De winter is nou niet mijn favoriete seizoen maar naar een ding kijk ik al mijn hele leven uit: wintersport! Het liefst met veel sneeuw en een stralende zon, dat frisse knisperende gevoel als je van de geribbelde verse piste af zoeft.

Inmiddels zijn mijn kinderen groot, doen ze allerlei doodenge kunsten op de Freestyle baan en zie ik ze de hele dag niet meer. Maar ik weet nog als de dag van gisteren dat we met een aantal gezinnen en kleine kids in Oostenrijk gingen skiën…

Wat een drukte met die sneeuwkabouters!

Hoe lief al die smurfen op kleine skietjes in een rijtje achter elkaar aan! Soms ontsnapte er eentje die dan pas in een grote wolk van sneeuw tot stilstand kwam. Maar we moesten ook op tijd bij skilessen zijn, soms een hele dag doorbrengen op de kinderpiste, koude natte spullen verzamelen en de grootste worstelpartij, ski-schoenen aandoen bij je kinderen. Vervolgens na een hele dag op de piste nog even schaatsen of zwemmen, spelletjes doen in de avond…

Heel dierbaar natuurlijk maar wel anders dan als je skiet zonder kinderen! Want lekker lang lunchen, eindeloos après skiën, tja dat was er niet meer bij. Het voordeel was wel dat we met een aantal gezinnen gingen en de kinderen elkaar ook vermaakten. Maar die eindeloze tochten, lekker lang lunchen of flink doorhalen bij de après ski? Dat mistte ik wel ondanks alle leuke lieve ervaringen.

VINEA ski groepsreis

Een 100% family-proof wintersportvakantie met andere gezinnen

Maar tegenwoordig zijn er ook andere oplossingen. Zo kun je nu met Vinea op een 100% Family-proof wintersportvakantie, waar kinderen én ouders maximaal genieten! Lekker op les of zorgeloos achter de reisleiding aan de pistes af. Of trek je eigen plan en ga voor gezelligheid met de andere gezinnen bij de après-ski. De ViNEA-reisleiding heeft bijna alles al voor je geregeld dus dat wordt een ontspannen vakantie. En ze zorgen voor de kinderen met een gevarieerd middagprogramma. Wat een heerlijk idee!

“Alles mag, niets moet!”

Tijdens de vakantie hoef je eigenlijk nergens aan te denken omdat ViNEA dat al heeft gedaan. Alle activiteiten, met of zonder ouders worden bovendien begeleid door vertrouwde ViNEA-reisleiders. En heel belangrijk: Je hebt natuurlijk alle vrijheid om te doen en laten wat je wil!

Een aantal reacties van ouders op een rijtje:

“Heerlijk dat alles geregeld was en er een reisleidster als verbindende factor was, zonder dat het gedwongen voelde.”

“De familie-formule met een beperkt aantal andere families werkt perfect voor gezinnen met één kind of bijv. éénouder-gezinnen.”

“Het is alleen maar samen ontspannen en leuke activiteiten ondernemen.”

Locatie en verblijf

Vlakbij Sankt Anton am Arlberg ligt het ViNEA Family chalet met skibus voor de deur. Vanuit hier ligt het Arlberggebied, één van de vijf grootste skigebieden ter wereld, aan je voeten. Het huis bestaat uit verschillende etages en biedt plaats aan 8 à 9 gezinnen. Ouders en kinderen van eenzelfde gezin worden in 2-persoons-slaapkamers naast elkaar ingedeeld en delen samen één badkamer. Een groepshuis met privacy dus! Op de begane grond is een eigen bar en eetzaal in Oostenrijkse stijl. En in het souterrain bevindt zich een sauna, speelkamer, bioscoop én skiruim om alle skispullen in op te bergen.

VINEA Ski groepsreis

Traditioneel en modern

Jaren geleden was ik op wintersport vakantie met vriendinnen in Sankt Anton. Toen al was het een levendig maar traditioneel Oostenrijks dorp met alle moderne faciliteiten die je je kan voorstellen. Ik weet nog dat ik zo onder de indruk was van de grote Galzigbahn, een zeer futuristische skigondel die je naar het hoofdgebied brengt. En de après-ski en het nachtleven zijn bruisend! Vooral de Mooserwirt met het beruchte laatste stukje ‘skiën’ naar het dorp, kan ik mij nog goed herinneren.

Maar Sankt Anton heeft ook een rijke historie. In 1903 werd hier de eerste skischool ter wereld geopend. De Arlberg-techniek komt hier vandaan en in 1927 werd de allereerste slalomwedstrijd ter wereld georganiseerd tussen de Kandahar skiclub uit het Zwitserse Mürren en de Skiclub Arlberg.

Het ski-gebied

Het skigebied ligt op de grens van Tirol en Vorarlberg en staat bekend als ‘Schneeloch’. Dankzij de ligging op het Arlberg-massief valt hier veel meer sneeuw dan in omliggende gebieden. De verschillende gedeeltes van het skigebied hebben ieder hun eigen karakter en verschillen ook qua moeilijkheidsgraad. Ze zijn samen maar liefst goed voor meer dan 300 kilometer aan piste. Je kunt nu zelfs vanuit St. Anton naar Lech en zelfs tot aan het skigebied Warth-Schröcken skiën met één skipas! Het ski-gebied is geliefd om de diversiteit in moeilijkheidsgraad, goede pistecondities en sneeuwzekerheid tot in het dal. Zeer geschikt dus voor families van elk niveau!

Een Family-proof snowcamp voor iedereen!

Wil jij deze winter ook op een 100% Family-proof wintersportvakantie? Lekker veel kilometers skiën of snowboarden in Sankt Anton, ontspannen omdat alles voor je wordt geregeld, gezelligheid van andere leuke gezinnen met kinderen en ViNEA reisbegeleiding voor de kids?

Boek dan hier een onvergetelijke wintersport met het hele gezin!

mm
Hi! Ik ben Ingeborg en woon sinds 2010 met mijn gezin in New York. Ik schreef tot nu toe voor online platforms en tijdschriften, publiceerde de bundel #Familie Jansen Goes New York en mijn debuutroman #Kroniek van een erfenis. Voor De Wereldwijven schrijf ik over vrouwen in de USA waar ongelijkheid, onrecht en seksisme maar ook vrouwelijke strijdkracht en energie dagelijkse kost zijn!