Foto's: Lucinda Douglas
Ambitie

Lucinda stond voor het eerst op de planken met haar eigen theatershow De Cheerleader. Haar motto: Mens durf te leven!

Zoals een ander toe kan zijn aan rust, zo was ik begin 2019 toe aan een eigen one-woman-theatershow. Geen seconde heb ik erover nagedacht, dus ook geen tijd voor bezwaren. Ik wilde het, ik deed het en jawel! Mijn theaterprogramma de Cheerleader was geboren.

Vlak daarvoor bezochten we New York waar mijn oudste dochter enkele promo-opnames voor mijn onewomanshow op Broadway maakte. Where else? Die zagen er goed uit en meer promo’s, ook in Nederland, volgden.

Mijn idee was de wereld in maar hoe ging ik verder? Ik boekte een theater, regelde een technicus, een vrouw uiteraard, en oefende drie keer met mijn man Richard.

De première van mijn onewomanshow

Daarna vond ik dat ik klaar was voor mijn première. Uiteraard had ik interviews in bladen geregeld, van de Opzij tot in kranten en schakelde ik mijn sociale media in. Tickets verkopen ging heel professioneel en makkelijk via het theater. De première van de Cheerleader in Arnhem was dan ook een succes en een maand later stond ik op de planken in een volkswijk in Rotterdam. Ik vond het geweldig! En ja, gelukkig vond het publiek dat ook.

Veel vrouwen kwamen achteraf naar mij toe en zeiden: ‘Lucinda, jij leeft mijn droomleven! Dit wil ik ook!’ Eerlijk gezegd wist ik niet zo goed wat ik moest zeggen en glimlachte maar wat terug. Maar daarna zei ik op mijn beurt: ‘Dit kan jij ook.’

En denk nu niet dat de vrouwen die op mij afkwamen, vrouwen zijn die ‘niets’ hebben bereikt of onzeker zijn. Het waren voornamelijk vrouwen in directiefuncties die dat tegen mij zeiden en een aantal vrouwen die wel dromen maar de ‘doe-knop’ gewoon nog niet in durven te drukken.

Wat is mijn vangrail?

Maar het punt is… ik leef niet mijn droom, ik leef mijn leven! En dat doe ik vooral met plezier en creativiteit. Uiteraard zijn er wel voorwaarden verbonden aan mijn levenswijze. Zo moet je niet bang zijn voor de afwijzing, het falen of het niet behalen van ‘succes’.

Ik combineer genieten van het leven met logisch nadenken hoe mijn optreden, mijn handelen mijn business beïnvloedt.

Weten wat mijn vangrail is, mijn kader, in het leven is voor mij essentieel. Als je dat weet, kan je namelijk heel veel. Omdat ik bijvoorbeeld Christen, ben, zijn mijn kaders helder en voel ik de ruimte om echt te leven. Voor mij is onzekerheid bijvoorbeeld eerder verslavend. Ja, dit klinkt heel gek, maar ik geniet vooral van wat ik niet weet of ken.

Belangrijk voor mij zijn ook delen en combineren. De Cheerleader diende als katalysator voor mijn boeken Yes You Can Woman! en voor Smart & Savvy Leadership. Bovendien stuurde ik vrouwen uit het publiek letterlijk het podium op. Mijn show heette niet voor niets de Cheerleader!

Genieten en leren met elkaar en van elkaar

Ik wil altijd ontdekken, mijn talenten ten volle benutten, genieten van mensen om mij heen en plezier hebben. Zo leef ik mijn leven, zo verdien ik mijn geld. Ik weet nog dat mijn dochter tegen mij zei: ‘Mam, logisch dat ik lage cijfers haal op school. Als ik hoge cijfers zou halen, hoefde ik hier niet te zijn.’ Jeetje, wat een genot! Het leerde mij iets wat ik al vergeten was. Het leerde mij weer kijken en denken als een kind. En ook al doceer ik aan een internationale privé-universiteit, hier probeer ik ook mijn lessen verschillend, anders en inspirerend in te richten en mijzelf te inspireren en te overtreffen.

Geef andere vrouwen een podium

Een nieuwe boekpresentatie van mijn boek Smart & Savvy Leadership staat voor de deur en een fraai bedrijf wil het voor mij hosten. Samen maken wij er wat moois van en dat is toch fantastisch. Een plus een is namelijk vijf. Ik heb besloten dat ik de dagvoorzitter ben van mijn eigen dag maar dat andere vrouwen die mijn boek al hebben gelezen daarover mogen vertellen. Wat ik weet, dat weet ik nu heel goed maar wat anderen weten en hoe ze ernaar kijken… tja dat weet ik niet altijd en dat maakt het juist interessant. We gaan er een feest van maken!

Vrouwen en hun vragen

Vaak krijg ik de vraag van vrouwen of ik een uur met ze wil sparren over het leven, succes en business. Natuurlijk zeg ik meestal JA met als voorwaarde dat ze mij één vraag mogen stellen. Waarom? Vrouwen zijn vaak heel vaag, onduidelijk en onzeker maar als je ze de keuze geeft, maken ze ook heldere keuzes. De vraag die ze mogen stellen leidt natuurlijk tot een heel gaaf gesprek. Ze krijgen van mij altijd handreikingen en tips om hun levens nog mooier in te richten. Elkaar een handje helpen is goud.

Durf jij je eigen droom te leven?

Eigenlijk is deze vraag helemaal niet fijn. De vraag die ik vaak krijg is: ‘Lucinda, hoe kan ik ook mijn droom waarmaken?’ Ik geniet van die vraag en geef graag een heel praktisch antwoord. Ik weet wat mijn talenten zijn en ik daag mezelf uit. Falen is voor mij helemaal okay, ik leer heel snel van ervaringen en kan ook zo weer door. Natuurlijk is de theatershow heel spannend, ook voor mij, maar ik groei alleen door dingen te doen waar ik ook een beetje zweet van op mijn rug krijg.

Eigenlijk heb je daar geen guru voor nodig… alleen een beetje lef en de wil om te leven!

Kom naar ons event op vrijdagmiddag 25 oktober. Koop snel je kaartje en we zien elkaar daar!

mm
Ik ben Lucinda Douglas en woon al sinds 25 jaar in Nederland. Heb 3 kinderen, 2 katten en een man. Ik schrijf, creëer empowerment programma’s en schrijf boeken . Mijn Nederlandse en Engelse boeken gaan altijd over de vrouw. Boek nummer 5 is net uitgekomen en heerlijk om mijn ideeën te delen. De komende tijd zal ik vertellen over mijn leven, verhalen, wat indruk maakt en wat ik meemaak door mijn boeken of hoe mijn leven er dagelijks uitziet. Soms is het een zin van een ander wat het verschil maakt en bij mij gaat het altijd om het leven.