Het is Fashion Revolution Week! The Fashion Revolution werd in het leven geroepen omdat op 14 april 2013 het Rana Plaza gebouw in Bangladesh instortte. Het was de grootste ramp in de geschiedenis van de textielindustrie. 1138 mensen stierven en 2000 mensen raakten gewond. De slachtoffers waren vooral jonge vrouwen.

Van 23 tot en met 29 april staat de modewereld stil bij al die makers van onze kleding en accessoires die verborgen zijn achter alle mooie labels die wij dragen. MYOMY do goods wil met haar producten werken aan een duurzame mode industrie en toekomst en steunt de Fashion Revolution van harte! Deze week brengt MYOMY do goods MY INSIDEOUT BAG op de markt.

Wie zijn die mensen die ver weg in de mode-fabrieken werken?

Ze staan soms op kleine verborgen labeltjes aan de binnenkant maar meestal zijn ze onzichtbaar, de makers van de mooiste designs waar wij zo verzot op zijn. Vaak krijgen ze te weinig betaald om een eigen leven op te bouwen en zijn de werkomstandigheden onveilig. Maar er zijn er ook die weten te ontsnappen uit deze moeilijke omstandigheden en bouwen aan een toekomst.

Dit is Maja, een jonge dappere vrouw uit India

Sinds 2007 brengt MYOMY do goods stijlvol en duurzaam design samen in iconische mode collectie van tassen en accessoires die gemaakt worden met aandacht voor de wereld om ons heen. De missie van MYOMY do goods is om met iedere tas de wereld te inspireren en te versterken: in Bangladesh, Nederland en ook India. Maja is één van de vrouwen die voor MYOMY do goods in India de tassen maakt. Zij staat symbool voor de jonge vrouwen in Bangladesh die net als zij de tassen van MYOMY do goods maken.

Maja was al een tijdje met haar childhood sweetheart samen voordat ze trouwden op haar 18e. Hij ontpopte zich echter als een totaal andere persoon dan de man die ze dacht te kennen. Maya werd het slachtoffer van huiselijk geweld. Toen ze zijn ontrouw en misdragingen echt niet meer trok, vluchtte ze. De deur van haar ouders, het liefdevolle nest waar ze was opgegroeid, bleef gesloten en ze besloot onderdak te zoeken bij de ouders van een goede vriendin. Zij inspireerde Maya om een opleiding te volgen waardoor ze geschikt werd voor de arbeidsmarkt. Maya vond een baan bij Craft Resource Center die haar de onafhankelijkheid en de moed gaf om het leven onder moeilijke omstandigheden aan te kunnen. Er is één uitspraak van Albert Einstein die zij altijd zal onthouden:

‘I am thankful for all those who said “no”. Because of them, I did it myself’.

Haar droom is een dak boven haar hoofd. Een plek waar ze kan relaxen terwijl ze naar muziek luistert en een boek leest na een lange dag werken.

MY INSIDEOUT BAG

Het label MYOMY do goods geeft de makers van MY INSIDEOUT BAG een gezicht zodat jij ze ook leert kennen. De tas is gemaakt door de vrouwen uit de sloppenwijken van Dhaka in Bangladesh. Iedere tas is voorzien van een ‘Made by’ label aan de buitenkant waarop duidelijk staat wie de tas voor jou heeft gemaakt. Samen met productiepartner Leatherina zorgt MYOMY ervoor dat de vrouwen een ambacht leren en een eerlijk inkomen verdienen. Zo kunnen ze bouwen aan een zelfstandige toekomst en hun eigen dromen volgen!

Jij als Positive Icon

Jij kunt met MY INSIDEOUT BAG van MYOMY ook bijdragen aan een betere toekomst voor deze vrouwen en steunt daarmee de Fashion Revolution. Join the movement en word een Positive Icon! van 23 april tot en met 7 mei biedt MYOMY do goods je 15% korting op al hun producten. Kortingscode: MYOMYxDEWERELDWIJVEN

Meer Fair Fashion? Lees ook Hatsup, turn that frown upside down

mm
De Wereldwijven vertellen verhalen die inspireren, verbinden en in beweging brengen voor een tolerante, duurzame en gender-gelijke wereld.