Na een natte NATTE winter kleuren de dorre kale hellingen in Zuid Californië na jaren weer groen, stroomt water door kreken en lopen de reservoirs vol. Bij lange na niet voldoende om de jarenlange droogte zo even 1-2-3 op te heffen, daar is méér voor nodig, maar de natuur jubelt. En hoe! Californië staat in de bloei. En het is machtig prachtig. 

Twee weken geleden togen we naar de heuvels van Lake Elsinore, 45 minuutjes rijden van ons huis in San Diego, op zoek naar velden met klaprozen: de enige echte California poppies. Zoeken was helemaal niet nodig, vanaf de snelweg lachten de oranje heuvels ons tegemoet. 

Ik stond paf. Ik bedoel, ik ken de kleurenpracht van onze eigen wereldberoemde bollenvelden. De schitterend strakke bonte lijnen van tulpen als een abstract schilderij.

Zo anders was dit. Glooiende heuvels, knal oranje gekleurd met her en der gifgroene klodders gras. Geen strakke abstracte lijnen maar lieflijk dromerig. Puur impressing impressionisme. Hoe hoger we kwamen, hoe mooier de vergezichten. Velden vol klaprozen, helemaal voor ons alleen.

Poppy’s en Instagrammers

Timing is everything. Echt. We waren precies op tijd. Nog voordat de cameraploegen van internationale nieuwszenders er neerstreken. Nog voordat duizenden bezoekers hun Instagram influencers massaal volgden om eigen artistieke selfies te maken tussen de klaprozen.

Nog voordat de hype voor de lokale bevolking in een waanzinnige apoppycalypse verandert en de wegen naar Lake Elsinore het aantal auto’s niet meer kan behappen, de politie moet ingrijpen en ratelslangen humeurig ontwaken uit hun winterslaap door zoveel voeten in hun leefomgeving.

#Californiapoppies

Terwijl we hoorden van de hysterie in Lake Elsinore die aangezwengeld werd door de hashtag #californiapoppies op social media en dat alle wegen en de klaprozenvelden afgesloten waren voor het publiek, hadden wij alweer de auto ingepakt voor een weekend primitief kamperen temidden van een heel andere Super Bloom in een totaal ander landschap: de Anza Borrego Desert.

Wat een geluk dat we zo nabij al dit moois wonen en alle social media influencers en hun volgers een stap voor kunnen zijn! 

mm
Hi! Ik ben Saskia en woon sinds kort in San Diego, Californië na jaren in Chicago en Engeland te hebben gewoond. Ik ben fulltime moeder, schrijfster, dichteres en fotografe. Een kinderboekenserie vordert gestaag. Voor De Wereldwijven blog ik over ‘emancipatie’ dat in een ontwikkeld land als de VS nog een lange weg heeft te gaan: seksualiteit, ras, sociaal-, en culturele achtergrond, armoede en geloof.