Meidenvoetbal helpt ongelijkheid tussen meiden en jongens tegen te gaan. Want voetbal draagt naast beweging en plezier namelijk bij aan de eigenwaarde, kracht en het zelfvertrouwen van meiden. Daarom lanceerden profvoetbalsters uit de Eredivisie Vrouwen -samen met initiatiefnemer Plan International Nederland en de partners Johan Cruyff Foundation en Women Win- de fondsenwervende actie #TeamLaLeague.

En dat is onwijs leuk nieuws voor meiden in Nederland én in ontwikkelingslanden!

Met #TeamLaLeague proberen 41 profvoetbalsters in 100 dagen zoveel mogelijk geld op te halen voor voetbalprojecten van La League in Brazilië en Nicaragua. Als coach van een eigen voetbalteam roepen ze Nederlandse meisjes via social media op bij hen in het team te komen. De coach en de meisjes gaan vervolgens proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor voetbalprojecten in Nicaragua en Brazilië. Zo zetten voetbalmeiden samen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen buitenspel.

Meer eigenwaarde, kracht en zelfvertrouwen

#TeamLaLeague is een actie van La League, een initiatief van Plan International Nederland, in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation en Women Win. Via de projecten van La League ontwikkelen meiden spelenderwijs diverse life skills en ontwikkelen ze meer eigenwaarde, kracht en zelfvertrouwen.

Zo helpt meidenvoetbal ongelijkheid tussen meiden en jongens tegen te gaan, in Nederland en in ontwikkelingslanden. En dat is hard nodig, want wereldwijd worden meisjes dagelijks nog achtergesteld en gediscrimineerd. Wist je bijvoorbeeld dat één op de vijf meisjes wereldwijd als minderjarige trouwt en er ieder jaar zo’n 16 miljoen meisjes zwanger raken terwijl ze zelf nog kind zijn? Dat moet veranderen en daar is jouw hulp hard bij nodig! 

Voetbal mee tegen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen!

#TeamLaLeague roept alle meisjes die tussen 2005 en 2012 geboren zijn op om mee te doen aan het leukste voetbalevenement voor meiden en samen te strijden tegen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen in Nicaragua en Brazilië. Dus heb jij een dochter, nichtje of buurmeisje die gek is op voetbal? Dan kan zij op Teamlaleague.nl haar favoriete (eredivisie)coach uitkiezen en zich gratis aanmelden.

Vervolgens gaat ze proberen om samen met haar team zoveel mogelijk geld op te halen voor voetbalprojecten in Nicaragua en Brazilië. Zo helpt jouw dochter leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden en kan ze zelf ook hele leuke prijzen verdienen. Wanneer ze €50 ophaalt, kan ze bijvoorbeeld al meedoen aan de La League Finals op zondag 12 mei 2019 bij de KNVB in Zeist, wat een fantastische voetbaldag belooft te worden! 

Wil je mee weten over #TeamLaLeague of ken jij een deelneemster die zich wilt aanmelden? Dan kan dat via de website Teamlaleague.nl. Kun je niet meevoetballen maar wil je wel iets betekenen? Dan kun je via de website ook een donatie doen!

mm
Plan werkt aan duurzame armoedebestrijding en een beter leven voor kinderen in ontwikkelingslanden, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes.