Hey! Ik ben Ingeborg en sinds de zomer van 2010 woon ik met mijn gezin in de Suburbs van New York City.

In New York gooide ik het roer om

In Nederland was ik jarenlang psycholoog maar toen we naar de Verenigde Staten vertrokken, besloot ik het roer helemaal om te gooien. Dat is het mooie van een verhuizing naar het buitenland, het zet alles op zijn kop! Sindsdien is mijn levensmotto: Life is not about finding yourself. It’s about creating yourself . Een uitspraak van Bernard Shaw. Als ik namelijk iets tegen mijn jongere ik zou willen zeggen, is dat je niet moet proberen te voldoen aan het beeld wat anderen van je zouden moeten hebben. Als je gewoon doet wat je leuk vindt, leert te genieten van elk moment, fouten durft te maken en groeit,  dan komt de rest vanzelf. Hier in New York ben ik gaan schrijven over onze ervaringen als Nederlands gezin in het buitenland en onze ontmoetingen met de Amerikaanse maatschappij.

Een ‘uniek’ netwerk

Inmiddels verscheen in 2015 mijn bundel met korte verhalen over ons leven in New York en verschijnt op 28 september as. mijn debuutroman ‘Kroniek van een erfenis’. In de tussentijd schreef ik o.a. als wereldwijf voor LINDAnieuws. Sinds de start van de rubriek Wereldwijven op LINDAnieuws, heb ik me altijd bedacht dat dit netwerk van Nederlandse vrouwen in het buitenland een enorme inspiratiebron is. In 2016 stopte de rubriek maar het netwerk bleef bestaan! In 2017 stelden we met de Wereldwijven een boek samen waarvan we de royalties aan SheDecides schonken. En toen ik meeliep met de Million Women Mars in New York in 2017 werd me pas echt duidelijk wat we met dit unieke wereldwijven netwerk nog meer zouden kunnen doen!

Vrouwen maken de wereld een beetje mooier

Er is namelijk zoveel te vertellen en te leren over het leven van vrouwen die de wereld een beetje mooier kleuren en op hun eigen manier een verschil maken. Ik bewonder dappere vrouwen als Rosa Parks of Malala, die ondanks de omstandigheden en de tegenstand die ze ontmoetten, hun trots en vasthoudendheid nooit zijn verloren en door ‘een klein verschil’ te maken uiteindelijk een enorm verschil bereikten. Zo kunnen die mooie vrouw die in India plastic prikt, of de dappere Afrikaanse die strijdt tegen vrouwenbesnijdenis, de onderneemster in Pakistan die van oude vodden kleden maakt en de stoere voorvechtster van vrouwenrechten bij de VN mij enorm inspireren. Maar ik kan evengoed genieten van de jonge motorrijdster die in haar eentje door de wereld crost en de Hollandse moeder die haar kinderen opvoedt in de bush in Zuid Afrika of in de Sahara.

Inspireren en in beweging brengen

Vanaf het moment dat we vorig jaar besloten dit platform; DeWereldwijven.com op te richten, heb ik alleen maar interessante en leuke mensen ontmoet. Van nieuwe interessante wereldwijven en bevlogen medewerkers van NGO’s tot alle inspirerende sociale ondernemers. Het is een groot feest om te ontdekken hoe in Nederland de laatste groep zo enorm aan de weg timmert. En helemaal fantastisch dat wij, als wereldwijven, kunnen samenwerken met al deze mensen. Zelf probeer ik de wereld een beetje mooier te maken door met mijn positiviteit en creativiteit anderen te inspireren. Precies dat hoop ik ook met De Wereldwijven te doen. Door mooie en unieke verhalen anderen inspireren en in beweging brengen en zo een verschil te kunnen maken voor vrouwen en meisjes in alle uithoeken van de wereld!

XO Ingeborg

mm
Hi! Ik ben Ingeborg en woon sinds 2010 met mijn gezin in New York. Ik schreef tot nu toe voor online platforms en tijdschriften, publiceerde de bundel #Familie Jansen Goes New York en mijn debuutroman #Kroniek van een erfenis. Voor De Wereldwijven schrijf ik over vrouwen in de USA waar ongelijkheid, onrecht en seksisme maar ook vrouwelijke strijdkracht en energie dagelijkse kost zijn!