Ons Wereldwijven team

Amanda Rooden - Zweden/Japan
Hej, ik ben Amanda en ik woon sinds begin 2018 met mijn man en jongste zoon in hartje Tokio. Onze oudste zoon studeert in Rotterdam. Ik heb mijn baan als HR-manager opgezegd om me in een totaal andere cultuur onder te dompelen. Dat bleek een goede keuze en ik geniet volop van mijn leven in Japan. Via De Wereldwijven laat ik jullie graag meegenieten!
Ana van Valen - Indonesië
Hallo, ik heet Ana van Valen en woon in Surabaya. Ik geef Nederlandse Taal en Cultuur lessen en help Special Needs kinderen. Voor Stichting Mijn Roots zoek ik biologische families van mede-geadopteerden uit Indonesië. Super leuk om als wereldwijf ervaringen te delen over het Verre Oosten.
Angela van der Hulst - Kenia
As-salāmu ʿalaykum! Mijn naam is Angela. Vanuit de bruisende havenstad van Kenia schrijf ik verhalen over mijn observaties in mijn werk, dagelijks leven en multi-culti relatie. Ik zou voor slechts zes maanden uitgezonden worden als expert namens de Nederlandse drinkwaterbedrijven. Inmiddels werk ik vijf jaar als commercieel expert bij het drinkwaterbedrijf in Mombasa. In 2017 ben ik getrouwd met mijn Swahili man, Dulla.
Anita van den Brandhof - India
Hoi, ik ben Anita en ik woon in Bangalore, India. In 2015 ben ik naar India vertrokken met mijn toenmalige Indiase vriend. Inmiddels zijn we getrouwd en ben ik helemaal ondergedompeld in de Indiase samenleving. Ik werk hier als lerares op een internationale school en geef ook online scriptiebegeleiding. Ik schrijf over onderwijs, familie leven, cultuur en reizen.
Anne-Barbara Lemmens - VS
Hi, how are you? Ik ben Anne-Barbara. Ik woon met mijn man en drie kids niet zo ver van New York City, in Connecticut USA. Na mijn carriere als management consultant in Amsterdam en NYC, zette ik mijn eigen bedrijf Vermilliontalent op waar ik vrouwen na een 'break' hielp om weer aan de slag te gaan. Inmiddels heb ik voldoende munitie verzameld om hierover een boek te schrijven met 'oordelen' als hoofdthema. Bewuste en onbewuste (voor)oordelen zijn de kernwoorden waar ik mij mee bezig houd. Iedereen heeft ze, dat is een universeel gegeven maar wij Nederlanders zijn er sterren in om ze ook daadwerkelijk uit te spreken!
Annemarie Middelburg - Nederland
Hi! Ik ben Annemarie Middelburg, ik ben gepromoveerd mensenrechtenjurist en gepassioneerd over vrouwenrechten. Dagelijks houd ik me bezig met vrouwenbesnijdenis, gedwongen huwelijken en andere vormen van geweld tegen vrouwen. Sinds 2015 werk ik als zelfstandig consultant voor de VN, NGOs en universiteiten. De afgelopen jaren heb ik meer dan 20 Afrikaanse landen bezocht. Voor de Wereldwijven zal ik jullie meenemen in mijn werkzaamheden en inspirerende ontmoetingen. Meer informatie over mijzelf vind je op mijn website.
Annemieke Akkermans - Duitsland
Hallo, Ik ben Annemieke en alweer een ongelofelijke 23 jaar weg uit Nederland. Ik mis bitterballen nog steeds! Van TV-producer in Hilversum en Londen ben ik nu docent Engels en Media in een land dat achteraan hobbelt op digitaal gebied. Onze oudste zoon is in Londen geboren, de tweeling hier en mijn man reist als correspondent door heel Oost-Europa. Ik deel graag mijn ervaringen in de multi-culti bubble die Berlijn heet.
Antonietta Sgherzi - UK
Hello! Mijn naam is Antonietta, getrouwd met een Engelsman en heb twee zonen, een is gaan studeren in Amsterdam en ‘voorlopig’ blijven hangen en de ander is nog thuis. Ik ben vanaf mijn 27ste weg uit Nederland, via de Franse Alpen, Zuid Frankrijk, Canada, ben ik nu in Engeland beland. Heb eigen bedrijven gerund met mijn partner in Frankrijk en Canada en nu een Holiday Let Business in Bath, Engeland. Daarnaast ben ik de oprichter van het NIHB en de Stichting GOED - Grenzeloos Onder Een Dak, die opkomt voor de belangen van Nederlanders in het Buitenland. Ik deel graag mijn ervaringen met jullie en de lezers van De Wereldwijven.
Arachne Molema - Nederland
Hola! Voor mijn werk als journalist en reisleider, woonde en reisde ik menigmaal elders ter wereld. Van Maleisië, tot Zuid-Afrika en Costa Rica, maar Latijns-Amerika blijft mijn favoriete continent. Verschillende culturen en mensen bijeenbrengen vind ik geweldig. Soms door verhalen, soms door eten. Dat deed ik ook met mijn kookboek ‘Eten als Liefdestaal’ – waarbij ik 19 migrantenvrouwen in Nederland interviewde en samen met hen 100 wereldgerechten kookte.
Assia Hiemstra - Zimbabwe
Hi. Mijn naam is Assia, geboren in Bergen (NH) waar ik al op jonge leeftijd een niet te stillen honger ontwikkelde naar het ontdekken van de wereld. Hierbij altijd zoekende naar de afgelegen straatjes en de verhalen en eetgewoonten van de locals. Inmiddels heb ik, geheel per ongeluk, mijn thuis gevonden in Zimbabwe, een knotsgek land waar bizarre verhalen en avonturen voor het oprapen liggen.
Astrid van Genderen Stort - Zwitserland
Ik ben Astrid van Genderen Stort en woon in Geneve, Zwitserland. Sinds 1995 werk ik voor de VN voor Vluchtelingen, UNHCR (United Nations High Commissioner for Refugees). Ik heb twee super kids en één Italiaanse man. Ik ervaar, hoor, leer en zie zoveel in mijn werk en leven, verhalen die me ontroeren, doen lachen en inspireren en die wil ik graag met anderen delen.
Astrid van Walsem - Nederland
Hallo, ik ben Astrid en ben na vijf jaar in Casablanca, Marokko gewoond te hebben met man, twee kinderen, twee honden en een paard in de zomer van 2016 weer teruggekeerd naar Nederlandse bodem. De mooiste verhalen liggen op straat of het nu in Marokko of in Nederland is en ik probeer deze verhalen te vangen in woorden op papier.
Astrid van Zeeland de Wit - Zuid Afrika
Hoi ik ben Astrid en besloot mijn droom en gevoel te volgen en samen met onze zoon, man en golden retriever te emigreren naar Zuid Afrika. Via de wijnlanden van de West-Kaap zijn we beland op een gamefarm in Limpopo. Zeelandhuys @ die Huys OpiKopi zal de plek zijn waar ik al mijn passies bij elkaar kan brengen en vanwaar ik mijn leven en emoties met anderen hoop te delen.
Barbara van Paassen - Italië
Ciao! Ik ben Barbara en woon sinds kort in Milaan, Italië. Nieuwsgierig als ik ben geniet ik van nieuwe plekken, mensen en gebruiken en heb ik een enorme drang deze te doorgronden. En daar heb ik m’n handen vol aan in dit complexe land waar niets is wat het lijkt. Schrijven voor De Wereldwijven biedt me een mooi excuus om op onderzoek te gaan en mensen te spreken die een verschil maken op terreinen die mij aan het hart gaan, zoals vrouwenrechten, migratie en duurzaamheid. Want dat daar nog een hoop te doen is, dat is me inmiddels wel duidelijk.
Bertha Rinsma - Nederland
Hoi, ik ben Bertha! Momenteel ben ik op reis op de motor van Amsterdam naar Australië. Speciaal voor De Wereldwijven schrijf ik over de te gekke, bizarre en soms emotionele situaties waar ik tijdens het reizen in terecht kom. Mijn reisavonturen zelf zijn te volgen via BEontheroad.nl.
Bianca Lamour - Frankrijk
Bonjour, je m'appelle Bianca. Ik woon al bijna 15 jaar in Frankrijk met mijn fransman en we hebben 2 kinderen, Jules en Fien van 13 en 8. Ik ben 2e jaars studente psychologie aan de universiteit van Aix-en-Provence (op mijn 40e!) en daarnaast werk ik als vertaalster. Verschillen in cultuur en opvoeding zijn binnen Europa groter dan ik dacht.
Birgitta Ravenhill - Australië
G’day, mijn naam is Birgitta en ik woon sinds 2012 met mijn man en twee kinderen in Australië, de eerste jaren in Byron Bay en nu sinds twee jaar in Brisbane. Na mijn vertrek uit Nederland heb ik mijn corporate carrière aan de wilgen gehangen om van mijn passie mijn beroep te maken. Ik werk als mindset coach met vrouwen in leidinggevende posities en help hen sterker in hun ‘vrouwelijke’ schoenen te staan en op die manier een postitieve bijdrage te leveren aan de balance @ work.
Brenda van den Brink- Jordanië
Marhaba, welkom. Ik ben Brenda, al 9 jaar zwervend door woestijnen in Jordanië. Levend in een tent, nu in een echt huis samen met Saluki Wurad, mijn trouwe hond. Ik ben gids te paard, soms per kameel in de Wadi Rum woestijn. Het Bedoeïenenleven delen Abdullah, mijn collega en 'broer', met veel liefde met onze gasten. Inspiratie op Jordan Desert Journeys. Over mijn Jordanië-avontuur schrijf ik een boek. Voor De Wereldwijven inspirerende blogs over het woestijnleven.
Carol Rock - Nederland
Hi there! Ik ben Carol Rock en hoewel mijn naam anders doet vermoeden, woon ik ‘gewoon’ in Nederland. Tot twee jaar geleden woonde ik met mijn gezin in New York, en diep van binnen zal ik altijd een New Yorker blijven. Ik werk als freelance journalist en verslaggever voor televisie. Af en toe verschijn ik op de radio of een podium om over Amerika te praten en tussendoor blog ik wat af over alles wat me bezighoudt en vanaf nu dus ook als Wereldwijf!
Carole Overmaat
Hey, Ik ben Carole Overmaat en woon in Australië. Ik studeerde CMV Vrijetijdskunde in Rotterdam en woon sinds 2005 samen met mijn man Ron en twee kinderen in Melbourne. Het avontuur vinden we in de dagelijkse dingen. Acht jaar geleden startte ik mijn programma Dutch TV. In 2018 nam ik ook nog de Nederlandse krant de Dutch Courier over. Voor de wereldwijven zal ik voornamelijk vloggen over mijn avonturen hier 'Down Under.'
Carolien Grootendorst - Dubai
Marhaba! Ik ben Carolien en woon sinds kort in Dubai met mijn Libanese man en kinderen. We hebben hiervoor jaren in Liberia gewoond en gewerkt. In Liberia heb ik het bedrijf Peppa opgericht, waarmee we mooie, eerlijke kinderkleding maken. Daarnaast ben ik sinds kort medeoprichter en bestuursvoorzitter van de stichting International Institute for Community Based Sociotherapy. Een methode die gericht is op het herstellen van veiligheid, vertrouwen, sociale cohesie en eigenwaarde in (post-)conflict gebieden. Met de filmpjes en verhalen die ik voor De Wereldwijven maak, wil ik je graag meenemen in mijn wereld als moeder en ondernemer.
Cathy van Mastrigt - Duitsland
Grüß Gott! Ik ben Cathy en woon sinds 2006 in een klein Beiers dorpje bij München. Dit is het zevende land waar ik woon, en ik kijk ernaar uit om leuke lokale lifestyle en mindfulness verhalen met jullie te delen. Ik werk als Executive Assistant en naast tijd met mijn gezinnetje bouw ik met veel liefde mijn Girls with Guts network op!
Ceciel Huls - Peru
Ola! Mijn naam is Ceciel en ik woon met mijn man Arjen en onze zoontjes Thomas en Benjamin in Lima, Peru. Dit is ons derde land op rij, hiervoor woonden we in Tanzania en in Israël. Ik schrijf over ons avontuurlijke leven met al z’n ups en downs in2Peru en dat zal ik eveneens doen voor De Wereldwijven.
Cecile Korevaar - Nederland
Hallo, ik ben Cecile Korevaar en woon met mijn man en onze drie kinderen vlakbij Utrecht. In 2006 richtte ik Stichting Samburu Child op, een stichting die onderwijs mogelijk maakt voor jongeren in het Samburu-district in Kenia. Deze ervaringen heb ik verwerkt in de jeugdroman ‘Wat jij niet weet’, waarmee ik onlangs debuteerde. Voor De Wereldwijven neem ik jullie mee in mijn werk voor Stichting Samburu Child, maar ook in ‘the making of’ van mijn tweede boek.
Dorine Veelders - Nederland
Hoi! Ik ben Dorine en na 7,5 jaar in Polen en India te hebben gewoond is mijn thuis nu Rotterdam. Als loopbaancoach en HR-adviseur ben ik altijd bezig op het snijvlak van loopbaan & leven, waarbij het thema "werkgeluk" voor mij centraal staat. Voor De Wereldwijven schrijf ik niet alleen over vrouwen die keuzes maken die inspireren en voor verandering zorgen, maar ook over zaken als culturele verschillen & emancipatie. Als het maar zorgt voor een nieuwe blik, inspiratie, verdieping of verrassing.
Edith van Loo - Venezuela
Hola. Mijn naam, Edith, klinkt gelukkig internationaal. Eerder woonde ik in Duitsland en Australië. Sinds een jaar ben ik thuis in Caracas. Venezuela is in een diepe economische en humanitaire crisis. Ik schrijf graag voor De Wereldwijven, omdat ik geloof in de kracht van persoonlijke verhalen. Ervaringen die ontroeren, inspireren en vooral verbinden.
Eleonora van der Laar - Hong Kong
Nei Hou, Ik ben Eleonora en ik woon in Hong Kong. Ik werk als styliste en voor mijn webshop. Dagelijks loop ik elke dag met mijn camera door de stad om de lokale sfeer vast te leggen. Als wereldwijf film ik bijzondere mensen en situaties in Hong Kong en hoop ik jullie deelgenoot te maken van mijn leven hier.
Els Geerligs - Dubai
Marhaba! Ik ben Els en woon sinds begin 2016 in het Midden-Oosten. Voor het werk van mijn man woonden wij twee jaar in Teheran, Iran. Maar tegenwoordig wonen we in Dubai. Wat een wereld van verschil! Op ExpatinIran schreef ik over mijn ervaringen in Iran. Voor De Wereldwijven schrijf ik over het leven in Dubai. Van mijzelf en van vrouwen die ik hier ontmoet. En ja, aan een terugblik naar mijn ervaringen in Iran ontkom ik daarbij niet. Lees je mee?
Else Beekman - Spanje
¡Hola! Ik ben Else Beekman en woon sinds 2003 in Zuid-Spanje. Voor mijn websites InSpanje, MeerSpanje en andere opdrachtgevers schrijf ik al jarenlang over dit prachtige en diverse land, dat mijn thuis is en waar mijn twee zoons opgroeien. Voor De Wereldwijven deel ik graag op een persoonlijke manier ervaringen uit mijn leven als ‘guiri’ in Andalusië.
Elvira Tibboel - Nederland
Hoi! Ik ben Elvira, woon gewoon in Nederland met gezin en beestenboel. Ik werk grotendeels locatie onafhankelijk. Maar nu de dochters binnenkort uitvliegen, kan ik mijn inwendige Globetrotter meer ruimte geven. De laatste jaren zeilden we in etappes door Europa. En nu wil ik langer, meer en verder weg. Hoe pak ik dat aan? Ik schrijf erover voor De Wereldwijven.
Esther Maagdenberg - Italië
Ciao! Io sono Esther, een maatschappenlijk betrokken ondernemer met een achtergrond in de antropologie. Ik werk vanuit Lucca aan We Nurture, een bedrijf dat ouders helpt bij het opzetten van een goede samenwerking met hun nanny, d.m.v. on-the-job nanny training en coaching. Met mijn Italiaanse vriendin, geniet ik van wandelingen in de bergen en het ontdekken van de hedendaagse Italiaanse cultuur haar geschiedenis.
Esther Quatfass - Zweden
Hej. Ik ben Esther en ik woon sinds 2014 met mijn partner in Västerbotten, Zweden. Daarvoor woonden we 7 jaar in Estland en oorspronkelijk kom ik uit Amsterdam. Ik houd ervan om afgelegen in de natuur te wonen, waar ik heerlijk kan schrijven aan mijn boeken en waar mijn partner zich met zijn sledehonden bezighoudt. Voor de Wereldwijven schrijf ik graag over de wisselwerking tussen de natuur, mijn belevenissen en mij als persoon.
Eva van Dorst-Smit - Nederland
Hoi! Ik ben Eva van Dorst-Smit, wonend tot 2019 in Frankrijk maar sinds kort weer terug op Nederlandse bodem. Hoe dat is? Dat is nog wat te vroeg om te zeggen but it feels ‘ok’. We runnen reclamebureau BEEVEEDEE en een groothandel in brocante, antiek en industriële Franse meubelen, Decorage. Als mede-oprichtster van De Wereldwijven voel ik mij ontzettend verrijkt door alle wereldse contacten en krachtige ideeën en ervaringen die we delen. Ik schrijf mee!
Femke Struiksma - VS
Howdy! Ik ben Femke Struiksma. Sinds 2016 woon ik met Wilko (41) en Klaas (1) in The Woodlands, 30 mijl ten noorden van Houston (Texas, USA). Ik liet mij omscholen tot yogadocent. Verder schrijf ik voor diverse media en werk ik aan mijn eerste boek. Voor Wereldwijven schrijf ik over vrouwenemancipatie en de invloed van religie op de Amerikaanse samenleving. Meer lezen? Zie: Femkology.com
Floor Veer - Colombia
Hola! Ik ben Floor Veer en woon sinds 2011 in Colombia. Samen met mijn man heb ik een exportbedrijf van biologisch fruit. Daarnaast ben ik lokale vertegenwoordiger voor PUM en heb ik een eigen tekstbureau . Colombia is een heel mooi, maar vaak ook spannend land, met behoorlijk wat corruptie en inkomensongelijkheid. Welke impact dat heeft op vrouwen en meisjes, zet ik graag voor de Wereldwijven op papier!
Francoise van Buytenen - Canada
Hello there! Ik ben Francoise van Buytenen. Na Ierland, Schotland en Dubai ben ik in Vancouver beland. Met drie kinderen, mijn grote liefde en een flinke dosis ADHD. Na de komst van onze surprise baby, die inmiddels drie is, heb ik mijn baan als Systems Engineer bij een groot bouwbedrijf ingeruild voor tijd met mijn kinderen. Mijn ambitie om te schrijven heb ik lang genegeerd en verborgen gehouden. Tijd om hier iets aan te veranderen: Vanaf nu ga ik voor jullie mijn nieuwe plek met een enorme diversiteit aan bewoonsters onderzoeken en beschrijven. Ga mee ontdekkingsreis en verbaas je, net als ik, over deze wereldplek!
Gastschrijver
De Wereldwijven nodigen ook gastschrijvers en gastfilmers uit om zo nu en dan hun inspirerende verhalen te delen. Deze verhalen of videos gaan over onderwerpen die nauw aansluiten bij onze zoektocht naar authenticiteit, echtheid, diepgang en verbinding. Lees mee en laat je inspireren.
Gerdien Voorneveld - Noorwegen
Hei! Ik ben Gerdien en woon sinds 2016 als expat-vrouw met mijn gezin in Oslo. Na een jaar avontuurlijk reizen door Afrika zijn we neergestreken in Haarlem, hebben we meer mooie reizen gemaakt en zijn onze jongens geboren. Na een Noorse periode als ‘moeder-en-vrouw-van’, ben ik onlangs gestart met mijn bedrijf NOW WE’RE TALKING, virtual travel & event support. Nu reist mijn werk met mij mee en kijk ik er naar uit om mijn ervaringen te delen met De Wereldwijven.
Hanneke Langschmidt - Thailand
Sawadee ka, Hanneke Langschmidt is mijn naam en ik woon sinds drie jaar samen met mijn gezin in Thailand. Ons levensmotto is: ‘Living our dream in Bangkok’ ... ik schrijf over onze belevenissen en woonervaring in deze chaotische maar enerverende stad. Naast het bloggen houd ik mij bezig met een project om Engelstalig onderwijs te bieden op twee Thaise scholen. Lieve groet, Hanneke
Hanneke Vaanhold - Argentinië
Hola! Ik ben Hanneke Vaanhold en woon in Buenos Aires. Ik ben freelance schrijver en editor. Ik heb hier regelmatig portretten geschreven over vrouwen die ik als een voorbeeld zie. Creatieve en zelfbewuste vrouwen, sommige beroemd, andere bescheiden maar zonder uitzondering met projecten die de gecompliceerde Argentijnse samenleving beter en rechtvaardiger maken. Dat wil ik ook graag voor jullie doen.
Heidi Peters
Hoi, ik ben Heidi, zelfstandig communicatieadviseur en redacteur. Mijn bedrijf heet GRIJP! omdat met elkaar beGRIJPen volgens mij alles begint. Vrouwenthema’s, vrijheid en rechtvaardigheid zijn de thema’s waarbij ik wat rechter op ga zitten. Sinds juni 2019 woon ik in Duitsland, net over de grens. Het doel van deze emigratie is met mijn Tunesische partner samen kunnen wonen in Europa, omdat dit in Nederland niet lukt. Dus nu emigreren we allebei en ben ik ook zoekende naar de mores van mijn nieuwe Heimat! Met mijn bijdragen wil ik onder andere wat meer bekendheid genereren over immigratie- en inburgeringsproblematiek. Om te beginnen.
Heleen Kist - Schotland
Hello / Halò, ik ben Heleen. In 2001 ben ik door een kilt-dragende man naar Schotland gelokt, waar onze twee kinderen zijn geboren. Ik werk als onafhankelijk strategie consultant en ben betrokken bij start-ups en andere soorten ondernemerschap, waar ik over schrijf. Ook geef ik graag inzicht in de stand van (vrouwen-)zaken hier in ‘Alba’
Hester Ezra - Marokko / Nederland
Salaam, Ik ben Hester Ezra en heb inmiddels in meer dan 15 bijzondere, vaak uitdagende landen gewerkt waar, vrede, of vrijheid van meningsuiting niet is gegarandeerd. Ik werk met gepassioneerde ondernemers en onverschrokken kunstenaars om positieve sociale en economische impact te maken. Samen met Ibrahim en mijn zoontje Khalil zijn we een nomade familie tussen Nederland en Marokko.
Ilse Lasschuijt - Rwanda
Muraho! Ik woon met mijn man en hond in Kigali, Rwanda. Na ruim twintig jaar werken in Nederland besloten we drie jaar geleden dat het tijd werd voor iets nieuws. Ik werk nu als schrijver en editor voor lokale media en organisaties en laat jullie graag de ins en outs van Rwanda en de omringende landen zien.
Imke van Kuppeveld - Nederland
Hola! Ik ben Imke, een Brabantse Amsterdamse met een voorliefde voor alles wat met Spanje en Latijns-Amerika te maken heeft. Als tekstschrijver en lifestyle mentor leef ik volgens het nooit-spijt-hebben-van-iets-níét-doen-motto. Ik werk locatie onafhankelijk en deel graag avonturen, lessen en triggerende levensvragen vanuit inspirerende plekken over de hele wereld.
Ingeborg van t Pad Bosch - VS
Hi! Ik ben Ingeborg en woon sinds 2010 met mijn gezin in New York. Ik schreef tot nu toe voor online platforms en tijdschriften, publiceerde de bundel #Familie Jansen Goes New York en mijn debuutroman #Kroniek van een erfenis. Voor De Wereldwijven schrijf ik over vrouwen in de USA waar ongelijkheid, onrecht en seksisme maar ook vrouwelijke strijdkracht en energie dagelijkse kost zijn!
Iris Breeman - Tsjaad
Bonjour, ik ben Iris en ik woon in Tsjaad. Voor natuurbeschermingsorganisatie African Parks manage ik samen met mijn Willem een klein safari kamp in het Zakouma National Park. In dit exclusieve kamp komen maximaal 160 gasten per jaar. Aan het begin van deze eeuw werd Zakouma bijna ontdaan van olifanten door stroperij vanuit buurland Soedan. Verlost van deze brute aanvallen herstelt het park en de haar inwoners van dit trauma.
Janneke Bazelmans - Nederland
Hi, ik ben Janneke Bazelmans en na enkele jaren in Californië te hebben gewoond, woon ik nu weer in Nederland. Ik combineer mijn juridische praktijk met onderzoek en publicaties, waarbij natuur, klimaat en mensenrechten de rode draad vormen. In 2014 logeerde ik bij de Dayaks op Borneo. Hun strijd tegen ontbossing en de palmolieplantages verwerkte ik in de ecothriller Verkapt. Voor De Wereldwijven schrijf ik over de verhalen achter ontbossing en andere milieuproblemen en over de totstandkoming van mijn nieuwe boek.
Jasmijn Dennink - Nederland
Hi, mijn naam is Jasmijn en ik ben na vier jaar Zuid-Amerika weer terug in Nederland. Ik heb in Uruguay gewoond en veel van Brazilie, Paraguay en Argentinie gezien. In Uruguay heb ik verschillende projecten opgezet. Ik ben altijd nieuwsgierig naar andere culturen en plekken in de wereld. Er valt nog zoveel te ontdekken!
Jennifer Joedo - Nederland
Hi! Ik ben Jennifer Joedo. In 2008 reden mijn vriend en ik in onze eigen Landrover Defender overland naar Australië en weer terug naar Nederland via de oostkust van Afrika. Vervolgens verruilden we Nederland voor Kuala Lumpur en daarna voor Sydney om te eindigen op een boot in Griekenland. Toen ik zeven maanden zwanger was keerden we terug naar Nederland. Nu deel ik mijn reiservaringen en die van anderen op mijn website Travelguppies.
Joanne Nihom - Israël
Shalom! Mijn naam is Joanne Nihom. Ik woon sinds dertien jaar in Israël, in het noorden van het land, in een Joods dorp. Onze buurdorpen worden bewoond door Arabieren en Druzen en daar doe ik mijn boodschappen en heb ik vrienden wonen. Ik ben freelance journalist en zie het als mijn ‘missie’ om het andere Israël te laten zien. Een gebied waar co-existentie tussen Joden, Arabieren en Palestijnen zorgt voor vrede op menselijk niveau.
Jojanneke Spoor - Jordanië
Marhaba! Mijn naam is Jojanneke. Samen met mijn vriend en twee dochters woon ik in Jordanië. Ik verdwaal, lees en schrijf graag. Voor De Wereldwijven ga ik op zoek naar de vraag of Nederlandse kinderen in het buitenland net zo gelukkig zijn als kinderen in het koude kikkerland.
Julia Dorigo - Brazilië
Bom dia! Na in Zambia, Peru & Ierland gewoond en gewerkt te hebben ben ik nu met mijn man terecht gekomen in het mooie Belo Horizonte, Brazilië. Binnenkort verwachten we ons eerste kindje. Als ik hier over straat loop, verwonder ik me over kleine en grote dingen in in de Braziliaanse cultuur, wat een enorme contrasten! Ik zet graag mijn nieuwsgierigheid om in interessante verhalen voor jullie.
Karien Van Ditzhuijzen - Indonesië
Selamat pagi, ik ben Karien, geboren en getogen expat, momenteel woonachtig met mijn gezin in Bali, Indonesië. Ik ben schrijfster, en werk aan mijn tweede roman voor volwassenen en een spannend kinderboek. Mijn debuutroman A Yellow House verscheen in 2018, en gaat over het wel en wee van huishoudelijke hulpen in Singapore. Graag vertel ik over onze avonturen bij de Green School en de fascinerende Balinese cultuur op De Wereldwijven.
Kim Geene - Nederland
Hi, ik ben Kim en ik neem jullie graag mee in de bijzondere en ongerepte wereld van Gabon, waar ik vier jaar heb gewoond. En hopelijk over enige tijd ook in de belevenissen vanuit een nieuwe plek. Want na drie jaar Nederland gaat het bij mij al wel weer kriebelen.
Kitty Flisijn - Nieuw Zeeland
Kia Ora, Ik ben Kitty Flisijn woonachtig in Auckland, Nieuw Zeeland. Ik ben zelfstandig ondernemer en o.a. eigenaar van een Master Franchise bedrijf: Fit20 NL en Fit20 NZ. Ik zal schrijven om te motiveren, te inspireren en te verwonderen om wellicht de wereld een stukje beter achter te laten! Van vrouwen, over vrouwen. Mijn motto: Yes, I/you/we can!
Kristel Silberberger - Oostenrijk
Griaß di! Ik ben Kristel (45), inmiddels bijna 1/3 van mijn leven op deze aarde woonachtig in Oostenrijk, middenin de Tiroler bergen. Met man, bergboer in hart en nieren, en onze twee berggeiten van 12 en 10 jaar, geboren en getogen Tiroler Mädels. Das Leben in Tirol heeft vele pieken en dalen, ik geef jullie graag een kijkje in mijn leven: mijn belevenissen, verwonderingen, ontdekkingen, frustraties, geluksmomenten und vieles mehr...
Laura Snoek
Hallo! Ik ben Laura. Ik woon in Genève met mijn Zwitserse man en kinderen. Ik werk parttime op een post van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en in mijn privé tijd schrijf ik op mijn blog Let’s Explore. Ik schrijf daar over reizen en ontdekken als gezin, en deel recepten en verhalen van vrouwen uit de prachtige multiculturele samenleving waar wij in wonen! Heel divers dus, want op het ene moment wandel ik met mijn gezin in de bergen, en op het andere moment leer ik een Senegalees recept te koken met een buurvrouw. Ik kijk er naar uit om mijn verhalen als Wereldwijf te delen!
Laura Brown - Riyad / Dubai
Marhaba, ‘ana Laura. Op mijn derde stond ik al met mijn koffertje klaar, ik zou de wijde wereld in gaan. Het werd het Midden-Oosten (Riyad en Dubai), inmiddels al 18 jaar. Hier run ik een succesvol PR bureau en schrijf als freelancer voor publicaties. Misschien zet ik deze zomer voorgoed weer voet op eigen bodem, maar hoe eigen is die bodem werkelijk nog?
Lies Timmering - VS
Hi, ik ben Lies en ik ben verslaafd aan koffie en work-outs in de gym nadat ik mijn 2 kinderen op school heb afgezet. Eerder woonde ik 4 jaar op Malta en na wat verhuizingen binnen Nederland nu in Virginia, Amerika. Van hbo-docent en projectmanager naar een ‘over de top’ fulltime thuisblijfmoeder inclusief Amerikaans cupcakeschort, én met een onbedwingbare blog-drang.
Linda Sterckel - Zwitserland
Hoi ik ben Linda en ik heb de afgelopen 12 jaar in prachtige steden als Montreal, Rome, Parijs en Chicago doorgebracht met man en mijn 2 kinderen. Deze zomer zouden wij eigenlijk terug verhuizen naar Nederland maar na 5 weken in Nederland kon ik plots onze koffers weer pakken en gingen wij met het gezin naar Basel. Ik ben inmiddels gestart mijn leven op te pakken, ben weer begonnen met schrijven (food en cocktail recepten), fotograferen en natuurlijk gaat er veel energie naar opnieuw inburgeren. Een drukke boel op het moment maar ik geniet van elk moment!
Linnie MacKenzie - Singapore
Ni Hao, ik ben Linnie en ik woon sinds 2001 in Singapore met Iain en 4 kinderen. Ik werk voor Gain Brands, een distributeur en brand manager van voornamelijk gin! Voor De Wereldwijven schrijf ik over de ups en downs van een start-up in een mannenwereld en de eeuwige zoektocht naar de juiste werk/thuis balans!
Lisette van der Ster - VS
Hi, mijn naam is Lisette, sinds juli 2018 woonachtig in Washington, DC. Hiervoor woonde ik een ruim jaar in San Francisco, nadat ik in 2017 vijf maanden na de ontmoeting met mijn (nu) man trouwde en acht maanden later vanuit Amsterdam emigreerde. Rescue dog Louie maakt onze familie compleet. Guilty pleasures: Britney Spears & Justin Bieber. Hartstochtelijk Ajax-fan.
Lizzy Koster - Griekenland
Jasou, mijn naam is Lizzy, ik ben een “creator”, coach, connector, lichtwerker en een visionair en woon sinds 2002 op het Griekse eiland Aegina met mijn dochter, honden en katten. In mijn filmpjes voor de Wereldwijven neem ik je mee in mijn leven en maak je kennis met het Griekse eilandleven. Zie mijn websites: Aeginagreece, Lizzy en Aegina healing.
Madeleine Kemna - Schotland
Failte! Ik ben Madeleine en ik woon in Edinburgh. Wat gaat Brexit brengen voor Schotland waar een meerderheid tegenstemde? Dat vertel ik jullie graag, maar ook minder serieuze zaken want Schotten zijn enorm leuke, grappige en gepassioneerde mensen. Ik schrijf voor bedrijven, ben auteur van meerdere boeken en adviseer bedrijven als consultant en commissaris. Klik hier voor mijn website.
Manon Blom - Portugal
Bom dia! Mijn naam is Manon en begin 2019 ben ik samen met mijn man (een ‘vernederlandste’ Egyptenaar) en onze dochter Jade (destijds 3 maanden) verhuisd naar de stad van de Zeven Heuvels: Lissabon! Vanuit hier houd ik jullie op de hoogte van ons Portugese leven als jong gezin.
Marcia Jansen - Canada
Hello! Ik ben Marcia en woon sinds 2012 samen met man en twee dochters aan de westkust van Canada. Vanaf Salt Spring Island werk ik als freelance journalist voor Nederlandse en Canadese opdrachtgevers. Mijn favoriete onderwerpen zijn reizen, sport en human interest stories.
Marieke Van Wel-Stoffels - Vietnam
Xin chào! Ik ben Marieke en woon met man en vier kinderen in Ho Chi Minh City, Vietnam. Opgeleid als econometrist, lang gewerkt als strategisch adviseur en leider van een scale-up company, en nu ondernemer. Oprichter van Kiki&Co, een fotolijst voor (groot)ouders waar je vanaf je telefoon foto's naar toe kunt sturen. En mede-oprichter van STRWBRRY waarmee we rietjes van gedroogd gras en bamboe exporteren naar Europa. Ik doe af en toe nog strategie werk voor McKinsey & Company en ben volstrekt onervaren met bloggen:-) We reizen veel & vinden het heerlijk om nu ook een aantal jaar ver weg van Nederland te wonen en nog meer van de wereld te zien!
Mariel van Tatenhove - VS
Hello, ik ben Mariel en ik woon sinds 1996 aan de west kust van de Verenigde Staten. Ik heb een leuke baan in Silicon Valley, waar ik voor Amazon aan Alexa werk. Ik reis veel, zowel voor mijn werk als prive en voor De Wereldwijven schrijf ik over mijn leven in California, de tech wereld en mijn international vriendenkring.
Marije Boomsma - Myanmar
Mingalabar! Mijn naam is Marije en sinds 2018 woon ik met mijn lief en kids (tien en acht) in Yangon, Myanmar. Van 2003 tot 2007 hebben we ook in Azië gewoond, maar nu voor het eerst als gezin. Een heel andere en erg leuke dimensie. Ik werk in Myanmar als Responsible Business Manager. Ik betrek bedrijven bij het bevorderen van arbeidsomstandigheden, eerlijke betalingen, verantwoorde consumptie enz. Daarnaast schrijf ik blogs, vanaf 2019 ook voor De Wereldwijven.
Marije Elizabeth - Liberia
Hi, how are you? Ik ben Marije Elizabeth en eind 2017 ben ik vanuit Nederland naar Liberia, West-Afrika verhuisd. Mijn man werkt hier als Finance Manager bij een NGO en samen met onze twee kinderen wonen we in de hoofdstand Monrovia. Leven in een andere cultuur, bijzondere momenten en mooie ontmoetingen: ik schrijf erover op mijn blog en voor De Wereldwijven.
Marijke Hoebee - VS
Hi! Ik woon sinds 2012 parttime in Amerika - eerst in San Francisco en nu in New York City - en in Amsterdam. Yup, dat zijn twee woonplaatsen. Best of both worlds! Ik werk als freelance filmmaker/regisseur en daarnaast ben ik 'dog walker'. Mijn business heet Redhead Media. Ik hou van yoga, reizen en (vegan) eten.
Marijke Rolf - Nederland
Hoi, mijn naam is Marijke. Sinds 2008 woon ik in Leeuwarden, Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. Terug op Friese bodem, vanuit Amsterdam, genieten jeugdliefde Erik en ik van het opgroeien van onze drie jongens. Observaties en herinneringen deel ik op m´n website. Voor De Wereldwijven schrijf ik over vrouwen die mij raken.
Marijn Plug- Singapore
Hello! Ik ben Marijn en sinds 2014 woon ik met mijn gezin in het buitenland. Eerst 4,5 jaar in Amerika en sinds de zomer van 2018 in Singapore. Verwondering en nieuwsgierigheid drijven mij om te schrijven over het land waar ik woon. Met mijn schrijfsels op mijn website Curiouslifebymarijn.com en voor De Wereldwijven hoop ik mensen te informeren en inspireren!
Marike Nuijs - Frankrijk
Bonjour ! Je m’appelle Marike en sinds 2012 woon ik in het buitenland. Eerst Frankrijk, daarna op de Caraïben en nu weer in de mooie Franse Loirestreek. Samen met vriend, dochter, zoontje en de kat mogen wij genieten van het mooie Franse leven. Integratie op het Franse platteland, daarover kunnen we hele blogs schrijven. Van wonen op een kasteel, in een kleine gite op wijngronden, naar een vrijstaande eigen woning met oprijlaan. Dit gastronomische gezin heeft het goed!
Marja Poot - Nederland
Mijn naam is Marja. Twee jaar geleden heb ik gewerkt in een ziekenhuis voor de Masaai in de Ngorogoro in Tanzania. Begin 2018 heb ik twee maanden gewoond bij een Ugandees gezin in een klein dorp. Ik heb een dagboek bijgehouden om alle mooie, gekke, rare, bijzondere maar soms ook totaal onbegrijpelijke belevenissen te beschrijven. In 2019 ga ik weer, eerst naar Uganda maar ook India, Shri Lanka, Bhutan en Mongolië staan nog op mijn lijst. Ook in deze landen wil ik een periode bij de plaatselijke bevolking inwonen om zo te ervaren hoe het dagelijks leven werkelijk is, met een speciaal oog voor de positie van meisjes en vrouwen in deze landen.
Marjolein de Rooij - Tanzania
Hi! Ik woon met mijn man en drie kinderen in Arusha, Tanzania. Ik run hier een lodge, Arusha Villa en organiseert safari’s via mijn bedrijf Good Safari Daarnaast ben ik betrokken bij allerlei projecten die bijdragen aan een betere wereld. Met mijn eigen bomen project plant ik 10.000 bomen in de omgeving waardoor de zwart-witte franje apen straks via de bomen naar andere bosgebieden kunnen trekken. Ik plaatst prullenbakken langs de grote weg, help dorpen in de omgeving aan water en ben vrijwilliger bij de zwerfhonden opvang. Daarnaast schrijf ik over wat me opvalt in het dagelijks leven in Tanzania.
Marleen Hoftijzer - Wereld
Hi! Ik ben Marleen Hoftijzer. Fotograaf en filmmaker. Sinds enkele jaren ga ik als digital nomad door het leven. Naast mijn gewone foto en filmklussen in het buitenland, werk ik ook hard aan mijn eigen project "Can I come over". Ik overnacht bij locals zodat ik niet steeds alleen in hotels kom te zitten. Ik stel mijn hosts telkens één vraag; wat betekent thuis? Inmiddels heb ik bij zestig mensen gelogeerd in twaalf verschillende landen. Alle te gekke avonturen worden gebundeld in een boek. Ik kan niet wachten om deze te publiceren in het najaar van 2019!
Marleen Zwemmer
Namaste, vanuit incredible India. Aan de geuren, kleuren, chaos, spiritualiteit, yoga en diversiteit ontkom je hier niet. Zelf vond ik, Marleen, hier de liefde en sinds 2017 woon ik grotendeels in India bij mijn Nepalese vriend, die twee restaurants heeft. Ik zet me in om India groener te maken en ben brand ambassador voor een organisatie die wasbaar maandverband maakt.
Marlous - Libanon
مرحبا of merhaba! Ik heet Marlous (1981). Sinds begin 2017 woon ik in Beiroet (Libanon). Ik ben moeder van een dochter (2015). Mijn vriend werkt op de Nederlandse ambassade. Ik heb mijn baan in Nederland moeten opzeggen en mag hier volgens de wet niet werken. Een luxe! Maar soms ook een kwelling. De stukken die ik schrijf gaan over het opbouwen van een leven buiten Nederland, over ouderschap, over natuur en duurzaamheid en uiteraard over Libanon.
Martha Westpalm van Hoorn - Filipijnen
Mabuhay! Ik ben Martha en woon sinds 2013 met mijn gezin in Manila, de Filipijnen. Notadaydream is de sociale onderneming die ik gestart ben, waarin we moeders uit de sloppenwijken opleiden en werk geven zodat ze een inkomen hebben en hun kinderen naar school kunnen sturen. We helpen hen met productontwikkeling en de verkoop van hun tassen van prachtige, lokale, handgewoven stoffen. Voor de wereldwijven schrijf ik over mijn ervaringen. Meer informatie over ons kun je vinden op Notadaydream.com.
Maud van de Worp - Nepal
Namaste! Ik ben Maud en op mijn 23e verhuisd naar Nepal om samen met mijn Nepalees onze Stichting INSPIREnepal te runnen. Ik doe hier te veel verschillende dingen maar mijn passie is werken als muziektherapeut (special needs/brandwondenafdeling), mijn kennis delen met de locals en mijn stagiaires uit Nederland. Naast, appeltaarten bakken met onze special need meiden in onze eigen bakkerij.
Melanie Steggink - Zanzibar / Nederland
Mambo, habari, Ik ben Melanie en ik woon sinds 2007 in Zanzibar. Gestart met de eerste kiteschool op het eiland en een guesthouse van destijds 4 kamers. In maart ga ik parttime terug naar Nederland met mijn zoontjes van zes en vier jaar.
Merel Anten - Nederland
Dag! Ik ben Merel. Tot voor kort woonde ik in Kampala, Uganda. Eerder in Tanzania, Frankrijk en Italië. Met mijn man, tropenarts, en drie kleine kinderen heb ik veel avonturen beleefd in Afrika, waar ik graag over schrijf. Momenteel werk ik als freelance tekstschrijver vanuit Haarlem. Ik geef ook Nederlandse taal en cultuurles aan vluchtelingen. Lees meer op mijn website.
Michele de Vries - België
Hallo, ik ben Michele, moeder van 3 pubers. Als kind heb ik de wereld rondgereisd met mijn ouders, broer en zus. Ondertussen woon ik al 25 jaar in België. Ik ben een echt mensen mens en zet mij via mijn eigen online platform Mies Magazine en De Wereldwijven in om de wereld een mooier en samenhoriger plekje te maken voor ons allemaal.
Mijke Hadewey van Leersum - Zweden
Hej! Ik ben Mijke en ik woon sinds mei 2018 in Göteborg, Zweden. Ik werk als zelfstandig vertaler en tekstschrijver en ik werk met Engels, Nederlands en sinds kort ook Zweeds. Door mijn beroep en dankzij mijn verhuizing ben ik me erg bewust van cultuurverschillen en wat onze taal over ons zegt. Ik ben van nature vrij nieuwsgierig dus ik vind het heel leuk om uit te zoeken hoe we als mensen van elkaar verschillen en wat ons met elkaar verbindt.
Mirjam Collens
Ola! Ik ben Mirjam, een Rotterdammer die vanwege de liefde in 2018 haar stad inruilde voor een plaatsje vlakbij Porto. Met mijn artikelen wil ik de lezer informeren, inspireren en motiveren. Van locals met een bijzonder verhaal tot aan mooie plekjes en levenswijzen. Goede initiatieven die een betere wereld & het welzijn van mens en dier bevorderen hebben mijn aandacht.
Mirjam Sterk - VS
Hiello, mijn naam is Mirjam Sterk. Sinds Kerst 2017 woon ik met man en drie kinderen vlak bij Washington DC. Na een leven in de politiek ben ik nu expat. Over mijn belevenissen in het land van Trump houd ik een blog bij en schrijf ik artikelen.
Mirjam Verberk - Zuid Afrika
Ik ben Mirjam, wonend in Zuid Afrika. Samen met mijn man Paul, en onze 3 kids Zoë, Perrin en Maylin. We ruilden 2 jaar geleden ons leven vol zekerheden in voor een onzeker leven in het land waar we al 18 jaar verliefd op waren. In 2001 brachten Paul en ik samen 8 weken door in dit bijzondere land. Toen wistten we al dat we ooit terug zouden keren... Met alle liefde neem ik jullie af en toe eens mee op avontuur. Mijn avontuur, als wereldwijf in Zuid Afrika.
Monic - Kenia
Serian, vanuit de Afrikaanse bush waar ik naartoe verhuisde met mijn hond, nadat mijn nu ex man aangaf nog een keer verliefd te willen worden. De Afrikaanse bush trok, ik dacht 'its now or never’! Leeuwen rond mijn huis, wilde olifanten die mijn vrienden werden. Bushlife, tribal war, battling cancer, een leven waarbij commedy en drama elkaar afwisselen.
Monique Janssens - Kenia
Habari! Elf jaar geleden volgde ik mijn hart en verhuisde naar mijn Keniaanse lief in Nairobi. Verliefd, verloofd, getrouwd én inmiddels moeder van onze eigen Nederlands-Keniaanse remix, zoonlief die het beste van beide werelden in zich verenigt. Ik besefte meteen dat ons mannetje in zoveel betere omstandigheden op mag groeien dan het merendeel van de kinderen in Kenia en de rest van Afrika. Voor mij de belangrijkste motivatie om actief bij te dragen aan een betere wereld voor juist die kinderen. Van huis uit politicologe gespecialiseerd in internationale betrekkingen, met een stevige marketing-communicatie achtergrond in Nederland, werk ik daarom bij kinderrechtenorganisatie Terre des Hommes, voor de regio Oost-Afrika.
Monique Taree - Honduras
Van ‘City Girl’ to ‘Island Girl’. Holá ik ben Monique Tarée, samen met mijn man en zoon ben ik vanuit Amsterdam naar het Caribische eiland Roatan verhuisd, een van de baaieilanden van Honduras. Als voormalig uitgeefster van magazines heb ik van mijn hobbie mijn werk gemaakt. Ruim negen jaar geef ik nu duik- en onderwaterfotografie les en fotografeer en schrijf ik voor mijn eigen blog en website over mijn duikavonturen en het prachtige tweede grootste rif ter wereld! Voor De Wereldwijven neem ik jullie graag mee in mijn onderwaterwereld en de fascinerende gebeurtenissen van het eilandleven.
Monique Teggelove - Mali
I-ni-tilé, ik ben Monique. Sinds 2010 woonachtig in Ségou, Mali, waar ik samen met Ibrahim Papillon Reizen run. Met hart en ziel organiseren we reizen met win-win voor klanten en lokale bevolking. Mali is een bron van inspiratie en verwondering; me uitdagend met open-mind naar de wereld te kijken. Naast reizen (organiseren), wandel ik graag. Ik schreef het boek Mijn Camino. Hier ga ik schrijven over het leven in Mali.
Myrthe Devillers - Ethiopië
In Ethiopië noemen ze me Marta. Mijn echte naam is Myrthe. Na eerder in Thailand en Japan te hebben gewoond, sta ik nu aan het begin van een avontuur op een ander continent: Afrika. In juli 2018 verhuisden mijn man en ik van Nederland naar Ethiopië voor zijn werk (op de Nederlandse ambassade) in de hoofdstad Addis Abeba. Via De Wereldwijven schrijf ik artikelen over de cultuur, geschiedenis en mensen van het prachtige Ethiopië!
Myrthe van Boon - Qatar
As Salam Alaykom, Ik ben Myrthe en woon sinds 2014 in het midden oosten. Eerst in Saoedi-Arabië en nu in Qatar. Met een man als piloot wist ik dat we een internationaal leven zouden krijgen en dat bevalt ons erg goed. Ik schrijf voor De Wereldwijven graag over alledaagse dingen die in het buitenland net even anders gaan.
Nele Crabbe- Israël
Shalom! Ik ben Nele, een Vlaamse woonachtig in Tel Aviv. Als sociaal werker van opleiding met een carrière in hightech, ben ik een sterke voorvechter van vrouwen in de technologische wereld. De activiste in mij zet maar wat graag haar schouders onder zinnenprikkelende projecten. Het project Tech2Peace voedt de vredesactivist in mij. Met De Wereldwijven geef ik nu ook gehoor aan mijn creatieve ziel!
Nicole - België
Hi, ik ben Nicole. Sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en met name op avontuur gaan in Afrika. Mijn pad bracht me naar Oost-Afrika, waar ik 13 jaar land heel wat avonturen hebt beleefd. Ik heb er mijn man gevonden, gezin gesticht en mijn carrière opgebouwd. Met onze vier kinderen zijn we naar Europa gegaan, en via Zweden zijn we uiteindelijk terecht gekomen in België waar we nu al weer een aantal jaar wonen. Hier in België hebben we onszelf opnieuw uit gevonden en ons leven opgebouwd. De passie voor het buitenlandse avontuur wakkert echter nog altijd in ons, klaar voor nieuwe avonturen op ons pad.
Nicolien van Vroonhoven - Australië
Hi mate! Ik ben Nicolien en zal de komende drie jaar met man en vijf kinderen in Melbourne, Australië, wonen. Mijn politieke werk en leven in Nederland heb ik bij vertrek stop moeten zetten. Dat deed aanvankelijk pijn, maar hier Down Under zal ik vast ook ruimte vinden voor nieuwe ervaringen. Ik schrijf columns voor de Gooi- en Eemlander.
Nora - Wereld
Hoi! Ik ben Noortje en woon met mijn Oostenrijkse vriend gewoon in Scheveningen. Wij zijn nu samen op de motor aan het reizen van de Noordkaap in Noorwegen naar de Zuidkaap in Zuid Afrika. Ik leg al deze avonturen vast onder de naam Adventurism op YouTube en nu ook voor de wereldwijven. Gaan jullie mee op avontuur?
Patricia Snel - Nederland
Patricia Snel studeerde Italiaanse taal-en letterkunde en kunstgeschiedenis. Zij werd bekend met De expat, een van de best verkochte thrillers van 2013. Na een jarenlang verblijf in Singapore en op de Kaaimaneilanden keerde zij in 2016 terug. Ze leeft en werkt op de Gratia Deo, een woonboot op de Prinsengracht. Expat exit is haar zesde thriller.
Patricia Titulaer - Sierra Leone
Kushe (Hallo)! Ik ben Patricia en woon sinds 2017 in Sierra Leone met man Bob, zoon Gijs (4) en dochter Mimosa (3), waar ik werk als verloskundig adviseur voor de VN. Graag neem ik je mee in de wereld van moeder- en kindzorg in dit land, waar naast heel veel moeilijkheden ook zoveel bijzondere en mooie momenten zijn. Ook zal ik je een inkijkje geven in de ups en downs van het expat leven en moedershap in een van de armste landen ter wereld.
Peggy Pothoven - Oostenrijk
Servus, Gruß Gott, Peggy de Baar. Moeder van nu 5 tieners en getrouwd met Mark. Sinds 2014 woonachtig in de Kitzbüheler Alpen, Tirol. Eind 2017 gestart met de Sport-evenementen organisatie ‘Double Dutch Ski‘ in Oostenrijk voor Nederlanders. Ik zal een beeld geven van het leven in de bergen en tevens van diverse sport-activiteiten in Tirol. Dit vanuit de ‘ einheimische ‘ vrouwen, evenals wereldse vrouwen.
Quirine Winthagen-Royaards
Hello, Goeiedag, Sawubona, Ik ben Quirine, ook vaak Kiki genoemd. Samen met mijn man en kinderen verhuisden wij, na ons stadsleven in Amsterdam, eerst als expats naar Ethiopië. Twee jaar geleden zette ons avontuur zich voort in Johannesburg. Een stad met twee kanten. Schoonheid en criminaliteit. Voer voor avontuur dus! Ik neem je graag mee in de regenboog wereld van Zuid Afrika.
Rianne Doller - Kenia
Hallo allemaal! Mijn naam is Rianne. Ik ben een studente internationale ontwikkelingshulp en stedelijk milieubeleid. Voor mijn laatste scriptie heb ik een half jaar in Kenia gewoond waar ik onderzoek deed naar wildparken en nomadische veehouders. Na mijn terugkomst in Nederland, besloot ik om weer terug te gaan. Het is zo bijzonder de kans te krijgen om in het buitenland te wonen en om andere culturen te leren kennen. Graag deel ik met jullie de grappige dingen die mij op reis zijn overkomen zoals het geflirt met mannen maar ook de serieuze onderwerpen over het leven van vrouwen daar.
Rosanne - Suriname
Ik ben Rosanne. In 2013 volgde ik mijn man voor zijn werk naar het tropische Suriname. Nu, bijna 6 jaar later en twee prachtige zonen rijker, wonen we daar nog steeds. Als tropenarts vlieg ik naar de meest afgelegen dorpen van dit prachtige land om de bevolking van gezondheidszorg te kunnen voorzien.
Ruth Oei-Abraham - UK
Hello! Ik ben Ruth en sinds 2005 woonachtig in Londen met mijn partner en onze twee zoontjes van zeven en acht. Voorheen werkzaam bij The Guardian, inmiddels werkzaam als freelance journaliste. Voor de Wereldwijven schrijf ik over wat er in Londen speelt - van de gevolgen van Brexit voor ons persoonlijk tot aan de voor ons onbekende wereld die kostschool heet.
Saar Franzen - Rusland
Привет! Mijn naam is Saar Franzen en met mijn gezin nu twee jaar woonachtig in Moskou. Als expat gezin hebben we geweldige ervaringen opgedaan in Kenya, Noorwegen en Rusland. Wie weet waar we hierna belanden… Na jaren gewerkt te hebben voor een Nederlandse luchtvaartmaatschappij geef ik nu les op een Nederlandse school en ben een bedrijf gestart. Met veel plezier deel ik met jullie mijn inzichten over Moskou.
Sabine van Ditzhuijzen - Nederland
Hola! Ik ben Sabine. Bijna 4 jaar heb ik in Buenos Aires gewoond. Met mijn bedrijf DitzTV produceer ik online content voor bedrijven en heb dat ook in Argentinie gedaan. Inmiddels zijn we alweer 3 jaar terug, maar het buitenland lonkt altijd. Samen met Marijke Hoebee en Sandy Verhoeve coach ik de filmende Wereldwijven.
Sandra van Hellemond - Indonesië
Apa Kabar, ik ben Sandra en woon met man Henk en hond Molly sinds 2012 in Jakarta, Indonesie. Ik ben ondernemer, manager en marktonderzoeker en met name door dat laatste hoor, zie, lees & leer ik veel over Indonesië. Ik word vaak verrast door de veerkracht, creativiteit & energie van vrouwen in Indonesie en daar schrijf ik over voor De Wereldwijven
Sandy Verhoeve - VS
Hallo, ik ben Sandy Verhoeve. Van 2013 tot 2017 woonde ik in Wenen. Na een korte periode in Nederland, woon ik sinds september 2018 in Washington. Ik schrijf, film en fotografeer als freelance multimedia-journalist voor verschillende opdrachtgevers, kijk maar eens op mijn site. Samen met Marijke Hoebee en Sabine van Ditzhuijzen coach ik ook de filmende Wereldwijven.
Saskia van Alphen - VS
Hi! Ik ben Saskia en woon sinds kort in San Diego, Californië na jaren in Chicago en Engeland te hebben gewoond. Ik ben fulltime moeder, schrijfster, dichteres en fotografe. Een kinderboekenserie vordert gestaag. Voor De Wereldwijven blog ik over ‘emancipatie’ dat in een ontwikkeld land als de VS nog een lange weg heeft te gaan: seksualiteit, ras, sociaal-, en culturele achtergrond, armoede en geloof.
Selma Kamm-Melai - Tanzania
Habari! Ik ben Selma. Vrouw van Ngomi en moeder van drie kinderen. We wonen in Tanzania, aan de voet van de Kilimanjaro en vlakbij parken als Serengeti en Ngorongoro Crater. Samen runnen we het reisbureau Makasa waarmee we reizen naar Tanzania organiseren. We zijn echte experts op het gebied van safari’s en hebben onze eigen jeeps en een team van fantastische gidsen.
Sissy Keizer - Israël
Shalom, ik ben Sissy Keizer en woon sinds 2013 samen met mijn man in Jerusalem, Israël. Ik werk als verzorgende voor ouderen met dementie en chronische ziekten in een verpleeghuis. Voor De Wereldwijven schrijf ik over het leven, wonen en werken in een land met een enorme historie, vol inspiratie, innovatie op velerlei gebied maar ook met haar controversen.
Sofie Leemans- België
Hoi! Ik ben Sofie, psychologe en coach ‘on the go’. Sinds 2015 reis ik de wereld rond en onderweg boetseerde ik een job voor mezelf waarbij dat ook mogelijk bleef. Je vind me geregeld in Afrika, want mijn lief is een wildlife fotograaf en voor de rest ga ik waar mijn voeten me brengen!
Stephany Daal - Egypte
Hallo, ik ben Stephany en ben momenteel woonachtig te Cairo. Als een typische third culture kid is mijn identiteit een mengelmoes van verscheidene landen en krijg ik de kriebels van de vraag waar ik vandaan kom. Tja, hoe moet ik dat nu uitleggen?
Susan van Diesen - Zweden
Hej allihopa, mijn naam is Susan en begin 2018 werd de droom om in Zweden te wonen samen met vriendlief, de honden en paard werkelijkheid. We hebben ons drukke leven in Noord-Brabant verruild voor het leven op het platteland van Zuid-Zweden. Via De Wereldwijven wil ik jullie een kijkje geven in het Scandinavische leven, cultuur en natuur want het land heeft zoveel meer te bieden dan alleen Ikea en knäckebröd.
Susanne van Lieshout - Myanmar
Mingalabar! Ik ben Susanne woonachtig in Yangon, Myanmar - met man en dochter Soleine (13). Dit bijzondere land dat decennia lang afgesloten was van de rest van de wereld, is volop in transitie. Ik werk als directeur en management trainer voor MDF Asia Myanmar. Super interessant om zowel Myanmar als internationale organisaties en managers te trainen en te adviseren.
Tamar Malinoff - Israël
Shalom, ik ben Tamar en woon alweer 38 jaar in Israël. Op het moment met mijn partner en 4 poezen in Haifa. Nu de kinderen het huis uit zijn heb ik wat meer tijd voor mezelf en ga graag met mijn camera opstap om te fotograferen. Het ligt dan ook in mijn bedoeling om jullie mee te laten genieten van mijn uitstapjes.
Wendy van Dalen - Dominicaanse Republiek
Buenas días, mijn naam is Wendy en ik woon sinds augustus met ons gezin in de Dominicaanse Republiek. Ik ben wereldvrouw, echtgenote, moeder, expat en eigen ondernemer. We hebben eerder in Aruba, Spanje, Nederland en Curaçao gewoond dankzij het werk van mijn man. Zelf ben ik leerkracht en oprichter van Dutch for Children, een online school die Nederlands geeft aan kinderen overal ter wereld. Onze kinderen zijn inmiddels 17 en 14 jaar.
Willemijn van Noortwijk - Nederland
Hallo, ik ben Willemijn. Ik woon in Nederland vlakbij Haarlem met Klaas, Julius, Alexine en Sam en ben advocaat bij Van Doorne in Amsterdam. Sinds het Syrische peutertje Aylan Kurbani in 2015 aanspoelde op het Turkse strand, ben ik nauw betrokken bij de vluchtelingencrisis in voornamelijk Griekenland. Voor De Wereldwijven schrijf ik over mijn ervaringen en mijn reizen naar Griekenland.