Ana is geboren in Indonesië maar opgevoed door haar adoptie-ouders in Nederland. Inmiddels woont ze weer in haar geboorteland,  in de stad Surabaya. Ze staat mensen bij die net als zij – met een adoptie verleden- hun roots willen vinden.

Ana kan als geen ander opgaan in de lokale bevolking, maar toch met een westerse bril naar alle thema’s kijken. Ze heeft oog voor alle lagen van de bevolking. En helpt Indonesische vrouwen die een toekomst willen in Nederland zich hierop voor te bereiden.

Ana van Valen - Indonesië
Hallo, ik heet Ana van Valen en woon in Surabaya. Ik geef Nederlandse Taal en Cultuur lessen en help Special Needs kinderen. Voor Stichting Mijn Roots zoek ik biologische families van mede-geadopteerden uit Indonesië. Super leuk om als wereldwijf ervaringen te delen over het Verre Oosten.