Na vijf jaar in Marokko gewoond te hebben, wist Astrid een ding zeker.  Ze wilde terug naar Utrecht, haar studentenstad met centrale ligging maar vooral wilde zij wonen tussen de bossen in het groen. En dat is gelukt! Met paardrijden als hobby en twee honden is er geen fijnere plek te vinden.

Omgeven door bomen en parken is ze tien minuten van Utrecht af neergestreken. In het kader van de duurzaamheid en zoek het eens dichter bij huis, legt zij uit waarom het een ‘weekendje weg’ in een huisje in de omgeving van Utrecht heerlijk is!

Utrecht is mijn stadsie 

Het is geen Amsterdam, kleiner, kneuteriger maar super gezellig.
Je kunt er heerlijk winkelen, het stikt er van de leuke lunchtentjes en andere eetgelegenheden en er is genoeg te doen. Kortom ik kom er graag!

Voor de kinderen is het spoorwegmuseum altijd een succes. Tijdens vakanties worden er vaak speciale activiteiten georganiseerd.
Voor de kleintjes en voor de nostalgie van de grote mensen is het nijntje-museum ook een aanrader.

De Domtoren staat momenteel in de steigers, maar is altijd een bezoekje waard of ga DOMunder. Een ondergrondse ontdekkingstocht naar 2000 jaar Utrecht waar je je onderdompelt in de 2000 jaar geschiedenis van het Domplein, Utrecht en Nederland. Met een ‘slimme’ zaklamp ga je op een ondergrondse ontdekkingstocht vol spannende verhalen en archeologische schatten. Je beleeft het Romeinse verleden van Utrecht, de roemrijke middeleeuwen en de verwoestende storm van 1674 waarbij het schip van de Domkerk instortte en het Domplein ontstond!

Het winkelcentrum Hoog Catharijne heeft een ware metamorfose ondergaan.  Echt de moeite waard! Het winkelcentrum herbergt 150 winkels en er worden regelmatig activiteiten georganiseerd.

Utrecht

Mijn top drie Utrechtse restaurantjes

En hoewel Hoog Catharijne ook lunchgelegenheden heeft, gaat er voor mij niks boven de gezelligheid van de restaurantjes in het centrum.  Er is wel een uitzondering, ik ben helemaal fan van het visrestaurant Seafood bar.  De zaak is prachtig ingericht, lounge achtig en waar mogelijk werken ze alleen met duurzame gevangen vis. Het restaurant bevindt op het pleintje tussen de station en de ingang van Hoog Catharijne.

Een leuke plek waar het stikt van de restaurantjes en cafeetjes is het Wed, een straatje in het centrum van Utrecht. De ongeveer 50 meter lange straat loopt vanaf de Oudegracht/ Donkere Gaard naar het Domplein en de Korte Nieuwstraat. Een restaurant dat er al zat in mijn studietijd en wat nog steeds een leuke plek is Zakkendrager, gewoon een gezellig restaurant

Maar mijn favoriet is Streetfood Club aan het JansKerkhof.  Het interieur is exotisch, je kan er allemaal kleine gerechtjes bestellen en ze hebben lekkere cocktails met en zonder alcohol.  Je kan er helaas niet reserveren, dus gewoon op tijd gaan of geduld hebben, je zult er geen spijt van krijgen!

Utrecht

Weekend weg in het herfstige bos

Lage Vuursche is een dorp met een Anton Pieck-achtige sfeer. Het dorp staat bekend op zijn vele pannenkoekenrestaurants maar het kent ook de betere restaurants. Het ligt in de bossen en is bij uitstek de ideale plek om te wandelen, fietsen en te paardrijden. Het dorp heeft een Vorstelijke status omdat prinses Beatrix weer op kasteel Drakensteyn woont. Hoewel het kasteel vrijwel geheel aan het oog wordt onttrokken, heeft het op velen een grote aantrekkingskracht.

Mijn favoriete plek hier is De Kuil. Het bevindt zich net buiten het dorp Lage Vuursche.  Je kunt hier het hele jaar door buiten zitten op robuuste banken onder een terraswarmer, maar ook binnen zitten is het mogelijk.  Vanaf hier starten vele mountainbike- en wandelroutes en ook met je paard kan je hier terecht. Het is een open plek in het bos waar kinderen lekker kunnen rennen en ravotten. En in de herfst de ideale plek om paddenstoelen te spotten. 

Een greep uit hun wandelactiviteiten: met de boswachter MTB clinic, BBQ workshop, spellen-kist, bubble-bal en nog veel meer.  En bij alles is het respecteren van de natuur en de dieren regel nummer één! 

Utrecht

Midget Golfen en klimmen in Lage Vuursche 

In de prachtig aangelegde midgetgolftuinen met drie banen van elk 18 holes, kun je je echt een hele middag vermaken. En het klimbos Gooi Eemland in Lage Vuursche is het koninkrijk der Klimbossen. Het bos is gelegen op de Utrechtse Heuvelrug en is met maar liefst tien routes, een waar klimparadijs. De routes lopen op in moeilijkheidsgraad en hoogtes van 2 tot niet minder dan 22,5 meter. Daar word je wel even onderdanig van… Heel even maar, want je weet: er is maar één weg naar boven!Wil jij in de omgeving Utrecht van het herfstkleuren genieten en een terrasje pakken in het herfstzonnetje? Bij Interhome boek je de leukste huisjes!

mm
Hallo, ik ben Astrid en ben na vijf jaar in Casablanca, Marokko gewoond te hebben met man, twee kinderen, twee honden en een paard in de zomer van 2016 weer teruggekeerd naar Nederlandse bodem. De mooiste verhalen liggen op straat of het nu in Marokko of in Nederland is en ik probeer deze verhalen te vangen in woorden op papier.