Ons Wereldwijven team

mm
Konnichiwa, ik ben Amanda en ik woon sinds begin 2018 met mijn man en jongste zoon in hartje Tokio. Onze oudste zoon studeert in Rotterdam. Ik heb mijn baan als HR-manager opgezegd om me in een totaal andere cultuur onder te dompelen. Dat bleek een goede keuze en ik geniet volop van mijn leven in Japan. Via De Wereldwijven laat ik jullie graag meegenieten!
mm
Halo, ik heet Ana van Keulen en woon met mijn man en kinderen in Surabaya. Ik geef Nederlandse Taal en Cultuur lessen en help Special Needs kinderen. Voor Stichting Mijn Roots zoek ik biologische families van mede-geadopteerden uit Indonesie. Super leuk om als wereldwijf ervaringen te delen over het Verre Oosten.
mm
As-salāmu ʿalaykum! Mijn naam is Angela. Vanuit de bruisende havenstad van Kenia schrijf ik verhalen over mijn observaties in mijn werk, dagelijks leven en multi-culti relatie. Ik zou voor slechts zes maanden uitgezonden worden als expert namens de Nederlandse drinkwaterbedrijven. Inmiddels werk ik vijf jaar als commercieel expert bij het drinkwaterbedrijf in Mombasa. In 2017 ben ik getrouwd met mijn Swahili man, Dulla.
mm
Hoi, ik ben Anita en ik woon in Bangalore, India. In 2015 ben ik naar India vertrokken met mijn toenmalige Indiase vriend. Inmiddels zijn we getrouwd en ben ik helemaal ondergedompeld in de Indiase samenleving. Ik werk hier als lerares op een internationale school en geef ook online scriptiebegeleiding. Ik schrijf over onderwijs, familie leven, cultuur en reizen.
mm
Hi, how are you? Ik ben Anne-Barbara. Ik woon met mijn man en drie kids niet zo ver van New York City, in Connecticut USA. Na mijn carriere als management consultant in Amsterdam en NYC, zette ik mijn eigen bedrijf Vermilliontalent op waar ik vrouwen na een 'break' hielp om weer aan de slag te gaan. Inmiddels heb ik voldoende munitie verzameld om hierover een boek te schrijven met 'oordelen' als hoofdthema. Bewuste en onbewuste (voor)oordelen zijn de kernwoorden waar ik mij mee bezig houd. Iedereen heeft ze, dat is een universeel gegeven maar wij Nederlanders zijn er sterren in om ze ook daadwerkelijk uit te spreken!
mm
Hallo, Ik ben Annemieke en alweer een ongelofelijke 23 jaar weg uit Nederland. Ik mis bitterballen nog steeds! Van TV-producer in Hilversum en Londen ben ik nu docent Engels en Media in een land dat achteraan hobbelt op digitaal gebied. Onze oudste zoon is in Londen geboren, de tweeling hier en mijn man reist als correspondent door heel Oost-Europa. Ik deel graag mijn ervaringen in de multi-culti bubble die Berlijn heet.
mm
Hola! Voor mijn werk als journalist en reisleider, woonde en reisde ik menigmaal elders ter wereld. Van Maleisië, tot Zuid-Afrika en Costa Rica, maar Latijns-Amerika blijft mijn favoriete continent. Verschillende culturen en mensen bijeenbrengen vind ik geweldig. Soms door verhalen, soms door eten. Dat deed ik ook met mijn kookboek ‘Eten als Liefdestaal’ – waarbij ik 19 migrantenvrouwen in Nederland interviewde en samen met hen 100 wereldgerechten kookte.
mm
Hi. Mijn naam is Assia, geboren in Bergen (NH) waar ik al op jonge leeftijd een niet te stillen honger ontwikkelde naar het ontdekken van de wereld. Hierbij altijd zoekende naar de afgelegen straatjes en de verhalen en eetgewoonten van de locals. Inmiddels heb ik, geheel per ongeluk, mijn thuis gevonden in Zimbabwe, een knotsgek land waar bizarre verhalen en avonturen voor het oprapen liggen.
mm
Ik ben Astrid van Genderen Stort en woon in Geneve, Zwitserland. Sinds 1995 werk ik voor de VN voor Vluchtelingen, UNHCR (United Nations High Commissioner for Refugees). Ik heb twee super kids en één Italiaanse man. Ik ervaar, hoor, leer en zie zoveel in mijn werk en leven, verhalen die me ontroeren, doen lachen en inspireren en die wil ik graag met anderen delen.
mm
Hallo, ik ben Astrid en ben na vijf jaar in Casablanca, Marokko gewoond te hebben met man, twee kinderen, twee honden en een paard in de zomer van 2016 weer teruggekeerd naar Nederlandse bodem. De mooiste verhalen liggen op straat of het nu in Marokko of in Nederland is en ik probeer deze verhalen te vangen in woorden op papier.
mm
Hoi ik ben Astrid en besloot mijn droom en gevoel te volgen en samen met onze zoon, man en golden retriever te emigreren naar Zuid-Afrika. Via de wijnlanden van de West-Kaap zijn we beland op een gamefarm in Limpopo. Zeelandhuys @ die Huys OpiKopi zal de plek zijn waar ik al mijn passies bij elkaar kan brengen en vanwaar ik mijn leven en emoties met anderen hoop te delen.
mm
Hoi, ik ben Bertha! Momenteel ben ik op reis op de motor van Amsterdam naar Australië. Speciaal voor De Wereldwijven schrijf ik over de te gekke, bizarre en soms emotionele situaties waar ik tijdens het reizen in terecht kom. Mijn reisavonturen zelf zijn te volgen via BEontheroad.nl.
mm
Merhaba! Nieuwsgierig en vol verwondering stap ik (weer) een nieuw land binnen, Turkije. Ik ben Bianca, 39 jaar en moeder van 3 kinderen. In september 2018 zijn wij van Moskou naar Istanbul verhuisd. In Moskou heb ik de kans gekregen om, al werkend voor de lokale overheid, te ondersteunen bij de bouw van een International Medisch Cluster. Ik kijk uit naar de ongetwijfeld onvergetelijke momenten die het wonen in Turkije ons gaat brengen en deel ze graag bij De Wereldwijven!
mm
Bonjour, je m'appelle Bianca. Ik woon al bijna 15 jaar in Frankrijk met mijn fransman en we hebben 2 kinderen, Jules en Fien van 13 en 8. Ik ben 2e jaars studente psychologie aan de universiteit van Aix-en-Provence (op mijn 40e!) en daarnaast werk ik als vertaalster. Verschillen in cultuur en opvoeding zijn binnen Europa groter dan ik dacht.
mm
Marhaba, welkom. Ik ben Brenda, al 9 jaar zwervend door woestijnen in Jordanië. Levend in een tent, nu in een echt huis samen met Saluki Wurad, mijn trouwe hond. Ik ben gids te paard, soms per kameel in de Wadi Rum woestijn. Het Bedoeïenenleven delen Abdullah, mijn collega en 'broer', met veel liefde met onze gasten. Inspiratie op Jordan Desert Journeys. Over mijn Jordanië-avontuur schrijf ik een boek. Voor De Wereldwijven inspirerende blogs over het woestijnleven.
mm
Hi there! Ik ben Carol Rock en hoewel mijn naam anders doet vermoeden, woon ik ‘gewoon’ in Nederland. Tot twee jaar geleden woonde ik met mijn gezin in New York, en diep van binnen zal ik altijd een New Yorker blijven. Ik werk als freelance journalist en verslaggever voor televisie. Af en toe verschijn ik op de radio of een podium om over Amerika te praten en tussendoor blog ik wat af over alles wat me bezighoudt en vanaf nu dus ook als Wereldwijf!
mm
Your-hello (zeg: ya-haloo)! Ik ben Carolien en woon in Liberia met mijn man en kinderen. Ik werk als adviseur voor een NGO en maak daarnaast mooie, eerlijke kinderkleding met mijn bedrijf Peppa. Met de filmpjes en verhalen die ik voor De Wereldwijven maak, wil ik je graag meenemen in mijn wereld als moeder en startende ondernemer.
mm
Grüß Gott! Ik ben Cathy en woon sinds 2006 in een klein Beiers dorpje bij München. Dit is het zevende land waar ik woon, en ik kijk ernaar uit om leuke lokale lifestyle en mindfulness verhalen met jullie te delen. Ik werk als Executive Assistant en naast tijd met mijn gezinnetje bouw ik met veel liefde mijn Girls with Guts network op!
mm
Ola! Mijn naam is Ceciel en ik woon met mijn man Arjen en onze zoontjes Thomas en Benjamin in Lima, Peru. Dit is ons derde land op rij, hiervoor woonden we in Tanzania en in Israël. Ik schrijf over ons avontuurlijke leven met al z’n ups en downs in2Peru en dat zal ik eveneens doen voor De Wereldwijven.
mm
Hallo, ik ben Cecile Korevaar en woon met mijn man en onze drie kinderen vlakbij Utrecht. In 2006 richtte ik Stichting Samburu Child op, een stichting die onderwijs mogelijk maakt voor jongeren in het Samburu-district in Kenia. Deze ervaringen heb ik verwerkt in de jeugdroman ‘Wat jij niet weet’, waarmee ik onlangs debuteerde. Voor De Wereldwijven neem ik jullie mee in mijn werk voor Stichting Samburu Child, maar ook in ‘the making of’ van mijn tweede boek.
mm
Hoi! Ik ben Dorine en na 7,5 jaar in Polen en India te hebben gewoond is mijn thuis nu Rotterdam. Als loopbaancoach en HR-adviseur ben ik altijd bezig op het snijvlak van loopbaan & leven, waarbij het thema "werkgeluk" voor mij centraal staat. Voor De Wereldwijven schrijf ik niet alleen over vrouwen die keuzes maken die inspireren en voor verandering zorgen, maar ook over zaken als culturele verschillen & emancipatie. Als het maar zorgt voor een nieuwe blik, inspiratie, verdieping of verrassing.
mm
Hola. Mijn naam, Edith, klinkt gelukkig internationaal. Eerder woonde ik in Duitsland en Australië. Sinds een jaar ben ik thuis in Caracas. Venezuela is in een diepe economische en humanitaire crisis. Ik schrijf graag voor De Wereldwijven, omdat ik geloof in de kracht van persoonlijke verhalen. Ervaringen die ontroeren, inspireren en vooral verbinden.
mm
Nei Hou, Ik ben Eleonora en ik woon in Hong Kong. Ik werk als styliste en voor mijn webshop. Dagelijks loop ik elke dag met mijn camera door de stad om de lokale sfeer vast te leggen. Als wereldwijf film ik bijzondere mensen en situaties in Hong Kong en hoop ik jullie deelgenoot te maken van mijn leven hier.
mm
¡Hola! Ik ben Else Beekman en woon sinds 2003 in Zuid-Spanje. Voor mijn websites InSpanje, MeerSpanje en andere opdrachtgevers schrijf ik al jarenlang over dit prachtige en diverse land, dat mijn thuis is en waar mijn twee zoons opgroeien. Voor De Wereldwijven deel ik graag op een persoonlijke manier ervaringen uit mijn leven als ‘guiri’ in Andalusië.
mm
Hoi! Ik ben Elvira, woon gewoon in Nederland met gezin en beestenboel. Ik werk grotendeels locatie onafhankelijk. Maar nu de dochters binnenkort uitvliegen, kan ik mijn inwendige Globetrotter meer ruimte geven. De laatste jaren zeilden we in etappes door Europa. En nu wil ik langer, meer en verder weg. Hoe pak ik dat aan? Ik schrijf erover voor De Wereldwijven.
mm
Bonjour! Je m’appelle Eva van Dorst-Smit, wonend in Frankrijk. Met man en twee kinderen leven en werken wij in een wijnboerderij. We runnen reclamebureau BEEVEEDEE en een groothandel in brocante, antiek en industriële Franse meubelen, Decorage. Als mede-oprichtster van De Wereldwijven voel ik mij ontzettend verrijkt door alle wereldse contacten en krachtige ideeën en ervaringen die we delen. Ik schrijf mee!
mm
Hola! Ik ben Floor Veer en woon sinds 2011 in Colombia. Samen met mijn man heb ik een exportbedrijf van biologisch fruit. Daarnaast ben ik lokale vertegenwoordiger voor PUM en heb ik een eigen tekstbureau . Colombia is een heel mooi, maar vaak ook spannend land, met behoorlijk wat corruptie en inkomensongelijkheid. Welke impact dat heeft op vrouwen en meisjes, zet ik graag voor de Wereldwijven op papier!
mm
De Wereldwijven nodigen ook gastschrijvers en gastfilmers uit om zo nu en dan hun inspirerende verhalen te delen. Deze verhalen of videos gaan over onderwerpen die nauw aansluiten bij onze zoektocht naar authenticiteit, echtheid, diepgang en verbinding. Lees mee en laat je inspireren.
mm
Sawadee ka, Hanneke Langschmidt is mijn naam en ik woon sinds drie jaar samen met mijn gezin in Thailand. Ons levensmotto is: ‘Living our dream in Bangkok’ ... ik schrijf over onze belevenissen en woonervaring in deze chaotische maar enerverende stad. Naast het bloggen houd ik mij bezig met een project om Engelstalig onderwijs te bieden op twee Thaise scholen. Lieve groet, Hanneke
mm
Hola! Ik ben Hanneke Vaanhold en woon in Buenos Aires. Ik ben freelance schrijver en editor. Ik heb hier regelmatig portretten geschreven over vrouwen die ik als een voorbeeld zie. Creatieve en zelfbewuste vrouwen, sommige beroemd, andere bescheiden maar zonder uitzondering met projecten die de gecompliceerdeArgentijnse samenleving beter en rechtvaardiger maken. Dat wil ik ook graag voor jullie doen.
mm
Hello / Halò, ik ben Heleen. In 2001 ben ik door een kilt-dragende man naar Schotland gelokt, waar onze twee kinderen zijn geboren. Ik werk als onafhankelijk strategie consultant en ben betrokken bij start-ups en andere soorten ondernemerschap, waar ik over schrijf. Ook geef ik graag inzicht in de stand van (vrouwen-)zaken hier in ‘Alba’
mm
Salaam, Ik ben Hester Ezra en heb inmiddels in meer dan 15 bijzondere, vaak uitdagende landen gewerkt waar, vrede, of vrijheid van meningsuiting niet is gegarandeerd. Ik werk met gepassioneerde ondernemers en onverschrokken kunstenaars om positieve sociale en economische impact te maken. Samen met Ibrahim en mijn zoontje Khalil zijn we een nomade familie tussen Nederland en Marokko.
mm
Muraho! Ik woon met mijn man en hond in Kigali, Rwanda. Na ruim twintig jaar werken in Nederland besloten we drie jaar geleden dat het tijd werd voor iets nieuws. Ik werk nu als schrijver en editor voor lokale media en organisaties en laat jullie graag de ins en outs van Rwanda en de omringende landen zien.
mm
Hola! Ik ben Imke, een Brabantse Amsterdamse met een voorliefde voor alles wat met Spanje en Latijns-Amerika te maken heeft. Als tekstschrijver en lifestyle mentor leef ik volgens het nooit-spijt-hebben-van-iets-níét-doen-motto. Ik werk locatie onafhankelijk en deel graag avonturen, lessen en triggerende levensvragen vanuit inspirerende plekken over de hele wereld.
mm
Hi! Ik ben Ingeborg en woon sinds 2010 met mijn gezin in New York. Ik schreef tot nu toe voor online platforms en tijdschriften, publiceerde de bundel 'Family Jansen Goes New York' en werkte aan mijn debuutroman ‘Kroniek van een erfenis’. Voor De Wereldwijven schrijf ik over vrouwen in de USA waar ongelijkheid, onrecht en seksisme maar ook vrouwelijke strijdkracht en energie dagelijkse kost zijn!
mm
Hi, ik ben Janneke Bazelmans en na enkele jaren in Californië te hebben gewoond, woon ik nu weer in Nederland. Ik combineer mijn juridische praktijk met onderzoek en publicaties, waarbij natuur, klimaat en mensenrechten de rode draad vormen. In 2014 logeerde ik bij de Dayaks op Borneo. Hun strijd tegen ontbossing en de palmolieplantages verwerkte ik in de ecothriller Verkapt. Voor De Wereldwijven schrijf ik over de verhalen achter ontbossing en andere milieuproblemen en over de totstandkoming van mijn nieuwe boek.
mm
Hi, mijn naam is Jasmijn en ik ben na vier jaar Zuid-Amerika weer terug in Nederland. Ik heb in Uruguay gewoond en veel van Brazilie, Paraguay en Argentinie gezien. In Uruguay heb ik verschillende projecten opgezet. Ik ben altijd nieuwsgierig naar andere culturen en plekken in de wereld. Er valt nog zoveel te ontdekken!
mm
Hi! Ik ben Jennifer Joedo. In 2008 reden mijn vriend en ik in onze eigen Landrover Defender overland naar Australië en weer terug naar Nederland via de oostkust van Afrika. Vervolgens verruilden we Nederland voor Kuala Lumpur en daarna voor Sydney om te eindigen op een boot in Griekenland. Toen ik zeven maanden zwanger was keerden we terug naar Nederland. Nu deel ik mijn reiservaringen en die van anderen op mijn website Travelguppies.
mm
Marhaba! Mijn naam is Jojanneke. Samen met mijn vriend en twee dochters woon ik in Jordanië. Ik verdwaal, lees en schrijf graag. Voor De Wereldwijven ga ik op zoek naar de vraag of Nederlandse kinderen in het buitenland net zo gelukkig zijn als kinderen in het koude kikkerland.
mm
Bom dia! Na in Zambia, Peru & Ierland gewoond en gewerkt te hebben ben ik nu met mijn man terecht gekomen in het mooie Belo Horizonte, Brazilië. Binnenkort verwachten we ons eerste kindje. Als ik hier over straat loop, verwonder ik me over kleine en grote dingen in in de Braziliaanse cultuur, wat een enorme contrasten! Ik zet graag mijn nieuwsgierigheid om in interessante verhalen voor jullie.
mm
Hello, ik ben Karien, geboren en getogen expat, woonachtig met mijn gezin in Singapore. Ik ben schrijfster, en daarnaast betrokken bij een lokale NGO die buitenlandse huishoudelijke hulpen ondersteunt, waar ik onder andere schrijf-workshops geef en een blog beheer voor al hun verhalen. Graag vertel ik over hen en mijn andere expat-avonturen op De Wereldwijven.
mm
Kia Ora, Ik ben Kitty Flisijn woonachtig in Auckland, Nieuw Zeeland. Ik ben zelfstandig ondernemer en o.a. eigenaar van een Master Franchise bedrijf: Fit20 NL en Fit20 NZ. Ik zal schrijven om te motiveren, te inspireren en te verwonderen om wellicht de wereld een stukje beter achter te laten! Van vrouwen, over vrouwen. Mijn motto: Yes, I/you/we can!
mm
Griaß di! Ik ben Kristel (45), inmiddels bijna 1/3 van mijn leven op deze aarde woonachtig in Oostenrijk, middenin de Tiroler bergen. Met man, bergboer in hart en nieren, en onze twee berggeiten van 12 en 10 jaar, geboren en getogen Tiroler Mädels. Das Leben in Tirol heeft vele pieken en dalen, ik geef jullie graag een kijkje in mijn leven: mijn belevenissen, verwonderingen, ontdekkingen, frustraties, geluksmomenten und vieles mehr...
mm
Hallo! Ik ben Laura. Ik woon in Genève met mijn Zwitserse man en kinderen. Ik werk parttime op een post van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en in mijn privé tijd schrijf ik op mijn blog Let’s Explore. Ik schrijf daar over reizen en ontdekken als gezin, en deel recepten en verhalen van vrouwen uit de prachtige multiculturele samenleving waar wij in wonen! Heel divers dus, want op het ene moment wandel ik met mijn gezin in de bergen, en op het andere moment leer ik een Senegalees recept te koken met een buurvrouw. Ik kijk er naar uit om mijn verhalen als Wereldwijf te delen!
mm
Marhaba, ‘ana Laura. Op mijn derde stond ik al met mijn koffertje klaar, ik zou de wijde wereld in gaan. Het werd het Midden-Oosten (Riyad en Dubai), inmiddels al 18 jaar. Hier run ik een succesvol PR bureau en schrijf als freelancer voor publicaties. Misschien zet ik deze zomer voorgoed weer voet op eigen bodem, maar hoe eigen is die bodem werkelijk nog?
mm
Hoi ik ben Linda en ik heb de afgelopen 12 jaar in prachtige steden als Montreal, Rome, Parijs en Chicago doorgebracht met man en mijn 2 kinderen. Deze zomer zouden wij eigenlijk terug verhuizen naar Nederland maar na 5 weken in Nederland kon ik plots onze koffers weer pakken en gingen wij met het gezin naar Basel. Ik ben inmiddels gestart mijn leven op te pakken, ben weer begonnen met schrijven (food en cocktail recepten), fotograferen en natuurlijk gaat er veel energie naar opnieuw inburgeren. Een drukke boel op het moment maar ik geniet van elk moment!
mm
Ni Hao, ik ben Linnie en ik woon sinds 2001 in Singapore met Iain en 4 kinderen. Ik werk voor Gain Brands, een distributeur en brand manager van voornamelijk gin! Voor De Wereldwijven schrijf ik over de ups en downs van een start-up in een mannenwereld en de eeuwige zoektocht naar de juiste werk/thuis balans!
mm
Jasou, mijn naam is Lizzy, ik ben een “creator”, coach, connector, lichtwerker en een visionair en woon sinds 2002 op het Griekse eiland Aegina met mijn dochter, honden en katten. In mijn filmpjes voor de Wereldwijven neem ik je mee in mijn leven en maak je kennis met het Griekse eilandleven. Zie mijn websites: Aeginagreece, Lizzy en Aegina healing.
mm
Failte! Ik ben Madeleine en ik woon in Edinburgh. Wat gaat Brexit brengen voor Schotland waar een meerderheid tegenstemde? Dat vertel ik jullie graag, maar ook minder serieuze zaken want Schotten zijn enorm leuke, grappige en gepassioneerde mensen. Ik schrijf voor bedrijven, ben auteur van meerdere boeken en adviseer bedrijven als consultant en commissaris. Klik hier voor mijn website.
mm
Hello, ik ben Mariel en ik woon sinds 1996 aan de west kust van de Verenigde Staten. Ik heb een leuke baan in Silicon Valley, waar ik voor Amazon aan Alexa werk. Ik reis veel, zowel voor mijn werk als prive en voor De Wereldwijven schrijf ik over mijn leven in California, de tech wereld en mijn international vriendenkring.
mm
Hi, how are you? Ik ben Marije Elizabeth en eind 2017 ben ik vanuit Nederland naar Liberia, West-Afrika verhuisd. Mijn man werkt hier als Finance Manager bij een NGO en samen met onze twee kinderen wonen we in de hoofdstand Monrovia. Leven in een andere cultuur, bijzondere momenten en mooie ontmoetingen: ik schrijf erover op mijn blog en voor De Wereldwijven.
mm
Hi! Ik woon sinds 2012 parttime in Amerika - eerst in San Francisco en nu in New York City - en in Amsterdam. Yup, dat zijn twee woonplaatsen. Best of both worlds! Ik werk als freelance filmmaker/regisseur en daarnaast ben ik 'dog walker'. Mijn business heet Redhead Media. Ik hou van yoga, reizen en (vegan) eten.
mm
Hoi, mijn naam is Marijke. Sinds 2008 woon ik in Leeuwarden, Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. Terug op Friese bodem, vanuit Amsterdam, genieten jeugdliefde Erik en ik van het opgroeien van onze drie jongens. Observaties en herinneringen deel ik op m´n website. Voor De Wereldwijven schrijf ik over vrouwen die mij raken.
mm
Hello! Ik ben Marijn en sinds 2014 woon ik met mijn gezin in het buitenland. Eerst 4,5 jaar in Amerika en sinds de zomer van 2018 in Singapore. Verwondering en nieuwsgierigheid drijven mij om te schrijven over het land waar ik woon. Met mijn schrijfsels op mijn website Curiouslifebymarijn.com en voor De Wereldwijven hoop ik mensen te informeren en inspireren!
mm
Bonjour ! Je m’appelle Marike en sinds 2012 woon ik in het buitenland. Eerst Frankrijk, daarna op de Caraïben en nu weer in de mooie Franse Loirestreek. Samen met vriend, dochter, zoontje en de kat mogen wij genieten van het mooie Franse leven. Integratie op het Franse platteland, daarover kunnen we hele blogs schrijven. Van wonen op een kasteel, in een kleine gite op wijngronden, naar een vrijstaande eigen woning met oprijlaan. Dit gastronomische gezin heeft het goed!
mm
Mijn naam is Marja. Twee jaar geleden heb ik gewerkt in een ziekenhuis voor de Masaai in de Ngorogoro in Tanzania. Begin 2018 heb ik twee maanden gewoond bij een Ugandees gezin in een klein dorp. Ik heb een dagboek bijgehouden om alle mooie, gekke, rare, bijzondere maar soms ook totaal onbegrijpelijke belevenissen te beschrijven. In 2019 ga ik weer, eerst naar Uganda maar ook India, Shri Lanka, Bhutan en Mongolië staan nog op mijn lijst. Ook in deze landen wil ik een periode bij de plaatselijke bevolking inwonen om zo te ervaren hoe het dagelijks leven werkelijk is, met een speciaal oog voor de positie van meisjes en vrouwen in deze landen.
mm
Hi! Ik woon met mijn man en drie kinderen in Arusha, Tanzania. Ik run hier een lodge, Arusha Villa en organiseert safari’s via mijn bedrijf Good Safari Daarnaast ben ik betrokken bij allerlei projecten die bijdragen aan een betere wereld. Met mijn eigen bomen project plant ik 10.000 bomen in de omgeving waardoor de zwart-witte franje apen straks via de bomen naar andere bosgebieden kunnen trekken. Ik plaatst prullenbakken langs de grote weg, help dorpen in de omgeving aan water en ben vrijwilliger bij de zwerfhonden opvang. Daarnaast schrijf ik over wat me opvalt in het dagelijks leven in Tanzania.
mm
Namaste, vanuit incredible India. Aan de geuren, kleuren, chaos, spiritualiteit, yoga en diversiteit ontkom je hier niet. Zelf vond ik, Marleen, hier de liefde en sinds 2017 woon ik grotendeels in India bij mijn Nepalese vriend, die twee restaurants heeft. Ik zet me in om India groener te maken en ben brand ambassador voor een organisatie die wasbaar maandverband maakt.
mm
مرحبا of merhaba! Ik heet Marlous (1981). Sinds begin 2017 woon ik in Beiroet (Libanon). Ik ben moeder van een dochter (2015). Mijn vriend werkt op de Nederlandse ambassade. Ik heb mijn baan in Nederland moeten opzeggen en mag hier volgens de wet niet werken. Een luxe! Maar soms ook een kwelling. De stukken die ik schrijf gaan over het opbouwen van een leven buiten Nederland, over ouderschap, over natuur en duurzaamheid en uiteraard over Libanon.
mm
Namaste! Ik ben Maud en op mijn 23e verhuisd naar Nepal om samen met mijn Nepalees onze Stichting INSPIREnepal te runnen. Ik doe hier te veel verschillende dingen maar mijn passie is werken als muziektherapeut (special needs/brandwondenafdeling), mijn kennis delen met de locals en mijn stagiaires uit Nederland. Naast, appeltaarten bakken met onze special need meiden in onze eigen bakkerij.
mm
Mambo, habari, Ik ben Melanie en ik woon sinds 2007 in Zanzibar. Gestart met de eerste kiteschool op het eiland en een guesthouse van destijds 4 kamers. In maart ga ik parttime terug naar Nederland met mijn zoontjes van zes en vier jaar.
mm
Dag! Ik ben Merel. Tot voor kort woonde ik in Kampala, Uganda. Eerder in Tanzania, Frankrijk en Italië. Met mijn man, tropenarts, en drie kleine kinderen heb ik veel avonturen beleefd in Afrika, waar ik graag over schrijf. Momenteel werk ik als freelance tekstschrijver vanuit Haarlem. Ik geef ook Nederlandse taal en cultuurles aan vluchtelingen. Lees meer op mijn website.
mm
Hallo, ik ben Michele, moeder van 3 pubers. Als kind heb ik de wereld rondgereisd met mijn ouders, broer en zus. Ondertussen woon ik al 25 jaar in België. Ik ben een echt mensen mens en zet mij via mijn eigen online platform Mies Magazine en De Wereldwijven in om de wereld een mooier en samenhoriger plekje te maken voor ons allemaal.
mm
Ik ben Mirjam, wonend in Zuid Afrika. Samen met mijn man Paul, en onze 3 kids Zoë, Perrin en Maylin. We ruilden 2 jaar geleden ons leven vol zekerheden in voor een onzeker leven in het land waar we al 18 jaar verliefd op waren. In 2001 brachten Paul en ik samen 8 weken door in dit bijzondere land. Toen wistten we al dat we ooit terug zouden keren... Met alle liefde neem ik jullie af en toe eens mee op avontuur. Mijn avontuur, als wereldwijf in Zuid Afrika.
mm
Van ‘City Girl’ to ‘Island Girl’. Holá ik ben Monique Tarée, samen met mijn man en zoon ben ik vanuit Amsterdam naar het Caribische eiland Roatan verhuisd, een van de baaieilanden van Honduras. Als voormalig uitgeefster van magazines heb ik van mijn hobbie mijn werk gemaakt. Ruim negen jaar geef ik nu duik- en onderwaterfotografie les en fotografeer en schrijf ik voor mijn eigen blog en website over mijn duikavonturen en het prachtige tweede grootste rif ter wereld! Voor De Wereldwijven neem ik jullie graag mee in mijn onderwaterwereld en de fascinerende gebeurtenissen van het eilandleven.
mm
I-ni-tilé, ik ben Monique. Sinds 2010 woonachtig in Ségou, Mali, waar ik samen met Ibrahim Papillon Reizen run. Met hart en ziel organiseren we reizen met win-win voor klanten en lokale bevolking. Mali is een bron van inspiratie en verwondering; me uitdagend met open-mind naar de wereld laten kijken. Naast reizen (organiseren) wandel ik graag. Ik schreef het boek Mijn Camino. Hier ga ik schrijven over het leven in Mali.
mm
As Salam Alaykom, Ik ben Myrthe en woon sinds 2014 in het midden oosten. Eerst in Saoedi-Arabië en nu in Qatar. Met een man als piloot wist ik dat we een internationaal leven zouden krijgen en dat bevalt ons erg goed. Ik schrijf voor De Wereldwijven graag over alledaagse dingen die in het buitenland net even anders gaan.
mm
Bonjour, ik heet Nicole (41). Ik ben dit jaar met mijn man Bertjan en 3 kinderen naar Frankrijk, Loire-et-cher departement verhuisd. Wij hebben 6,5 hectare wijngaard gekocht en maken onze eigen natuurwijn. Ik schrijf over mijn avonturen als wijnvrouw, de veranderingen die we meemaken door van stad naar platteland te verhuizen, en de ervaringen om in een nieuw land te aarden.
mm
Hi mate! Ik ben Nicolien en zal de komende drie jaar met man en vijf kinderen in Melbourne, Australië, wonen. Mijn politieke werk en leven in Nederland heb ik bij vertrek stop moeten zetten. Dat deed aanvankelijk pijn, maar hier Down Under zal ik vast ook ruimte vinden voor nieuwe ervaringen. Ik schrijf columns voor de Gooi- en Eemlander.
mm
Hoi! Ik ben Noortje en woon met mijn Oostenrijkse vriend gewoon in Scheveningen. Wij zijn nu samen op de motor aan het reizen van de Noordkaap in Noorwegen naar de Zuidkaap in Zuid Afrika. Ik leg al deze avonturen vast onder de naam Adventurism op YouTube en nu ook voor de wereldwijven. Gaan jullie mee op avontuur?
mm
Patricia Snel studeerde Italiaanse taal-en letterkunde en kunstgeschiedenis. Zij werd bekend met De expat, een van de best verkochte thrillers van 2013. Na een jarenlang verblijf in Singapore en op de Kaaimaneilanden keerde zij in 2016 terug. Ze leeft en werkt op de Gratia Deo, een woonboot op de Prinsengracht. Expat exit is haar zesde thriller.
mm
Kushe (Hallo)! Ik ben Patricia en woon sinds 2017 in Sierra Leone met man Bob, zoon Gijs (4) en dochter Mimosa (3), waar ik werk als verloskundig adviseur voor de VN. Graag neem ik je mee in de wereld van moeder- en kindzorg in dit land, waar naast heel veel moeilijkheden ook zoveel bijzondere en mooie momenten zijn. Ook zal ik je een inkijkje geven in de ups en downs van het expat leven en moedershap in een van de armste landen ter wereld.
mm
Servus, Gruß Gott, Peggy de Baar. Moeder van nu 5 tieners en getrouwd met Mark. Sinds 2014 woonachtig in de Kitzbüheler Alpen, Tirol. Eind 2017 gestart met de Sport-evenementen organisatie ‘Double Dutch Ski‘ in Oostenrijk voor Nederlanders. Ik zal een beeld geven van het leven in de bergen en tevens van diverse sport-activiteiten in Tirol. Dit vanuit de ‘ einheimische ‘ vrouwen, evenals wereldse vrouwen.
mm
Ik ben Rosanne. In 2013 volgde ik mijn man voor zijn werk naar het tropische Suriname. Nu, bijna 6 jaar later en twee prachtige zonen rijker, wonen we daar nog steeds. Als tropenarts vlieg ik naar de meest afgelegen dorpen van dit prachtige land om de bevolking van gezondheidszorg te kunnen voorzien.
mm
Hello! Ik ben Ruth en sinds 2005 woonachtig in Londen met mijn partner en onze twee zoontjes van zeven en acht. Voorheen werkzaam bij The Guardian, inmiddels werkzaam als freelance journaliste. Voor de Wereldwijven schrijf ik over wat er in Londen speelt - van de gevolgen van Brexit voor ons persoonlijk tot aan de voor ons onbekende wereld die kostschool heet.
mm
Привет! Mijn naam is Saar Franzen en met mijn gezin nu twee jaar woonachtig in Moskou. Als expat gezin hebben we geweldige ervaringen opgedaan in Kenya, Noorwegen en Rusland. Wie weet waar we hierna belanden… Na jaren gewerkt te hebben voor een Nederlandse luchtvaartmaatschappij geef ik nu les op een Nederlandse school en ben een bedrijf gestart. Met veel plezier deel ik met jullie mijn inzichten over Moskou.
mm
Apa Kabar, ik ben Sandra en woon met man Henk en hond Molly sinds 2012 in Jakarta, Indonesie. Ik ben ondernemer, manager en marktonderzoeker en met name door dat laatste hoor, zie, lees & leer ik veel over Indonesie. Ik word vaak verrast door de veerkracht, creativiteit & energie van vrouwen in Indonesie en daar schrijf ik over voor De Wereldwijven
mm
Hallo, ik ben Sandy Verhoeve. Van 2013 tot 2017 woonde ik in Wenen. Na een korte periode in Nederland, woon ik sinds september 2018 in Washington. Ik schrijf, film en fotografeer als freelance multimedia-journalist voor verschillende opdrachtgevers, kijk maar eens op mijn site. Samen met Marijke Hoebee en Sabine van Ditzhuijzen coach ik ook de filmende Wereldwijven.
mm
Hi! Ik ben Saskia en woon sinds kort in San Diego, Californië na jaren in Chicago en Engeland te hebben gewoond. Ik ben fulltime moeder, schrijfster, dichteres en fotografe. Een kinderboekenserie vordert gestaag. Voor De Wereldwijven blog ik over ‘emancipatie’ dat in een ontwikkeld land als de VS nog een lange weg heeft te gaan: seksualiteit, ras, sociaal-, en culturele achtergrond, armoede en geloof.
mm
Habari! Ik ben Selma. Vrouw van Ngomi en moeder van drie kinderen. We wonen in Tanzania, aan de voet van de Kilimanjaro en vlakbij parken als Serengeti en Ngorongoro Crater. Samen runnen we het reisbureau Makasa waarmee we reizen naar Tanzania organiseren. We zijn echte experts op het gebied van safari’s en hebben onze eigen jeeps en een team van fantastische gidsen.
mm
Shalom, ik ben Sissy Keizer en woon sinds 2013 samen met mijn man in Jerusalem, Israel. Ik werk als verzorgende voor ouderen met dementie en chronische ziekten in een verpleeghuis. Voor De Wereldwijven schrijf ik over het leven, wonen en werken in een land met een enorme historie, vol inspiratie, innovatie op velerlei gebied maar ook met haar controversen.
mm
Hallo, ik ben Stephany en ben momenteel woonachtig te Cairo. Als een typische third culture kid is mijn identiteit een mengelmoes van verscheidene landen en krijg ik de kriebels van de vraag waar ik vandaan kom. Tja, hoe moet ik dat nu uitleggen?
mm
Mingalabar! Ik ben Susanne woonachtig in Yangon- met man en dochter Soleine (13). Dit bijzondere land dat decennia lang afgesloten was van de rest van de wereld, is volop in transitie. Ik werk als directeur en management trainer voor MDF Asia Myanmar. Super interessant om zowel Myanmar als internationale organisaties en managers te trainen en te adviseren.
mm
Shalom, ik ben Tamar en woon alweer 38 jaar in Israel. Op het moment met mijn partner en 4 poezen in Haifa. Nu de kinderen het huis uit zijn heb ik wat meer tijd voor mezelf en ga graag met mijn camera opstap om te fotograferen. Het ligt dan ook in mijn bedoeling om jullie mee te laten genieten van mijn uitstapjes.
mm
Hallo, ik ben Willemijn. Ik woon in Nederland vlakbij Haarlem met Klaas, Julius, Alexine en Sam en ben advocaat bij Van Doorne in Amsterdam. Sinds het Syrische peutertje Aylan Kurbani in 2015 aanspoelde op het Turkse strand, ben ik nauw betrokken bij de vluchtelingencrisis in voornamelijk Griekenland. Voor De Wereldwijven schrijf ik over mijn ervaringen en mijn reizen naar Griekenland.