Wat als in deze afgelopen maanden, de bush fires in Australië en nu wereldwijd het Coronavirus manieren zijn om ons als global citizens samen te brengen? Om meer voor elkaar op te komen en voor elkaar klaar te staan? 

Het zijn hectische tijden overal, geen continent uitgezonderd. Enorme onzekerheid, paniek en onduidelijkheid op veel plekken. Hier in Canada is, tot nu toe, alles vrij rustig. Gezien de grootte van het land zijn er gelukkig nog maar weinig gevallen. Wij kijken en luisteren met grote ogen en oren naar alles wat er in China en Europa gebeurt. Ook in Canada worden we alerter en het handen schudden, omhelzen en zoenen staan op een laag pitje. 

Iedereen kan zijn steentje bij dragen.

Het is onwerkelijk om te zien wat er allemaal gebeurt. Zeker als je niet weet hoe je business in deze tijd verder moet, of als je baan misschien op de tocht staat. En toch zie ik, misschien omdat ik er iets verder vanaf sta, vooral hoe mensen elkaar helpen door deze storm heen te komen. Van het aanbieden van kinderoppas en thuisscholing voor de kinderen van zorgverleners die overuren maken tot het aanbod om boodschappen te doen voor ouderen. Van het openen van netwerken voor werkzoekenden en -aanbieders tot simpelweg een hart onder de riem. 

Mindset is alles

Wat als deze tijden er inderdaad zijn om ons op collectief niveau sterker te maken? Om een eenheid te vormen, een waar universum te zijn? Laten we ons gezonde verstand gebruiken en focussen op oplossingen en het helpen van elkaar. Iedereen kan iemand of meerdere mensen helpen! Dat heeft niets met geld te maken, maar met mindset. Wees creatief, sta open voor andere mogelijkheden want vooral tijden als deze creëren opportunities dus flexibiliteit is van belang. Er zijn genoeg dingen die je vanuit je huis kunt realiseren: thuis werken, iemand een kaartje sturen of support aan small business… 

Mijn plan

Ik hoop echt dat de schade minimaal blijft maar dat zullen we pas over een tijdje kunnen zien. Ondanks alles wat om mij heen gebeurt, wil ik focussen op waar ik wel controle over heb. In eerste instantie is dat natuurlijk gezond te blijven en mij aan de richtlijnen van de overheid houden. Mijn werk gaat gewoon door. Ik zal zorgen dat ik mijn cliënten zo goed mogelijk bij sta in hun emigratieproces. Ik wil handelen vanuit liefde in plaats van uit angst. Ik wil helpen waar ik kan en vooral focussen op positiviteit. 

Look at the past, but live and enjoy the present while planning for the future.

Angst is geen goede raadgever en zorgt ervoor dat we het hele plaatje niet meer zien. Laten we stoppen met het verspreiden van negatieve beelden en teksten over het Coronavirus en kijken naar oplossingen in plaats van problemen. Spendeer 5% van je aandacht aan het probleem en houd je voor de andere 95% bezig met de oplossing. Probeer te omarmen wat is, het huidige moment en plan voor morgen en voor de toekomst. 

Samen sterk

We can DO this TOGETHER! Wij hebben allemaal voor hete vuren gestaan. dit is misschien wel een van de grootste maar echt niet onoverkomelijk. Laten we voor ons zien dat wanneer we over een jaar terugkijken naar deze periode, we kunnen zeggen dat dit het begin was van heel veel bewustwording en een nieuwe manier van hoe we van een individuele maatschappij zijn veranderd in een maatschappij die voor elkaar zorgt en om elkaar geeft. 

mm
Hi Lovelies! Mijn naam is Brigitte Van Zaal. Geëmigreerd voor de liefde, sindsdien met Bert in 4 verschillende landen en 3 continenten gewoond. Nieuw-Zeeland, Denemarken, Nederland en nu in Delta B.C., Canada. Als gepassioneerd Emigratie Coach support ik families en individuen met hun aankomende emigratie om overzicht te creëren Via mijn passie voor schrijven wil jullie graag meenemen in mijn wereld als emigrant en wereldwijf. Maar bovenal ben ik rasechte levensgenieter, Life is Good!