerde zij in 2016 terug. Ze leeft en werkt op de Gratia Deo, een woonboot op de Prinsengracht. Expat exit is haar zesde thriller.
mm
Kushe (Hallo)! Ik ben Patricia en woon sinds 2017 in Sierra Leone met man Bob, zoon Gijs (4) en dochter Mimosa (3), waar ik werk als verloskundig adviseur voor de VN. Graag neem ik je mee in de wereld van moeder- en kindzorg in dit land, waar naast heel veel moeilijkheden ook zoveel bijzondere en mooie momenten zijn. Ook zal ik je een inkijkje geven in de ups en downs van het expat leven en moedershap in een van de armste landen ter wereld.
mm
Servus, Gruß Gott, Peggy de Baar. Moeder van nu 5 tieners en getrouwd met Mark. Sinds 2014 woonachtig in de Kitzbüheler Alpen, Tirol. Eind 2017 gestart met de Sport-evenementen organisatie ‘Double Dutch Ski‘ in Oostenrijk voor Nederlanders. Ik zal een beeld geven van het leven in de bergen en tevens van diverse sport-activiteiten in Tirol. Dit vanuit de ‘ einheimische ‘ vrouwen, evenals wereldse vrouwen.
mm
大家好!Mijn naam is Puck en sinds 2017 woon ik in Shanghai, China. Mijn nieuwsgierigheid naar de wereld en haar talen, verhalen, culturen en filosofieën bracht mij in eerste instantie bij De Wereldwijven. Nu mag ik hier ook mijn verhalen delen. Ik schrijf zelf graag over onderwerpen zoals avontuur en filosofie, maar ook over serieuzere thema’s zoals mensen – en dierenhandel.
mm
Hello, Goeiedag, Sawubona, Ik ben Quirine, ook vaak Kiki genoemd. Samen met mijn man en kinderen verhuisden wij, na ons stadsleven in Amsterdam, eerst als expats naar Ethiopië. Twee jaar geleden zette ons avontuur zich voort in Johannesburg. Een stad met twee kanten. Schoonheid en criminaliteit. Voer voor avontuur dus! Ik neem je graag mee in de regenboog wereld van Zuid Afrika.
mm
Hallo allemaal! Mijn naam is Rianne. Ik ben een studente internationale ontwikkelingshulp en stedelijk milieubeleid. Voor mijn laatste scriptie heb ik een half jaar in Kenia gewoond waar ik onderzoek deed naar wildparken en nomadische veehouders. Na mijn terugkomst in Nederland, besloot ik om weer terug te gaan. Het is zo bijzonder de kans te krijgen om in het buitenland te wonen en om andere culturen te leren kennen. Graag deel ik met jullie de grappige dingen die mij op reis zijn overkomen zoals het geflirt met mannen maar ook de serieuze onderwerpen over het leven van vrouwen daar.
mm
Ik ben Rosanne. In 2013 volgde ik mijn man voor zijn werk naar het tropische Suriname. Nu, bijna 6 jaar later en twee prachtige zonen rijker, wonen we daar nog steeds. Als tropenarts vlieg ik naar de meest afgelegen dorpen van dit prachtige land om de bevolking van gezondheidszorg te kunnen voorzien.
mm
Hello! Ik ben Ruth en sinds 2005 woonachtig in Londen met mijn partner en onze twee zoontjes van zeven en acht. Voorheen werkzaam bij The Guardian, inmiddels werkzaam als freelance journaliste. Voor de Wereldwijven schrijf ik over wat er in Londen speelt - van de gevolgen van Brexit voor ons persoonlijk tot aan de voor ons onbekende wereld die kostschool heet.
mm
Привет! Mijn naam is Saar Franzen en met mijn gezin nu twee jaar woonachtig in Moskou. Als expat gezin hebben we geweldige ervaringen opgedaan in Kenya, Noorwegen en Rusland. Wie weet waar we hierna belanden… Na jaren gewerkt te hebben voor een Nederlandse luchtvaartmaatschappij geef ik nu les op een Nederlandse school en ben een bedrijf gestart. Met veel plezier deel ik met jullie mijn inzichten over Moskou.
mm
Hola! Ik ben Sabine. Bijna 4 jaar heb ik in Buenos Aires gewoond. Met mijn bedrijf DitzTV produceer ik online content voor bedrijven en heb dat ook in Argentinie gedaan. Inmiddels zijn we alweer 3 jaar terug, maar het buitenland lonkt altijd. Samen met Marijke Hoebee en Sandy Verhoeve coach ik de filmende Wereldwijven.
mm
Apa Kabar, ik ben Sandra en woon met man Henk en hond Molly sinds 2012 in Jakarta, Indonesie. Ik ben ondernemer, manager en marktonderzoeker en met name door dat laatste hoor, zie, lees & leer ik veel over Indonesië. Ik word vaak verrast door de veerkracht, creativiteit & energie van vrouwen in Indonesie en daar schrijf ik over voor De Wereldwijven
mm
Hallo, ik ben Sandy Verhoeve. Van 2013 tot 2017 woonde ik in Wenen. Na een korte periode in Nederland, woon ik sinds september 2018 in Washington. Ik schrijf, film en fotografeer als freelance multimedia-journalist voor verschillende opdrachtgevers, kijk maar eens op mijn site. Samen met Marijke Hoebee en Sabine van Ditzhuijzen coach ik ook de filmende Wereldwijven.
mm
Hi! Ik ben Saskia en woon sinds kort in San Diego, Californië na jaren in Chicago en Engeland te hebben gewoond. Ik ben fulltime moeder, schrijfster, dichteres en fotografe. Een kinderboekenserie vordert gestaag. Voor De Wereldwijven blog ik over ‘emancipatie’ dat in een ontwikkeld land als de VS nog een lange weg heeft te gaan: seksualiteit, ras, sociaal-, en culturele achtergrond, armoede en geloof.
mm
Habari! Ik ben Selma. Vrouw van Ngomi en moeder van drie kinderen. We wonen in Tanzania, aan de voet van de Kilimanjaro en vlakbij parken als Serengeti en Ngorongoro Crater. Samen runnen we het reisbureau Makasa waarmee we reizen naar Tanzania organiseren. We zijn echte experts op het gebied van safari’s en hebben onze eigen jeeps en een team van fantastische gidsen.
mm
ሠላም! (hallo!) Ik ben Silvia en woon met mijn man en twee kleine kinderen sinds 2016 in Addis Ababa, Ethiopië. Ik ben (gym)docent op de NTC school, online manager bij een Stichting en ik heb een eigen bedrijf in Nederland. Voor De Wereldwijven schrijf ik over mijn eigen ervaringen in een land wat zich razendsnel aan het ontwikkelen is.
mm
Shalom, ik ben Sissy Keizer en woon sinds 2013 samen met mijn man in Jerusalem, Israël. Ik werk als verzorgende voor ouderen met dementie en chronische ziekten in een verpleeghuis. Voor De Wereldwijven schrijf ik over het leven, wonen en werken in een land met een enorme historie, vol inspiratie, innovatie op velerlei gebied maar ook met haar controversen.
mm
Hoi! Ik ben Sofie, psychologe en coach ‘on the go’. Sinds 2015 reis ik de wereld rond en onderweg boetseerde ik een job voor mezelf waarbij dat ook mogelijk bleef. Je vind me geregeld in Afrika, want mijn lief is een wildlife fotograaf en voor de rest ga ik waar mijn voeten me brengen!
mm
Hej allihopa, mijn naam is Susan en begin 2018 werd de droom om in Zweden te wonen samen met vriendlief, de honden en paard werkelijkheid. We hebben ons drukke leven in Noord-Brabant verruild voor het leven op het platteland van Zuid-Zweden. Via De Wereldwijven wil ik jullie een kijkje geven in het Scandinavische leven, cultuur en natuur want het land heeft zoveel meer te bieden dan alleen Ikea en knäckebröd.
mm
Karibu! Na 5 jaar Myanmar en vele voorgaande landen begint voor ons een nieuw avontuur in Kenia. Ik werk als directeur en consultant/ trainer voor MDF Training and Consultancy. Onze dochter is 15. Manlief werk ook in Afrika maar niet in Kenia vooralsnog. De overgang van Azië naar Afrika is groot; Nairobi kent veel speedbumps, maar die zijn er om overwonnen te worden.
mm
Shalom, ik ben Tamar en woon alweer 38 jaar in Israël. Op het moment met mijn partner en 4 poezen in Haifa. Nu de kinderen het huis uit zijn heb ik wat meer tijd voor mezelf en ga graag met mijn camera opstap om te fotograferen. Het ligt dan ook in mijn bedoeling om jullie mee te laten genieten van mijn uitstapjes.
mm
Buenas días, mijn naam is Wendy en ik woon sinds augustus met ons gezin in de Dominicaanse Republiek. Ik ben wereldvrouw, echtgenote, moeder, expat en eigen ondernemer. We hebben eerder in Aruba, Spanje, Nederland en Curaçao gewoond dankzij het werk van mijn man. Zelf ben ik leerkracht en oprichter van Dutch for Children, een online school die Nederlands geeft aan kinderen overal ter wereld. Onze kinderen zijn inmiddels 17 en 14 jaar.
mm
Hallo, ik ben Willemijn. Ik woon in Nederland vlakbij Haarlem met Klaas, Julius, Alexine en Sam en ben advocaat bij Van Doorne in Amsterdam. Sinds het Syrische peutertje Aylan Kurbani in 2015 aanspoelde op het Turkse strand, ben ik nauw betrokken bij de vluchtelingencrisis in voornamelijk Griekenland. Voor De Wereldwijven schrijf ik over mijn ervaringen en mijn reizen naar Griekenland.
mm
Hola! Sinds zomer 2019 werk ik als docent duurzaamheid en internationaal recht & mensenrechten aan de universiteit IBERO in Puebla, Mexico. Ik heb een grote passie voor mensen, sport, muziek, de wereld en het leven. Als columniste voor De Wereldwijven deel ik mijn professionele en persoonlijke ervaringen, indrukken en perspectieven graag met jullie en breng ik Mexico hopelijk een beetje dichterbij.
mm
Salaam Aleikum, mijn naam is Yvonne Snitjer en ben een gelukkige vrouw. Levend met de nodige uitdagingen, maar met de kennis te zijn omringt met zes miljoen prachtige en zeer behulpzame mensen in Libië. Ik leer graag van hen, maar deel tegelijk graag mijn kennis als verandermanager met hen. Met de focus op de mens. Tenslotte geloof ik daar in.