Ana neemt ons mee naar een weeshuis in Surabaya. Ze voelt zich erg verbonden met het lot van de wezen. Want ook zij is ooit als weesje geadopteerd. Haar jeugd speelde zich af in Nederland. De wezen in de video verlieten nooit deze plek. Haar filmpje is aandoenlijk in meerdere opzichten.

Als beginnend filmend wereldwijf probeert ze haar verhaal over te brengen. Geluid, shots, monteren, interviewen, dat is een hele klus. Een vak op zich. Maar ze doet het maar wél! En het doet geen afbreuk aan de essentie van haar boodschap: een indringend kijkje hoe het lot van een baby  bepaald wordt als het ter vondeling wordt gelegd.

mm
Hallo, ik heet Ana van Valen en woon in Surabaya. Ik geef Nederlandse Taal en Cultuur lessen en help Special Needs kinderen. Voor Stichting Mijn Roots zoek ik biologische families van mede-geadopteerden uit Indonesië. Super leuk om als wereldwijf ervaringen te delen over het Verre Oosten.