Heugelijk nieuws! Misschien zelfs mondiaal nieuws? Want sinds vandaag is ons platform met wereldse verhalen live!

Hoe mooi dat je erbij bent! Dat jij ons gaat volgen. Dat maakt jou, in onze ogen, meteen een Wereldmens.

Daar is het ons allemaal om te doen geweest, om jou, iemand met wereldse interesses en een hart voor de samenleving, te bereiken. Daarom gaat vandaag niet onopgemerkt voorbij, met onder andere deze brief aan jou en een persbericht aan honderden redacties. Het resultaat mag er zijn: een uniek platform waarop jij verhalen kunt lezen en video’s kunt zien die jou inspireren en verrijken.

Een avontuur om nooit te vergeten

DeWereldwijven.com, het is een avontuur dat wij nu al nooit meer zullen vergeten en waar we intens veel zin in hebben! Want hoe bouw je in hemelsnaam een internet platform als je allemaal in een ander land woont en ook nog te kampen hebt met zes uur tijdsverschil? Wat als drie wereldwijven wel verstand van techniek hebben en twee nauwelijks Skype van Facetime en Google Hangout kunnen onderscheiden? En welke bedrijfsvorm is geschikt? Een stichting, een BV , een maatschap misschien? Financiering, verdienmodel?

Vergaderen via Skype

Hoe bijzonder is het als je iedere week mag vergaderen met een team dat verspreid is over de wereld? Zo zat Ingeborg regelmatig met een grote kop koffie vroeg in de ochtend de slaap nog uit haar ogen te wrijven terwijl aan de andere kant Mies allang stond te koken en gelijktijdig mee vergaderde. Eva die op het platteland van Frankrijk regelmatig ging vloeken omdat de stroom uitviel of de Wifi buiten toch net beter was dan binnen. Marjolein die als een gek op de fiets door de sneeuw door Brussel racete na een dag hard werken om toch aan te schuiven bij de Hang-out sessie om acht uur ’s avonds. Floor zo ongeveer nog met haar bokshandschoenen aan achter het scherm in Colombia terwijl Eva in de schuur de laatste hand legde aan een Franse brocante kast. Tijdens de zoveelste winterstorm met grote hoeveelheden sneeuw in New York is het lastig skypen. En hoe in godsnaam leg je met kilometers afstand aan de webdesigners van SheFactory uit hoe de categorieën op de site moeten worden verdeeld?

‘Oh, ben jij zo lang? Ik had je echt veel kleiner verwacht!’

In februari was het eindelijk zover. Onze eerste fysieke redactievergadering. We waren nog nooit in levenden lijve bij elkaar geweest. Best spannend! Hoe bijzonder om enkele minuten later bij de notaris te zitten en te tekenen voor De Wereldwijven BV. Slappe lach tijdens een quiz om elkaar beter te leren kennen, afgewisseld met hard werken en een goed glas wijn. Wat is het verrijkend om met al die leuke vrouwen dit project van de grond te trekken! 1001 Ideeën en volop inspiratie. Met z’n vieren rijden van Amsterdam naar België in het kleinste autootje dat je kunt huren. Een jetlag, drie uur slapen en dan een fotosessie, is ook niet echt bevorderlijk voor het fotogenieke effect.

Een netwerk van meer dan 50 vrouwen

Maar nu staan we er! Met meer dan vijftig andere wereldwijven achter ons om jullie iedere dag te mogen inspireren zonder grenzen. Ja dat lees je goed, meer dan vijftig vrouwen wonend in alle uithoeken van de wereld, die schrijvend en filmend jou willen bereiken. Deel hun verhalen zodat we samen een verschil maken voor al die mooie vrouwen en meiden op deze aarde!

Met wereldwijde groet,

Ingeborg, Michèle, Marjolein, Eva en Floor


Lees nog veel meer mooie verhalen van De Wereldwijven!

mm
De Wereldwijven vertellen verhalen die inspireren, verbinden en in beweging brengen voor een tolerante, duurzame en gender-gelijke wereld.