Nederlandse pretparken kennen we allemaal: de Efteling, Slagharen of misschien wel Walibi? Dat kunnen bestemmingen zijn waar je heel wat duizelingwekkend plezier beleeft. Wat voor uitjes of leuke dingen onderneem jij zoal? We vragen het onze Wereldwijven.

Jennifer (digital nomad met gezin): Ik hou er wel van om erop uit te gaan met het gezin. Ik ontdek graag nieuwe plekken en neem de kids daarin mee. Het liefst in de vrije natuur en ik ontwijk, zolang ze er nog niet om vragen, betaalde attracties. Ik speur dus in Nederland op internet naar natuurspeeltuinen bijvoorbeeld. Maar af en toe naar de bios of theater vinden wij ook leuk.

Ingeborg (USA): Lunchen in Chinatown New York City levert bij ons altijd de meest hilarische situaties op. En lekker eten! De meest lekkere dumpings in de meest ongezellige TL verlichte etablissementen met rekeningen in Chinese tekens. Gefrituurde kippenklauwen geserveerd door Chinees sprekende mevrouwen waar mijn grote zonen nog steeds met grote verbaasde ogen naar zitten te kijken…

Aisha (Frankrijk): Onze kinderen gaan het liefste naar het park. Ze zijn dan ook nog vrij jong. De indoor speeltuin is ook erg populair.

Carol (Nederland): Onze movienight! Elke vrijdag met pizza op schoot. Het wordt wel steeds meer een uitdaging om een film te vinden die iedereen leuk vindt. Daarom houden we zo van kerst. Dan hebben dezelfde voorkeur, we beginnen altijd met Elf!

Eva (Nederland): Wij zijn net terug in Nederland, hoewel, nu ook alweer zeven maanden! Het is nu winterseizoen, maar ik kijk ernaar uit om straks in het voorjaar met mijn pubers (twee kinderen en een puber van vrienden uit India die tijdelijk bij ons woont) naar allerlei pretparken te gaan, zoals de Efteling, de Beekse Bergen, of Corpus bij Leiden. En leuke musea induiken. Steppen door Antwerpen, voor ons op kwartiertje rijden, is ook de ‘bom’. Slingerend achter elkaar door de mooie steegjes en pittoreske wijken.

Nicolien (Australië): Met vijf kinderen tussen de acht en vijftien en wonend in Melbourne is ons makkelijkste vertier het strand en de surfboards. Daarnaast krijg ik ze nog allemaal mee naar het ‘tree surfen‘. dat ziplining tussen de hoge bomen door en de hotsprings. De dierentuin om kanaries te aaien lukte tot vorig jaar nog, maar de oudsten zijn daar nu wel klaar mee.

Saskia (USA): De natuur in met z’n allen! En bij voorkeur off road, haardhout en tenten in de achterbak, koelbox gevuld met burgers, broodjes en de onmisbare Hershey (chocolade die echt een smerige bijsmaak heeft), Graham crackers en marshmallows. Eerst een goede wandeling, tentjes opzetten in the middle of nowhere, vuur aan en burgers erop en dan de maan zien opkomen en fonkelende sterren. Al is het maar voor één nacht. Pubers blij, wij blij.

Marije (Maleisië): Het zijn vaak de simpele dingen. In de ochtend koffie drinken samen met mijn zoon van zes, op straat eten. Een science museum of met de step naar een park of speeltuin doen het ook altijd goed. En de luxe om elke dag gewoon in het zwembad te springen zorgt nog altijd voor veel pret.

Karien (Singapore/Bali): Voor onze expat kids is een bezoek aan de Efteling echt een hoogtepunt als we in Nederland zijn. Ik vind dat zelf ook leuk, is dat misschien jeugdsentiment? Ik heb verder namelijk best wel een hekel aan pretparken. Universal Studios in Singapore vind ik verschrikkelijk, Legoland in Maleisië gaat nog wel op een rustige dag. Maar veel liever ga ik de natuur in met ze. Of hier in Bali lekker naar het strand en spelen met zand en golven. Urenlang vermaak.

Ze kunnen ook uren zoet zijn met dammen bouwen in riviertjes in de jungle. Toen ze klein waren was een simpel park met speeltuintje al dolle pret. De Jacob Ballas Children’s Garden of Gardens by de Bay in Singapore, allebei gratis. Met ook splashparks, waterspeeltuinen, heerlijk op een hete dag. Sommige musea zijn ook erg leuk voor kids, veel musea hebben speciale interactieve delen voor hen. Futureworld in Artscience is super. En toen ze klein waren was het Science Center altijd een hit als het regende, daar hadden we een abonnement. En uiteraard Singapore Zoo. Deze stad is zo kindvriendelijk. En nu in Bali hebben we strand en bergen.

Francoise (Canada): Wij gaan met drie kids (11, 10 en 4 jaar) in de winter in Vancouver samen skiën en in de zomer kamperen met onze vintage caravan in de natuur. En thuis lekker chillen met spelletjes.

Marijke (Nederland): Pizzadeeg zelf maken met drie jongens (leeftijd 5,8 en 11). Of iets bakken. Spelletjes op het kleed op de grond. Herinneringen ophalen en elkaar ‘uitlachen’. Eindeloos ‘en toen en toen en toen…’. Het gedrag van onze rooie katers nadoen. Lijfelijk en met commentaar a la André van Duin animal crackers. Kortom: heel huiselijk. En we sturen ze naar buiten met een bal.

Cecile (Peru): ‘Pret’ is een lastig ding in Lima. Er is weinig hier. Geen pretparken, geen mooie stranden en de dichtstbijzijnde plek waar een aardige hike mogelijk is, bevindt zich op twee uur rijden van Lima, zonder files dan. Op één uur rijden zijn er een paar zwembaden die niet zijn voorbehouden aan leden van country clubs. Daar gaan we soms naartoe. Maar voor echt gave uitjes moeten we een uur of acht rijden of ruim een uur vliegen. Dat kan dus alleen tijdens lange weekenden en vakanties.

Tijdens een vakantie in Nederland zijn we een keer naar de Efteling en naar Disneyland Parijs geweest. De Efteling was duidelijk favoriet, beslist voor herhaling vatbaar. Los van die ene keer Efteling en Disneyland, zijn onze kinderen opgegroeid met andersoortige pret. Hiken in de Andes, bezoeken aan archeologische sites als Machu Picchu en Kuelap. En daar wordt iedereen erg blij van in ons gezin.

mm
De Wereldwijven vertellen verhalen die inspireren, verbinden en in beweging brengen voor een tolerante, duurzame en gender-gelijke wereld.