Vakantie kun je op vele manieren vieren. In je eigen land, ver weg op een eiland, een stedentrip… Even afstand nemen van je dagelijkse beslommeringen is soms broodnodig om bij te tanken en nieuwe energie en inspiratie op te doen voor als je straks de dagelijkse routine weer op moet pakken. Vaak krijg je, als je je hoofd wat leger kunt maken, ook weer nieuwe ideeën en plannen voor de toekomst en dat voelt fantastisch. 

Veel mensen combineren tegenwoordig een vakantie met een gelijkgestemd gezelschap en laten zich zo begeleiden en inspireren. Of het nou gaat om yoga, mediteren, tekenen of schrijven. Even alleen met jouw aspiraties bezig zijn, kan enorm bevrijdend en inspirerend werken. Want wat is er fijner dan op een mooie plek jouw werk een stap verder te kunnen brengen of je idee tot leven te laten komen? Wat een luxe om een hele week ongestoord met je project, voornemen, plannetje of hobby bezig te kunnen zijn, dagelijkse feedback en training krijgen, heerlijk te eten op een mooie plek!

Altijd al een boek willen schrijven?

Stel nou dat je altijd al een boek hebt willen schrijven of je bent al een eindje op weg met jouw verhaal maar de rust en ruimte in je hoofd ontbreken? Je bent vastgelopen en hebt even dat zetje of die feedback nodig van mensen die je begrijpen of die er verstand van hebben? Heb je de laatste tijd het idee om jouw recepten te bundelen in een kookboek? Of wordt het tijd om jouw korte verhalen van de plank of uit de la te halen?

Als schrijven jouw ding is, is een schrijfvakantie een goede manier om al het andere dat je bezighoudt los te laten en je even volledig te concentreren op je verhaal of jouw project. 

Laat je inspireren en verder helpen!

Editio organiseert daarom van 15-21 september in Frankrijk een Masterclass (Culinair) Schrijven waar je je in goed gezelschap kunt laten begeleiden en inspireren door de meesters in hun vak. Een week waarin ambitieuze fictie en non-fictie schrijvers als ook bloggers samenkomen met liefhebbers van eten en koken die willen werken aan een culinair project.

Schrijfster Elke Geurts (toneelstukken, hoorspelen, korte verhalen en romans) begeleidt alle schrijvers die bezig zijn met een kort verhaal, een roman of ander fictief werk. 

Jacques Hermus (journalist, schrijver van ondermeer ‘het wilde eten’) helpt de schrijvers die werken aan een culinair project, van blog tot kookboek en alles er tussenin.

Voor Amarens, interim bestuursadviseur bij een GGZ-instelling, is het duidelijk: 

‘Om verder te komen in mijn schrijven heb ik opdrachten, adviezen, oordelen en aanwijzingen van anderen nodig. Van docenten maar ook van medecursisten. De Masterclass van Editio biedt dat allemaal. En dat op een mooie plek, onder het genot van een drankje, en met sympathieke mensen om je heen waarmee je ook nog eens enorm kunt lachen!’ 

Wil je net als Amarens ervaren hoe het is om op een inspirerende plek met leuke mensen en lekker eten te werken aan jouw schrijfproject? Kortom wil je schrijven als God in Frankrijk? Kijk dan voor meer informatie op Editio.nl. en schrijf je nu in voor de masterclass van 15-21 september! Je ontvangt 50 euro korting als je WERELDMASTER2019 op het contactformulier invult! 

mm
Hi! Ik ben Ingeborg en woon sinds 2010 met mijn gezin in New York. Ik schreef tot nu toe voor online platforms en tijdschriften, publiceerde de bundel #Familie Jansen Goes New York en mijn debuutroman #Kroniek van een erfenis. Voor De Wereldwijven schrijf ik over vrouwen in de USA waar ongelijkheid, onrecht en seksisme maar ook vrouwelijke strijdkracht en energie dagelijkse kost zijn!