Stella, de moeder van Judith Webber zei altijd: ‘Als je het niet kunt eten, moet je het ook niet op je lijf smeren.’ Haar grootste passie was het maken van natuurlijke verzorgingsproducten. Na haar dood vorig jaar, pakte haar dochter Judith het stokje over. 

Judith had aanvankelijk niet zo veel met de passie van haar moeder.  Zij was met haar achtergrond in Human Resources vooral geïnteresseerd in mensen en hoe je je waarde kunt ontdekken en die waarde ook kunt leven. In 2008, toen haar zoontje één werd, startte ze dan ook met PureHuman.  Ze probeerde van alles uit, trainen, schrijven en coachen. Haar visie op ondernemerschap en organisatieontwikkeling viel op en steeds vaker werd ze gevraagd om te komen spreken. Op het podium voelde zij zich thuis en inmiddels heeft ze al veel mensen mogen inspireren en in beweging gebracht. Maar toen haar moeder ziek werd, kwam er ook iets anders op haar pad…

Een openhartig gesprek over passie, beloftes en het vinden van je waarden. 

Ik heb het stokje van mijn moeder overgenomen omdat ik het haar beloofd heb. Vorig jaar voor haar dood vroeg ze het me heel veel vaak.  En elke keer gaf ik met m’n hart antwoord: JA. Al had ik geen idee hoe of wat en heb ik zelf een totaal ander bedrijf. De afgelopen tijd ben ik dan ook flink in mezelf op zoek gegaan naar m’n drijfveer, naar wat mij hier nou intrinsiek in motiveert. En dat heb ik gelukkig gevonden. Ik ben natuurlijk met m’n andere bedrijf bezig om mensen hun waarde te helpen ontdekken en goed voor zichzelf te zorgen. Met Miracles by Stella bied ik ook producten waarmee mensen goed voor zichzelf kunnen zorgen.

(Zelf)liefde in een potje noem ik het wel gekscherend, maar zo is het wel. Het gaat erom dat je dit jezelf gunt!

Miracles gaf mijn moeder energie

Mijn moeder was een sterke vrouw met een hele heldere geest. Haar lijf daarentegen was een stuk minder sterk, ze was heel veel ziek in haar leven. Ondanks dat deed ze enorm haar best er voor mij te zijn en voor mijn vader. Alles moest gewoon doordraaien. Gezonde voeding heeft ze me letterlijk met de paplepel ingegoten. En later ook pure verzorging. Al in mijn pubertijd was ze aan het experimenteren met verzorgingsproducten.

Mijn moeder was typisch zo iemand die een groot deel van haar leven, haar waarde niet echt zag. Dat kwam vooral door haar vele ziek zijn. Ergens rond haar 60ste is ze zich echter gaan storten op het op haar eigen manier beter worden. Ze wilde meer energie voelen, meer de dingen doen die ze graag wilde doen: leven dus! Ik weet zeker dat ik haar daar wel in geïnspireerd heb.  Ze zag mij dat doen tenslotte. Ik heb haar ook gevraagd of ze niet voor zichzelf moest beginnen, omdat ze zoveel te bieden had. Dat deed ze. En op enig moment ontstonden daar haar Miracles. Wat had ze daar een passie voor om de producten te maken en aan de man/vrouw te brengen, zelfs tot op het laatst! Dat doorzetten, dat heb ik van haar geërfd.

Van rups naar vlinder

Omdat het verhaal zo mooi is, hoe m’n moeder tot bloei is gekomen door deze lijn te ontwikkelen. Hoe zij zich van een rups in een vlinder heeft ontpopt, dat wonder gunde ze iedereen. En met haar producten leeft ze voort en mag ze nog meer harten raken en mensen helpen hun gezondheid te verbeteren. Haar motto was namelijk:

‘Smeer niets op je huid dat je niet kunt eten.’

Die bewustwording wil ik graag doorgeven, we smeren maar wat aan omdat we dat aangeprezen krijgen door slimme marketing-trucjes. Mijn moeder en ik waren daar altijd al wars van. Wij bieden graag écht eerlijke én goede producten met liefde! 

Zij draagt mij nu

Eerst voelde ik er niet zoveel bij, gek genoeg. Ik was het gewoon aan het doen. Het voelde aanvankelijk misschien als een verplichting, een belofte die ingelost moest worden, maar door ermee bezig te zijn, m’n soulsearching te doen heb ik dat gevoel echt weten te keren. Ik wist al dat ik JA tegen haar zei vanuit mijn hart en nu weet ik ook waarom. Door pure keuzes te maken met wie ik wil samenwerken, voel ik er nu vooral dankbaarheid bij en een enorme drive om dit tot een groot succes te maken. Omdat ik dit iedereen gun! 

‘Ze stopte zelf zoveel passie in het maken en ontwikkelen van haar Miracles, die passie voel ik zelf ook. Het is een voorrecht om dit voort te brengen en dat ik zoveel meer mensen mag raken met dat wat ik doe!’

Sinds januari van dit jaar voel ik echt de verbinding met mezelf in dit project. Ik voel haar leiding en begeleiding des te meer en dat is heel prettig. Ik voel dat zij mij draagt. In dit proces heb ik geleerd dat ik nog meer hulp mag vragen en ontvangen en dat ik het niet allemaal alleen hoef te doen. Ik mag de controle los laten en op m’n intuïtie vertrouwen. Vandaaruit maak ik altijd de juiste keuzes. 

De toekomst  

Ik wil met Miracles by Stella én met PureHuman een vloedgolf aan bewustwording brengen. Door je waarde te ontdekken en goed voor jezelf te zorgen, maak je de juiste keuzes. Met die boodschap breng ik mensen terug naar wie ze zijn. Ik hoop dat Miracles by Stella over een jaar staat als merk, dat het een goede naamsbekendheid heeft en de verkoop lekker loopt. De bedoeling is dat we zo snel als mogelijk de lijn uitbreiden met nieuwe producten. En ik wil lezingen gaan geven over m’n crowdfunding-avontuur en de band met m’n moeder. Volgens mij zitten hier voldoende levenslessen in om te delen en dat doe ik het liefst! En als ik verder droom mag Miracles wat mij betreft internationaal gaan en geef ik ook lezingen in het buitenland. Ik heb overigens voor mijn gevoel nog alle tijd om m’n dromen te verwezenlijken!

 ‘Leven is het meervoud van lef’

Die is van Loesje. Ik ga graag spannende dingen aan en hou van voluit leven. Mijn angsten en onzekerheden neem ik gewoon mee want als ik ga zitten wachten tot ik niet meer bang ben, kan ik wachten totdat ik een ons weeg.

Het kenmerkt wat mij betreft ook een wereldwijf. Een vrouw die volop leeft en staat voor haar keuzes & waarden. Die de wereld aankan doordat ze wijsheid heeft opgedaan door haar leven te leven. Iemand die een inspiratiebron is voor anderen maar ook open staat voor inspiratie van anderen. Ze schuilt voor mij in vele vrouwen en ik vind het fantastisch die kracht te mogen ontluiken! 

mm
De Wereldwijven vertellen verhalen die inspireren, verbinden en in beweging brengen voor een tolerante, duurzame en gender-gelijke wereld.