Assia toont ons met shockerende beelden de situatie in Maninga, een wildlife park in Zimbabwe. Het ziet eruit als een afgebrande savanne, een verkoold bos, expres in de fik gestoken zodat de honden het wild makkelijker kunnen opjagen. Als het dier eenmaal uitgeput neerzakt, maken de stropers het slachtwerk af.

Assia start een zoektocht naar de laatst overgebleven sable, een prachtig antilope soort, waar er nog maar 50 – 100 van zijn. In slechts een half jaar is 75% van al het wildlife uitgemoord. De kadavers zijn de bewijzen van het slagveld dat er plaatsvindt. Er moet wat gebeuren, stelt Assia stellig. Over vier maanden is de laatste sable een feit.

LEES OOK OVER DE BIZARRE RELATIE TUSSEN TUSSEN TROFEEJACHT EN ANTI-STROPERIJ

Credits sable foto: Sarel Snyman, Arcon Media

mm
Hi. Mijn naam is Assia, geboren in Bergen (NH) waar ik al op jonge leeftijd een niet te stillen honger ontwikkelde naar het ontdekken van de wereld. Hierbij altijd zoekende naar de afgelegen straatjes en de verhalen en eetgewoonten van de locals. Inmiddels heb ik, geheel per ongeluk, mijn thuis gevonden in Zimbabwe, een knotsgek land waar bizarre verhalen en avonturen voor het oprapen liggen.