Wereldboek in de spotlight

Bedrijf van een WereldwijfOveral wonen ze, Nederlandse vrouwelijke ondernemers. Stuk voor stuk bedrijven van Wereldwijven. Dit is een boek vol persoonlijke gesprekken over het proces van een eigen bedrijf opzetten. Over vallen en opstaan. Over geven en nemen. Over dromen maar uiteindelijk vooral over doen! De lezer zit als het ware even bij eenieder aan de keukentafel, pratend over ambities en kansen zien, over toepassen maar ook aanpassen in een ander cultuur. Over grenzen verkennen en grenzen verleggen. Over veilig ‘dromen van’ naar gewoonweg doodeng doen.Verder lezen? Koop het boek!De Wereldwijven De vrouwen in dit boek willen inspireren. Willen motiveren. Allemaal hebben ze om heel verschillende redenen de stap gezet en zijn een bedrijf gestart. Vaak zonder enige ervaring of geen idee hoe precies en waar te beginnen, maar gaandeweg leerden ze. Elk verhaal van zekerheden durven opgeven en onzekerheden omhelzen is uniek en tegelijkertijd heeft het vele overeenkomsten.
Met dit boek hopen de Wereldwijven handvatten aan te reiken, want ook jij kan die stap zetten. Het kan ook jouw verhaal worden.
Dit boek wil ik graag lezen! Klik Hier!
Previous
Next

Wereldwijven – 2017

De Wereldwijven

¨De verhalen komen vanuit de hele wereld maar voelen toch dichtbij¨ 27 Nederlandstalige vrouwen uit 25 verschillende landen schrijven over hun levens in all uithoeken van de wereld. Het is openhartig, kwetsbaar, soms grappig, soms aangrijpend. De opbrengsten van die boek gaan naar de stichting SheDecides, omdat De Wereldwijven geloven in het recht om zelf te mogen kiezen. 


Klik hier om Wereldwijven te kopen

Geschreven door wereldwijven (NL)
KOOP DIT BOEK

Croissantje Pindakaas

‘Croissantje Pindakaas’ is een inspirerend boek voor elke dromer, Frankofiel of emigrant in spe. Voor iedereen een leuk kijkje achter de schermen bij een Nederlands gezin dat het lef had een druk bestaan achter zich te laten en te gaan voor zijn droom.

Eva van Dorst – Smit

Eva en haar gezin woonden jaren in Frankrijk maar keerden halverwege 2019 terug naar Nederland. 
KOOP DIT BOEK

Wat jij niet weet

In ‘Wat jij niet weet’ gaat Cecile Korevaar geen enkele confrontatie met de werkelijkheid uit de weg. Ze laat zien wat de gevolgen zijn van eeuwenoude tradities en hoe diep deze verweven kunnen zitten in een cultuur. Hoe verbind je je als tiener aan een wereld die zo anders is dan je gewend bent?

Cecile Korevaar

Cecile Korevaar (1976) vervult jarenlang diverse functies in het bedrijfsleven. Daarnaast is ze betrokken bij Stichting Samburu Child Support, waarvoor ze regelmatig Kenia bezoekt. Als kind al houdt ze van lezen en schrijven. Deze passie is ze nooit uit het oog verloren. Een paar jaar geleden maakt ze de definitieve switch naar fulltime schrijfster. ‘Wat jij niet weet’ is haar debuut.
KOOP DIT BOEK

Verkapt

Voor haar thriller Verkapt deed milieujurist Janneke Bazelmans uitgebreid research. Ze reisde af naar Indonesië en logeerde bij de Dayaks in West-Kalimantan. In haar debuut neemt Janneke je mee naar de binnenlanden van Borneo waar de mystieke sfeer en de rauwe randen van de werkelijkheid naadloos in elkaar overgaan. Het boek is niet alleen een spannende thriller, maar ook een stukje gewaarwording over de gevolgen van menselijk ingrijpen en commerciële palmolie-industrie voor het regenwoud en haar oorspronkelijke bewoners, mens en dier.

Janneke Bazelmans

Janneke Bazelmans (1974) is milieujurist, auteur & spreker. Zij combineert een juridische adviespraktijk met onderzoek en publicaties. In mei 2017 verscheen Verkapt, haar ecothriller.


Eten als Liefdestaal


KOOP DIT BOEK

Eten als liefdestaal

Vastberaden, veerkrachtig en moedig zijn de negentien vrouwen die hun levensverhaal én keukengeheimen delen. Het zijn sterke, zeer verschillende vrouwen – van Zuid-Afrika tot Mexico – die hun hart durfden te volgen door naar Nederland te komen.

Een ding hebben ze gemeenschappelijk: Eten is hun liefdestaal. 

Het geheime ingrediënt is op alle continenten hetzelfde, het is liefde die de maaltijd naar een hoger niveau tilt. Samen eten zorgt voor verbinding en stilt de honger naar het thuisland. 
Lees, kook en geniet. Neem de tijd om samen in de keuken te staan, want zoals Emanuela uit Italië zegt: ‘Haasten en eten is een vieze combinatie.’ 

Arachne Molema

Arachne Molema is journalist, kookcolumnist en reisleider. Ze studeerde Latijns-Amerika Studies, Internationale Ontwikkelingsstudies en behaalde een postmaster in Journalistiek. Voor dit boek reisde ze door Nederland en interviewde ze negentien vrouwen in hun keuken, samen kookten ze in totaal 100 wereldgerechten. Het resultaat is een kookboek vol verrukkelijk recepten en 
diepgaande interviews.


Monique - Mijn Camino


KOOP DIT BOEK

Mijn Camino

Toen Monique in april 2007 haar eerste stappen op de Camino Frances, de eeuwenoude pelgrimsroute naar Santiago de Compostela zette, had ze er geen idee van wat er allemaal op haar lag te wachten en dat was waarschijnlijk maar goed ook. Het werd een intensieve wandeling via de buitenwereld naar de binnenwereld. Een reis door de landschappen van angst, verslaving, herkenning, spiritualiteit en liefde. Bijzondere mensen kruisten haar pad en intense ervaringen boden de mogelijkheid om te groeien en nieuwe wegen in het leven in te slaan. In Mijn Camino neemt ze je mee naar de weg van Sint Jacob en word je deelgenoot van haar belevenissen, verdriet, pijn, angst, plezier en vreugde. Na jaren over de wereld gereisd en gewandeld te hebben, woont en werkt Monique nu in het Afrikaanse land Mali, waar haar ervaringen, kwaliteiten, levensinstelling, reislust, wandelplezier en de liefde voor Mali en haar bevolking samenkomen in de activiteiten van Papillon Reizen.

Monique Teggelove

Monique Teggelove (1966) gooide eind 2005 het roer om. Na een jarenlange carrière als directiesecretaresse verruilde zij baan en huis voor een vrij bestaan en trok met een rugzak de wereld over. In de jaren die volgden zette ze voet op alle zeven continenten, ontmoette een schare aan prachtige mensen en rolde van de ene ervaring in de andere. Inmiddels woont ze in Mali. 


Hotspots Israël


KOOP DIT BOEK

HotspOTs Israël

Als we aan Israel denken, krijgen de meesten beelden van stenen gooiende Palestijnen of in het zwart geklede, strak voor zich uit kijkende, orthodoxe Joden. Een aantal van ons krijgt in het beste geval beelden van Bijbelse plaatsen die we kennen van de verhalen uit onze jeugd.

Laten we je uit de droom helpen: dat beeld klopt niet.

Tel Aviv werd kortgeleden uitgeroepen tot Gay Capital of the World.
De wereldberoemde trendwatcher Lidewij Edelkoort exposeerde in het spiksplinternieuwe Holon Museum of Design.

Armin van Buuren treedt geregeld op tijdens nachtelijke housefeesten in de Negev woestijn. 

Maar ook zijn er ecovriendelijke dorpen met aandacht voor rust en bezinning en legio vegetarische, biologische restaurants; het land staat in de top 5 van meest vegetariërvriendelijke landen.

Israel bruist en dát Israel willen wij in deze gids laten zien. 

Joanne Nihom

Joanne Nihom woont sinds dertien jaar in Israël, in het noorden van het land, in een Joods dorp. Haar buurdorpen worden bewoond door Arabieren en Druzen en daar doet ze haar boodschappen en wonen haar vrienden. Joanne is freelance journalist en ziet het als haar ‘missie’ om het andere Israël te laten zien. Een gebied waar co-existentie tussen Joden, Arabieren en Palestijnen zorgt voor vrede op menselijk niveau.
KOOP DIT BOEK

De Bubbel

Businesstripjes naar Hawaii, doping uit Silicon Valley, bazen met een sudden wealth-syndroom en geklaag over sushi die wordt afgeschaft als lunch. Anna is vastbesloten om in Londen als marketingmanager carrière te maken bij de snelgroeiende techstart-up ImageBuilders en dompelt zich onder in de techwereld. Terwijl ze aan de hoge eisen van haar nieuwe baan probeert te voldoen worden haar ethische grenzen meermaals op de proef gesteld. Hoe kleur je binnen de lijntjes als die lijntjes ver te zoeken zijn?
Sanne Kanis doet op gevatte wijze een boekje open over de techcultuur, waarin alles draait om extreme zelfontwikkeling en uitgekiende promotiestrategieën, luxe extraatjes een vanzelfsprekendheid worden en seksisme en schending van bedrijfsethiek de schaduwzijde vormen.

Sanne Kanis

Sanne Kanis heeft ruim twaalf jaar ervaring bij drie beursgenoteerde technologiebedrijven waar ze werkte op strategische posities in binnen- en buitenland. De bubbel is haar debuutroman bij uitgeverij Prometheus. Naast schrijven adviseert Kanis internationale tech start-ups en scale-ups in strategie en marketing.


De Wereldwijven Boek


KOOP DIT BOEK

Wereldwijven

¨De verhalen komen vanuit de hele wereld maar voelen toch dichtbij¨ 27 Nederlandstalige vrouwen uit 25 verschillende landen schrijven over hun levens in all uithoeken van de wereld. Het is openhartig, kwetsbaar, soms grappig, soms aangrijpend. De opbrengsten van die boek gaan naar de stichting SheDecides, omdat De Wereldwijven geloven in het recht om zelf te mogen kiezen. 

De Wereldwijven

Een collectief van Nederlandstalige vrouwen over de hele wereld die je een inkijkje geven in hun dagelijks leven, uitdagingen in hun ´gastlanden´ en hoe staat het in andere delen van de wereld eigenlijk met vrouwenrechten? Dagelijks een nieuw verhaal op de website, en 27 prachtige verhalen in hun eerste boek. 
KOOP DIT BOEK

Van Terschelling tot Timboektoe

25x met je kind op avontuur.

Een grote reis maken met je gezin, daar heeft een kind toch niets aan?‘ Reislustige ouders krijgen dat vaak te horen. Onzin, vinden Claartje Schouten en Ilona Annema.

In Van Terschelling tot Timboektoe bundelden ze hun belevenissen samen met die van negentien andere reislustige gezinnen. 

Lees meer…

Dit boek wil reislustige ouders laten zien hoe tof het reizen met kinderen is én biedt volop inspiratie, praktische tips, handige reisroutes en tot de verbeelding sprekende anekdotes.

Geen top 10-lijstjes en must sees, maar authentieke ervaringen vanuit de beleving van ouder én kind. Geniet van de tijd met je gezin, waar ter wereld je ook bent!


Elke nesjomme is een parel


KOOP DIT BOEK

Elke nesjomme is een parel

Levensverhaal en lessen van rabbijn Jakob Friedrich
Rabbijn Jakob Friedrich is geboren in Duitsland in 1922. De Tweede Wereldoorlog loopt als een rode draad door zijn levensverhaal. 
Anders dan veel Joden had Friedrich al vroeg door hoe gevaarlijk het naziregime was. Aan het begin van de oorlog vluchtte hij uit zijn toenmalige woonplaats Antwerpen, waarna hij via allerlei omzwervingen in Brussel belandde. Daar woonde en werkte hij tot het einde van de oorlog. Hij trouwde er en werd vader van een zoon. Andere Joden werden verraden, maar Friedrich was voorzichtig en keer op keer gebeurde er iets waardoor de nazi’s hem met rust lieten. Deze bijzondere gebeurtenissen zijn volgens hem geen toeval, maar momenten waarop de hand van de Almachtige de richting wijst.
Volgens Friedrich bestaat de Holocaust ook nu nog. In het tweede deel van dit boek vertelt hij daarom over het Noachidsche verbond, het verbond dat G’d sloot met alle volkeren, niet alleen met het Joodse. Friedrich waarschuwt daarbij voor de gevaren van de huidige samenleving waarin mensen deze regels en het gezag van de Eeuwige niet langer erkennen. 

Joanne Nihom

Joanne Nihom woont sinds dertien jaar in Israël, in het noorden van het land, in een Joods dorp. Haar buurdorpen worden bewoond door Arabieren en Druzen en daar doet ze haar boodschappen en wonen haar vrienden. Joanne is freelance journalist en ziet het als haar ‘missie’ om het andere Israël te laten zien. Een gebied waar co-existentie tussen Joden, Arabieren en Palestijnen zorgt voor vrede op menselijk niveau.


Kroniek van een erfenis


KOOP DIT BOEK

Kroniek van een Erfenis

“Als je altijd een masker hebt gedragen, kun je dan nog worden wie je bent?’
Christiaan wordt in 1885 in New York geboren als zoon van een Hollandse handelaar in menselijk haar. In een stad waar rijkdom, decadentie en seksuele vrijheid rond 1900 aan de orde van de dag zijn, zoekt hij naar zijn identiteit.

Ingeborg van ´t Pad Bosch

Ingeborg van ´t Pad Bosch (1971) hing haar beroep als psycholoog aan de wilgen nadat ze met haar man en drie zonen naar New York verhuisde. Ze besloot iets totaal anders te gaan doen. Schrijven werd haar nieuwe passie. Inmiddels is ze opperhoofd van De Wereldwijven, en schrijft ze als freelancer voor diverse Nederlandse nieuwssites en tijdschriften. In 2019 kwam haar debuutroman ´Kroniek van een erfenis´ uit. 
KOOP DIT BOEK

Familie Jansen goes New York

Lente 2010. De telefoon gaat. Een vraagje uit New York: of we binnen zes weken willen verhuizen naar de Verenigde Staten.
We kijken elkaar verschrikt aan, zeggen een paar seconden niets, maar vallen elkaar vervolgens juichend in de armen. 
Onze drie slapende jongetjes weten nog van niks. Die horen het morgen pas bij het ontbijt. Wat zullen ze ervan vinden? Vriendjes, school, familie, alles achterlaten. En voor hoe lang? We hebben geen idee.

Volslagen onverwacht wordt psycholoog Ingeborg van ´t Pad-Bosch een expat-vrouw en fulltime moeder. Wat volgt is een periode vol veranderingen, nieuwe ervaringen en vaak enorme verbazing. Amerika, hoewel een modern Westers land, blijkt dikwijls heel anders dan Nederland. 

Ingeborg van ´t Pad Bosch

Ingeborg van ´t Pad Bosch (1971) hing haar beroep als psycholoog aan de wilgen nadat ze met haar man en drie zonen naar New York verhuisde. Ze besloot iets totaal anders te gaan doen. Schrijven werd haar nieuwe passie. Inmiddels is ze opperhoofd van De Wereldwijven, en schrijft ze als freelancer voor diverse Nederlandse nieuwssites en tijdschriften. In 2019 kwam haar debuutroman ´Kroniek van een erfenis´ uit. 

Lees je liever in het Engels? / Prefer English?
KOOP DIT BOEK

In Servitude

When Grace’s beloved sister Glory dies in a car crash, her life spirals out of control. She discovers Glory was indebted to a local crime lord and laundering money through her café. What’s worse, Grace is now forced to take over.

Defying her anxiety, Grace will stop at nothing to save herself and those Glory left behind from the clutches of Glasgow’s underworld. But her plans unravel when more family secrets emerge and Grace is driven to question everything she believed about her sister – even her death.

IN SERVITUDE is a gripping roller coaster of family, crime and betrayal. Perfect for lovers of page-turning suspense.

Silver medal for Best European Fiction at the Independent Publisher Book Awards 2019. 

Heleen Kist

Heleen Kist was born in the Netherlands, she lived in multiple countries as a diplomat-child, during her early career at Procter & Gamble, while studying for her masters at Stanford University, and as a McKinsey consultant. Then she met a Scotsman. And you know what they say about them. 

She lives in Glasgow with her husband and their two children—who inspired the book’s fight scene.

Heleen speaks four and a half languages, but readers will be pleased to know English is now her best.


A Yellow House - Karien van Ditzhuijzen


KOOP DIT BOEK

A Yellow House

Ten-year-old Singaporean Maya is lonely: her grandmother is dead, her mother is focused on her career and her best friend has become a bully. When Aunty M, a domestic worker from Indonesia, joins the family to take care of Maya and her baby sister, Maya is ready to hate her. Aunty M smiles a lot, but says little. However, after Aunty M rescues a fellow maid living in the same building and beaten by her employer, Maya discovers a side of Singapore hitherto unknown to her. She and Aunty M grow closer as they meet more and more women in need. What will happen when Mama finds out about Maya and Aunty M s growing involvement with the aunties? Will Maya lose Aunty M too? After all, Mama did say she hates busybodies … This poignant coming-of-age story, told in the voice of inquisitive Maya, explores the plight of migrant domestic workers in Singapore and the relationships they form with the families they work for.

Karien van Ditzhuijzen

After a childhood of moving around Asia, the Middle East and Europe, Karien van Ditzhuijzen moved to Singapore in 2012. Karien has a degree in chemical engineering, but gave up her career developing ice cream recipes to become a writer. She now dedicates her life (in no particular order) to advocating migrant workers’ rights, her family, her pet chicken and being entertained by monkeys while writing at the patio of her jungle house. A Yellow House was her debute. 


Boek over Singapore


KOOP DIT BOEK

Our Homes, Our Stories

Have you ever wondered what life is like for a migrant domestic worker in Singapore? In Our Homes, Our Stories women that work in Singapore as live-in domestic workers share their real-life stories. They write about rogue agents, abusive employers, complicated relationships, and that one thing they all suffer from the most: missing their families back home – in Indonesia, the Philippines, Myanmar and India. The women write about sacrifice, broken trust, exploitation, lack of food, salary deductions and constant scolding; but also about supportive employers, the love they have for the families they take care of, or how they use their time in Singapore as a stepping-stone to realise their dreams for the future.

Karien van Ditzhuijzen

After a childhood of moving around Asia, the Middle East and Europe, Karien van Ditzhuijzen moved to Singapore in 2012. Karien has a degree in chemical engineering, but gave up her career developing ice cream recipes to become a writer. She now dedicates her life (in no particular order) to advocating migrant workers’ rights, her family, her pet chicken and being entertained by monkeys while writing at the patio of her jungle house.