Wereldwijf… poeh!!! Persoonlijk krijg ik rillingen als ik het woord ‘wijf’ lees of hoor. Sorry, ik ben een modale Belg. Maar, zet er dan simpelweg ‘wereld’ voor en het creëert meteen een wauw-effect omdat het verwijst naar een zekere sterkte, een bewustzijn.

Vriendschappen

Maar aan wie denk ik nu bij het horen van het woord Wereldwijf? Ongetwijfeld hebben een tig aantal vriendinnen als wereldwijf mijn pad gekruist. Sommigen kwamen en gingen. Sommigen lieten duidelijk hun invloed en/of sporen na. Anderen kwamen nog eens langspiepen na hun vertrek of bleven vaker hangen. Dan weer duidelijk aanwezig, dan weer op de achtergrond.

Zussen voor het leven

Ooh, vriendinnen…Ik heb ze, stuk voor stuk, en zeker elke keer weer,  met heel veel liefde, in mijn hart gesloten. Maar voor mij persoonlijk is er maar één iemand aan wie ik denk als een one and only superwijf: mijn zusje Freija! Zij is me, door de jaren heen, als wereldwijf bijgebleven in elke zin van het woord. Ook al heb een dikke twee jaar voorsprong, mijn prille herinneringen deel ik samen met haar. Al vanaf onze kinderjaren waren we twee handen op één buik. Ook al hadden we zeer zeker onze eigen belevenissen.

Rijk in levenslessen

Jaren kwamen en gingen voorbij. We trouwden en stichtten ons eigen gezinnetje. En dat allemaal met ups and downs. Het maakte ons tot de vrouwen die we nu zijn: zelfbewust. We zijn een dosis naïviteit kwijt maar een portie positieve levenslessen rijker. Mijn zusje is mijn steun en toeverlaat in moeilijke momenten en tegelijkertijd mijn deelgenoot van supermooie ervaringen. Ik durf te zeggen dat we elkaar woordeloos begrijpen en aanvoelen. En dat ik me zo een gelukkig mag prijzen omdat zij toch maar heel toevallig juist mijn zus is!

Mijn zusje, een wereldwijf!

Ik wil eigenlijk heel eenvoudig zeggen: er zijn geen grote loftrompetten nodig en de rode loper hoeft niet uitgerold. De media hoeft geen getuige zijn van het feit dat ik ons Freija bewonder…Laat mijn zus voor mij maar stilletjes een echt wereldwijf zijn. En het leuke is dat zij dat ook wel weet. Zonder woorden!


Lees  hier ook de andere inzendingen van de schrijfwedstrijd!

mm
De Wereldwijven nodigen ook gastschrijvers en gastfilmers uit om zo nu en dan hun inspirerende verhalen te delen. Deze verhalen of videos gaan over onderwerpen die nauw aansluiten bij onze zoektocht naar authenticiteit, echtheid, diepgang en verbinding. Lees mee en laat je inspireren.