Dat het verkiezingstijd is in Amerika, zal niemand zijn ontgaan. Trump zal de presidentskandidaat zijn voor de Republikeinen maar wie de Democraten mag gaan vertegenwoordigen, blijft nog even de vraag.

Nadat Pete Buttigieg en Amy Klobuchar uit de race stapten, volgde Mike Blumberg na Super Tuesday. Inmiddels zijn de twee mannelijke kandidaten Joe Biden en Bernie Sanders over en is Elizabeth Warren na teleurstellende resultaten op Super Tuesday inmiddels ook gestopt. Helaas is er van de vijf vrouwen die zich kandidaat stelden in het begin, nog maar eentje over die dapper stand houdt, Tulsi Gabbard. Veel kans maakt ze helaas niet meer. Maar de Democratische presidentskandidaten zijn natuurlijk veelvuldig op televisie en via sociale media te zien geweest de laatste tijd. Misschien wel een beetje te veel… 

Look-a-like

Vanmorgen stond ik namelijk nietsvermoedend bij de plaatselijke supermarkt in de rij om mijn boodschappen te betalen. De man voor mij staat te wachten tot zijn boodschapjes zijn ingepakt en draait zich op een bepaald moment naar mij om. Kijkt mij haast met bewondering aan en zegt: ‘Ohh….you look like Elizabeth Warren!‘ Als directe Nederlandse ontglipt mij veel te snel en te luid een lichtelijk verontwaardigd: ‘OH MY GOD!

En twee dingen schieten direct door mijn hoofd. Ten eerste, dat ik als liberale Nederlandse niet erg veel op heb met het zo andere Amerikaans liberale gedachtegoed. Ten tweede weet ik niet of ik nu zo blij moet zijn om, als 51-jarige, met een 70-jarige dame vergeleken te worden. Dat eerste houd ik voor me, dat tweede deel ik met een dikke glimlach toch even met hem.

Hollandse directheid

De arme man begreep uiteraard snel, dat zijn goed bedoelde complimentje niet helemaal de gewenste uitwerking had. Hij stamelde wat over dat mijn gezicht toch echt wel wat overeenkomsten vertoonde met die van mevrouw Warren. En zeker mijn bril, ja die bril leek toch ècht wel op die van Elizabeth.

Hij vertelde me dat hij het echt heel positief had bedoeld en ik zag de man worstelen om zich uit de situatie te redden. Ik besloot mijn Hollandse botheid in de ijskast te parkeren en hem te redden. Moest even ademhalen, maar toen kwam er toch een welgemeend ‘Thank you‘ uit.

Because that’s what girls do! 

Zijn Elizabeth Warren en ik het in elk geval over één ding eens! 

mm
Hi there, mijn naam is Ing(eborg) Hofman. Momenteel woon ik in de buurt van Miami in Amerika. Mijn man werkt vanuit NYC, onze dochter studeert in Maastricht en onze zoon zal over niet al te lange tijd gaan studeren ergens in Amerika. En ik? Ik probeer tussen alle verhuizingen door, gemiddeld elke twee jaar, een beetje te genieten van en te schrijven over dit (te) gekke land!